برترین ها: ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته طرفداران بسیاری دارد، چون تهیه ی آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می شود و بسیار هم خوشمزه است. ترشی لیته را به چند صورت تهیه میکنند که ما سه مدل آن را برایتان آورده ایم. امیدواریم از تهیه ی این ترشی های خوشمزه لذت ببرید.
ترشی لیته انبهمواد لازم:- انبه درشت: 2 عدد
- تمر هندی: 1 بسته
- سرکه: 1 پیمانه
- فلفل قرمز و دارچین: 1 قاشق چایخوری
- سیاه دانه: 2 قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز آسیاب شده: 2قاشق غذاخوری
- نمک
طرز تهیه:
1. ابتدا انبهها را شسته و هسته آنها را جدا میکنیم. تمر هندی را در سرکه حل کرده و از صافی رد میکنیم.
2. سپس انبه و مخلوط سرکه و تمرهندی را درون مخلوطکن میریزیم. خوب که مخلوط شد فلفل، نمک، سیاهدانه، دارچین و تخم گشنیز را به آن اضافه کرده درون شیشه میریزیم.
3.در شیشه را محکم بسته و درون یخچال میگذاریم تا ترشی آماده شود. این ترشی را بلافاصله بعد از درست کردن هم میشود استفاده کرد ولی بهتر است تا یک هفته در یخچال بماند و بعد مصرف شود.
ترشی لیته گوجه فرنگی
مواد لازم:
- بادنجان: 600 گرم
- گوجه فرنگی: 750 گرم
- سرکه سفید: 1 پیمانه
- سرکه قرمز: 1 پیمانه
- هویج (نگینی خردشده): 1 پیمانه
- فلفل دلمه ای سبز (نگینی خردشده): 1 عدد
- فلفل تند (ریز خردشده): 3 عدد
- سیر (خردشده)ک 3 حبه
- زردچوبه: 1 ق چ
- سیاه دانه: 1 ق س
- نمک: سه و یک دوم ق س
- آب: 1 پیمانه
طرز تهیه:
1. پوست بادنجان را بگیرید و به همراه سرکه قرمز و آب داخل قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و در صافی بگذارید تا خنک شود. بعد آن را ساطوری خرد کنید.
2. هویج، فلفل دلمه ای، فلفل تند، بادنجان، سیر، زردچوبه و سیاه دانه را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
3. پوست گوجه فرنگی را بگیرید و پوره کنید. بعد پوره گوجه فرنگی، سرکه سفید و نمک را داخل ظرف دیگری ریخته با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
4. مایه گوجه فرنگی را به مخلوط سبزیجات بیفزایید و داخل شیشه ای بریزید. بعد آن را ببندید و به مدت 3 روز در دمای محیط و 10 روز در یخچال قرار دهید. سپس نوش جان کنید.
ترشی لیته با بادمجان کبابی و گل کلم
مواد لازم:
- بادمجان: 5 عدد
- گل کلم: نصف 1 عدد کوچک
- هویج: 2 عدد
- سبزی ترشی خرد شده: 5 قاشق غذاخوری که شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع است
- سیر: 3 حبه
- فلفل سبز تند: 1-2 عدد
- سیاه دانه: نصف قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- سرکه 1 لیتر ( 4 لیوان )
طرز تهیه: 1. ابتدا بادمجان ها را روی گاز , منقل یا داخل فر کباب کنید . سپس آن ها را کنار گذاشته تا خنک شود و پوست آن ها را کاملا بگیرید .
2. بادمجان ها را ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آب آن ها خارج شود .
3. هویج را پوست گرفته و خیلی ریز خرد کرده یا رنده کنید .
4. گل کلم ها را هم بعد از شستن خیلی ریز و ساتوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبتش گرفته شود .
5. سبزی ترشی, سیر و فلفل را هم به همین صورت ساتوری کنید و سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کنید و زردچوبه، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه کرده . در آخر سرکه را آرام به مواد اضافه کنید دقت کنید که ترشی نباید آبکی و خیلی شل باشد .
6. ترشی را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و مدت 7 تا 10 روز اجازه بدید که مزه ها ترکیب شده و ترشی جا بیفته .
نکته:بعد از شستن تمامی مواد اجازه دهید تا آن ها کاملا خشک شود و رطوبتش گرفته شود در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی می شود .
شما می توانید بعد از شستن و آماده سازی مواد تمامی سبزیجات را داخل غذاساز ریخته و خرد کنید .