مجله سرآشپز: شامی از جمله غذاهای ساده و فوری است که بسیار محبوب و خوشمزه است. در این مطلب با شامی ماست و پنیر که یک نوع جدید و فوق العاده از شامی است، آشنا میشوید.
مواد مورد نیاز:
- پنیر کورد: 500 گرم
- ماست چکیده: 400 گرم
- آرد نخودچی: 60 گرم
- کنجد: 100 گرم
- پیاز (خیلی ریز خردشده): 100 گرم
- گشنیز (خردشده): 10 گرم
- فلفل سبز قلمی (خردشده): 5 گرم
- پودر هل: یک دوم ق چ
- فلفل سفید: 1 ق چ
- نمک: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت
1. پنیر کورد را داخل کاسه ای بریزید. بعد ماست را روی آن ریخته با استفاده از قاشقی هم بزنید تا مخلوط شود. بعد آرد نخودچی (یا آرد ذرت)، کنجد، پیاز، فلفل سفید (مقدار آن می تواند کم یا زیاد باشد)، فلفل سبز قلمی (تند یا شیرین به دلخواه)، گشنیز، پودر هل و نمک را به آن اضافه کرده و هم بزنید (اگر مایه خیلی رقیق بود، می توانید مقداری دیگر آرد نخودچی اضافه کنید).
2. به وسیله قاشقی از مواد مقداری برداشته، بعد داخل قالب که از قبل با مقداری روغن چرب شده (این شامی کمی رقیق است و بهتر است با قاشق یا قالب آماده آن را حالت دهید) ریخته و داخل سینی برگردانید (به این ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود). بعد آن را به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.
3. مواد را درون تابه ای حاوی روغن داغ و شناور سرخ کنید (مراقب باشید هنگام سرخ کردن نسوزد؛ زیرا خیلی سریع برشته می شود).
برای تهیه پنیر کورد:
1. 4 لیتر شیر را بجوشانید، بعد 12 قاشق سوپخوری ماست و مقداری سرکه به آن اضافه کنید.
2. در این زمان شیر بریده بریده می شود، بعد از حدود 3 دقیقه آن را درون پارچه ای گذاشته و داخل صافی بریزید و یک شیء سنگین روی آن بگذارید تا آب آن کامل خارج شود.
3. بعد پنیر آماده شده را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا کاملا خرد شود.