وب سایت سر آشپز پاپیون: آش گندم آشی بسیار خوشمزه و سنتی است و انواع بسیار متفاوتی دارد این آش
متعلق به سبزوار است و جزو غذاهای بسیار محبوب در این شهرستان به شمار
میرود.
مواد لازم:
- نخود (یا حبوبات دلخواه به جز لپه و لوبیا چشم بلبلی) 2 لیوان
- برنج 1/3 لیوان
- بلغور گندم 2 لیوان
- گوشت گوسفندی (و بدون چربی) 500 گرم
- پیاز 2 عدد
- نعنا 3 قاشق غذا خوری
- زیره سبز (نکوبیده) 2 قاشق غذا خوری
- سبزی (آش) 2 کیلوگرم
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- ابتدا حبوبات را جداگانه میپزیم.سپس در ظرفی مناسب پیاز را نیمه سرخ کرده و سپس گوشت و زردچوبه و فلفل را کمی در آن تفت داده و به همراه آب میپزیم.
- برنج و بلغور شسته شده را در قابلمه ریخته، و با آب میگذاریم تا خوب بپزد و لعاب بیندازد.
- سپس حبوبات پخته شده، سبزی و گوشت پخته و کوبیده شده را با آب گوشت و پیاز داغ به آش اضافه میکنیم.
- در آخر زیره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زیره داغ درست میکنیم و با نعناع داغ داخل آش میریزیم و میگذاریم تا جا بیفتد.
سایر نکات
حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آنها را 2بار بجوشانید و آبش را خالی کنید.
بهتر است کشک را روی آش نریزید و آن را جداگانه کنار غذا قرار دهید چون طعم این آش با کشک به مزاج برخی افراد خوش نیست
اگر زیره دوست ندارید آن را از مواد اولیه حذف کنید.