پنیر شایربلو پنیری تولید شده از شیر گاو است که خاستگاه آن کشور انگلستان است. این پنیر نیمهسخت، طعم مشابه چدار، رنگ آناتوی پراتو و کپک های بلوچیز را دارد که نوعی کپک خوراکی و مفید به نام پنیسیلیوم راکفورتی می باشد. این پنیر، نخستین بار در دهه 1970 در شهر اینورنس اسکاتلند توسط سازنده پنیر اسکاتلندی، اندی ویلیامسون که تولید پنیر استیلتون و بلوچیز را در ناتینگهام شایر یاد گرفته بود، ساخته شد. به همین دلیل، نام آن را اینورنس _ شایربلو نامیدند. اما این پنیر در سایر جزایر بریتانیا با نام شراپ شایربلو وارد بازار شد. این نام، اگرچه ارتباطی به شهر شراپ شایر نداشت، در جهت افزایش محبوبیت و مقبولیت این پنیر انتخاب شد. شایربلوی محبوب و معروف، مدال های زیادی از جمله مدال نقره جوایز جهانی پنیر در سال 2014 را برده است.
یک کیلو پنیر شایربلو ارزش غذایی معادل 9 تا 10 کیلوگرم شیر تازه گاو دارد و سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. همچنین، این پنیر حاوی پنی سیلیوم خوراکی و مفید برای دستگاه گوارش است. مدت زمان رسیدن این پنیر 2 ماه است.
در این مطلب میخواهیم طرز تهیه یک پاستای خوشمزه با استفاده از پنیر شایربلو را با هم ببینیم.
مواد لازم برای تهیه پاستا با پنیر شایربلو:
- 400 گرم پاستا
- نمک و فلفل سیاه (کوبیده شده) به مقدار لازم
- 1 حبه سیر (کوبیده شده)
- 1 عدد پیاز (نگینی خرد شده)
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
- 1 قاشق سوپخوری آرد
- 500 میلیلیتر شیر گرم
- 300 گرم پنیر شایربلو (رنده شده)
- 30 میلی لیتر آب لیمو ترش
- 300 گرم میگو پاک شده
- 50 گرم کره
- 100 گرم گوجه فرنگی مینیاتوری (نصف شده)
- 10 گرم جعفری (خرد شده)
طرز تهیه:
1. پاستا را 15 دقیقه در قابلمهای حاوی آب جوش و مقداری نمک روی حرارت زیاد بریزید تا نرم شود، سپس آبکش کنید.
2. سیر و پیاز را در ماهیتابه حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود، سپس آرد را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
3. شیر گرم را به تدریج به آن اضافه کرده و مرتبا هم بزنید تا آرد گلوله نشود. 200 گرم پنیر شایربلو کاله را اضافه کرده و هم بزنید تا پنیر ذوب شود. آب لیمو ترش، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
4. میگو را همراه کره در تابهای روی حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه تفت دهید، سپس گوجه فرنگی مینیاتوری را اضافه کنید و تفت دهید و به همراه پاستای آبکش شده به سس شایربلو اضافه و مخلوط کنید.
5. پاستای شایربلو را در ظرف مورد نظر بریزید و بقیه پنیر شایربلو و جعفری را روی آن بپاشید و فورا سرو کنید.