گراتن یک نوع تکنیک غذا درست کردن است. در این تکنیک رویه غذا با آرد سوخاری و پنیر رنده شده برشته میشود همچنین در ترکیب مواد از کره و تخم مرغ استفاده میشود. گراتن از کشور فرانسه منشا گرفته است و معمولا در ظروف مخصوص فر آماده و در همان ظرف سرو میشود. گراتن در زبان فرانسه به معنی رنده شده است که به پنیر رنده شده و نان سوخاری خورد شده اشاره میکند. برای تهیه این غذا از مرغ، ژامبون، ماهی، گوشت و سبزیجاتی مثل بادنجان ،کدو، پیازچه، تره و از پنیر رنده شده چدار،گودا و پودر نان سوخاری استفاده میشود. رنگ رویه غذا به خاطر پنیر رنده شده طلایی میشود. گراتینه یعنی زمانی که سطح غذا طلایی میشود. گراتن سالامی سولیکو یکی از خوشمزه ترین گراتنهایی است که میتوانید درست کنید.
مواد لازم برای گراتن سالامی سولیکو :
سیبزمینی (بدون پوست و حلقهای خرد شده) 600 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
قارچ (حلقهای خرد شده) 100 گرم
پیاز قرمز (حلقهای برش خورده) 10 عدد
سالامی سولیکو (حلقهای خرد شده) 60 گرم
تخممرغ 4 عدد
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
سس مایونز مقداری برای سرو
سس کچاپ مقداری برای سرو
پیازچه (خرد شده) مقداری برای تزیین
شیر 100 میلیلیتر
روش تهیه گراتن سالامی سولیکو :
در تابهای حاوی مقداری روغن، روی حرارت ملایم، سیبزمینی ها را به مدت 8 الی 10 دقیقه تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیایند.
کف ظرف نسوز کمی گود را با مقداری روغن چرب کنید، سپس کف ظرف را با لایهای از سیبزمینیهای تفت داده شده بپوشانید و روی آنها به ترتیب لایهای از قارچ، پیاز قرمزو سالامی سولیکو بریزید سپس بقیه سیبزمینیها و مواد را به همین ترتیب روی هم بچینید.
در کاسهای تخممرغها را به همراه شیر، نمک و فلفل سیاه بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با یکدیگر مخلوط شوند سپس مخلوط تخممرغ را روی ظرف حاوی سیبزمینی و سالامی بریزید. ظرف را کمی بچرخانید تا مخلوط تخممرغ به همه جای مواد برسد سپس روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و آن را به مدت 45 دقیقه یا تا زمانی که تخممرغ کاملا بپزد داخل فر 170 درجه قرار دهید. در آخر فویل را برداشته تا روی آن طلایی شود. روی گراتن سالامی سولیکو، پیازچه بریزید و به همراه سس مایونز و سس کچاپ سرو کنید.