ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه ترشی لیته

ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته طرفداران بسیاری دارد، چون تهیه ی آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می شود و بسیار هم خوشمزه است.

برترین ها: ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته طرفداران بسیاری دارد، چون تهیه ی آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می شود و بسیار هم خوشمزه است. ترشی لیته را به چند صورت تهیه می‌کنند که ما سه مدل آن را برایتان آورده ایم. امیدواریم از تهیه ی این ترشی های خوشمزه لذت ببرید.
 
ترشی لیته انبه

مواد لازم:

  •  انبه درشت:  2 عدد  
  •  تمر هندی: 1 بسته 
  • سرکه: 1 پیمانه    
  • فلفل قرمز و دارچین: 1 قاشق چایخوری    
  •  سیاه دانه: 2 قاشق مرباخوری    
  •  تخم گشنیز آسیاب شده: 2قاشق غذاخوری    
  • نمک
 
 طرز تهیه ترشی لیته
 
طرز تهیه:

1. ابتدا انبه‌ها را شسته و هسته آنها را جدا می‌کنیم. تمر هندی را در سرکه حل کرده و از صافی رد می‌کنیم.

2. سپس انبه و مخلوط سرکه و تمرهندی را درون مخلوط‌کن می‌ریزیم. خوب که مخلوط شد فلفل، نمک، سیاه‌دانه، دارچین و تخم گشنیز را به آن اضافه کرده درون شیشه می‌ریزیم.

3.در شیشه را محکم بسته و درون یخچال می‌گذاریم تا ترشی آماده شود. این ترشی را بلافاصله بعد از درست کردن هم می‌شود استفاده کرد ولی بهتر است تا یک هفته در یخچال بماند و بعد مصرف شود.
 
 

ترشی لیته گوجه فرنگی

مواد لازم:

  •     بادنجان: 600 گرم
  •     گوجه فرنگی: 750 گرم
  •     سرکه سفید: 1 پیمانه
  •     سرکه قرمز: 1 پیمانه
  •     هویج (نگینی خردشده): 1 پیمانه
  •     فلفل دلمه ای سبز (نگینی خردشده): 1 عدد
  •     فلفل تند (ریز خردشده): 3 عدد
  •     سیر (خردشده)ک 3 حبه
  •     زردچوبه: 1 ق چ
  •     سیاه دانه: 1 ق س
  •     نمک: سه و یک دوم ق س
  •     آب: 1 پیمانه
 
 طرز تهیه ترشی لیته

طرز تهیه:

1. پوست بادنجان را بگیرید و به همراه سرکه قرمز و آب داخل قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و در صافی بگذارید تا خنک شود. بعد آن را ساطوری خرد کنید.

2.  هویج، فلفل دلمه ای، فلفل تند، بادنجان، سیر، زردچوبه و سیاه دانه را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.

3. پوست گوجه فرنگی را بگیرید و پوره کنید. بعد پوره گوجه فرنگی، سرکه سفید و نمک را داخل ظرف دیگری ریخته با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

4. مایه گوجه فرنگی را به مخلوط سبزیجات بیفزایید و داخل شیشه ای بریزید. بعد آن را ببندید و به مدت 3 روز در دمای محیط و 10 روز در یخچال قرار دهید. سپس نوش  جان کنید. 
 
 
 
ترشی لیته با بادمجان کبابی و گل کلم

مواد لازم:

  • بادمجان: 5 عدد
  • گل کلم: نصف 1 عدد کوچک
  • هویج: 2 عدد
  • سبزی ترشی خرد شده:  5 قاشق غذاخوری که شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع است
  • سیر: 3 حبه
  • فلفل سبز تند: 1-2 عدد
  • سیاه دانه:  نصف قاشق غذاخوری
  • زردچوبه:  1 قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • سرکه 1 لیتر ( 4 لیوان )

 طرز تهیه ترشی لیته

طرز تهیه:

1. ابتدا بادمجان ها را روی گاز , منقل یا داخل فر کباب کنید . سپس آن ها را کنار گذاشته تا خنک شود و پوست آن ها را کاملا بگیرید .

2. بادمجان ها را ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آب آن ها خارج شود .

3. هویج را پوست گرفته و خیلی ریز خرد کرده یا رنده کنید .

4. گل کلم ها را هم بعد از شستن خیلی ریز و ساتوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبتش گرفته شود .

5. سبزی ترشی, سیر و فلفل را هم به همین صورت ساتوری کنید و سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کنید و زردچوبه، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه کرده . در آخر سرکه را آرام به مواد اضافه کنید دقت کنید که ترشی نباید آبکی و خیلی شل باشد .

6. ترشی را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و مدت 7 تا 10 روز اجازه بدید که مزه ها ترکیب شده و ترشی جا بیفته .

نکته:

بعد از شستن تمامی مواد اجازه دهید تا آن ها کاملا خشک شود و رطوبتش گرفته شود در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی می شود .

شما می توانید بعد از شستن و آماده سازی مواد تمامی سبزیجات را داخل غذاساز ریخته و خرد کنید . 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان