آبگوشت کشک بادمجان یکی از غذاهای گرمسار است اما این غذا در استان لرستان به آبگوشت کشک لری معروف است. این غذا طرفداران خودش را دارد و به دلیل مقوی و خوشمزه بودنش گزینهای مناسب برای فصول سرد سال است.
مواد لازم آبگوشت کشک بادمجان:
- 1 پیمانه نخود
- 1 عدد پیاز (حلقهای خرد شده)
- 500 گرم گوشت مغز ران (با استخوان)
- 50 گرم دنبه
- 2 عدد سیب زمینی (دو نیم شده)
- 3 تا 4 عدد بادمجان (ورقهای خرد شده و تلخی آن گرفته شده)
- روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
- 5 حبه سیر (کوبیده شده)
- 1 قاشق چای خوری زردچوبه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- 1 پیمانه کشک (درباره کشک بیشتر بدانیم)
- نعناع داغ مقداری برای تزئین
طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان:
نخود خیس و آبکش شده، پیاز، گوشت و دنبه را در قابلمهای حاوی مقداری آب بریزید (مقدار آب باید در حدی باشد که روی مواد را کاملا بپوشاند) و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. پس از جوش آمدن، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا مواد به مدت سه ساعت و نیم بپزند. (کف روی مواد را با کفگیر سوراخدار بگیرید و دور بریزید)
در یک ساعت آخر پخت، سیب زمینی را به آبگوشت بیافزایید.
بادمجانها را در تابهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم از هر دو طرف، سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
سیر و زردچوبه را در تابهای حاوی روغن تفت دهید و نیمی از آن را در 30 دقیقه آخر پخت، به همراه بادمجان و کمی فلفل سیاه به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.
در ظرفی، کشک را با دو پیمانه آب گوشت رقیق کنید و در 20 دقیقه آخر پخت آبگوشت، به آن اضافه کنید.
در اواخر پخت، نمک را به آن بیفزایید و پس از پخت کامل، آب آبگوشت را در ظرفی بریزید. گوشت را از استخوان جدا کرده و همراه تمام محتویات آبگوشت، با گوشتکوب بکوبید.
آن را به ظرف سروتان منتقل کنید و با سیر داغ و نعناع داغ تزیینش کنید.