غذای کریسمس در آمریکای لاتین، تامالیس تند است. از آداب و رسوم شب کریسمس در جمهوری چک، یک فستیوال غنی از ماهی کپور خوابانده شده در خرده نان است. وقتی بحث از شام کریسمس به میان می آید، تقریبا به اندازه تعداد فرهنگ های موجود غذای مخصوص کریسمس هم وجود دارد. حتی سنت پرزحمت بوقلمون بریتانیا هم با تمام پیچیدگی هایش راهی برای پنکیک های هلند، غاز در آلمان و ماهی در ایتالیا باز می گذارد. در این جا 10 مقصد برتر برای لذت بردن از غذاهای بسیار متفاوت در آداب و رسوم جشن کریسمس در کشورهای مختلف ارائه شده است که می تواند با فرهنگ شما تفاوت داشته باشد. این تفاوت در آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف دیدنی و تاثیر گذار است.
1. آلمان
ویناختسگانس یا غاز کریسمس آلمانی یک مرغ سنتی و از آداب و رسوم شب کریسمس است که جشن های خانوادگی را در سراسر کشور مهیا می کند. گرچه اردک کبابی نیز به طور فزاینده ای محبوب شده است. مکس هس، یک فرد آلمانی- آمریکایی اهل میلواکی که هر ساله برای کریسمس به آلمان سفر می کند، گفت: "مادر من هر سال برای این روز ویناختسگانس آماده می کند." این یک سنت آلمانی است که ما به جای روز کریسمس، هدایای خود را در شب کریسمس به هم بدهیم. بنابراین، غاز می خوریم و به محض این که هوا تاریک شد، شروع می کنیم به تقدیم کردن هدایای دوستان و خانواده که از آداب و رسوم کریسمس در کشورهای مختلف به شمار می آید.
2. هلند
مارتیه فردریکس، مدیرعامل گروه تحویل غذا HelloFresh Benelux می گوید: " گورمتن یک سنت شام کریسمس در هلند است که در آن گروهی از مردم دور یک میز نشسته و در تابه های کوچک غذا می پزند. این یادآور سوئیس و راسلت فرانسوی است، هرچند به جای کباب کردن پنیر در یک کوره معمولی، مردم هلند انواع گوشت، ماهی و سبزیجات را کباب می کنند."فردریکس می گوید: " علاوه بر این هلندی ها دوست دارند کلوچه های کوچک و پنکیک بپزند و آن را با انواع مختلف سس ها و یا نان با کره سیر تجربه کنند و از آداب و رسوم شب کریسمس به شمار می آید.
3. ایتالیا
جشن هفت ماهی، که در شب کریسمس برگزار می شود، یک مراسم روحانی و از آداب و رسوم جشن کریسمس در کشورهای مختلف است که در بسیاری از نقاط ایتالیا و جامعه ایتالیایی – امریکایی حفظ شده است. تونی مانتوانو، آشپز و یکی از صاحبان رستوران تحسین شده Spiaggia در شیکاگو می گوید: "این سنتی است که هم من و هم سرآشپز ارشدم جو فلم در خانواده های بزرگ ایتالیایی- امریکایی با آن بزرگ شدیم. مهم است که هفت ماهی مختلف به هفت روش مختلف آماده شده باشند. این هفت روش عبارتند از سرخ شده، خوابانده شده، سرو شده در سس گوجه فرنگی وغیره که در تمام طول شب سرو می شوند."این جشن ها در برخی خانه ها هفت دوره و گاهی اوقات به 12 یا 13 دوره می رسند. با این وجود برخی از موارد آن غیر قابل انعطاف هستند.
4. فیلیپین
در بسیاری از مناطق آسیا، گوشت خوک به اندازه برنج به عنوان غذای اصلی محسوب می شود و فیلیپین هم استثنا نیست. آب و هوای گرمسیری این منطقه آن را برای جمع های خانوادگی در خارج از منزل برای کمک به لچون یا خوک کامل بود داده به یک مکان فوق العاده تبدیل کرده است. کارلو لاماگنا، فیلیپینی مهاجر و آشپز اجرایی رستوران کلاید کامون پورتلند می گوید: " تهیه لچون به خودی خود یک رویداد است. از مارینه کردن گوشت خوک با پیاز، عصاره لیمو و سیر برای آماده سازی کباب . در اکثر بخش های فیلیپین در هنگام انجام این کار با خانواده از هیچ دستگاه موتوری استفاده نمی شود. معمولا هر کس به نوبت خوک وصل شده به چوب بامبو ضخیم را بر روی آتش می چرخاند."
5. کاستاریکا
آلان دوارت، مدیر ضیافت در Costa Rica Marriott سن خوزه می گوید:" یکی از معتبر ترین سنت های کریسمس در کاستاریکا تهیه تامال است. هر خانواده رازی برای دستور پخت تامال دارد. هر دسامبر، تامال ها بخشی از وعده های غذایی روزانه ما هستند و اگر شما از یک خانه تیکو (یک اقامتگاه روستایی معمولی کاستاریکایی) بازدید کنید، همیشه تامال را به عنوان یک هدیه مهمان نوازی دریافت خواهید کرد. تامال ها معمولا در برگ موز پیچیده می شوند و با گوشت (گوشت خوک، مرغ یا گوشت گاو)، سیر، پیاز، سیب زمینی، کشمش و سایر مواد غذایی پر شده اند. سنت تامال را می توان در سرتاسر آمریکای لاتین پیدا کرد که هر کشور ترکیب و دستور مخصوص به خود را برای آن دارد.
6. روسیه
مطمئنا عجیب و غریب ترین ظرف در این لیست "شاه ماهی پوشیده" روسی (یا Selyodka pod Shuboy) است که پرجنب و جوش بوده و با سالاد هایی که در بسیاری از خانواده های روسی برای فصل تعطیلات تهیه و مصرف می شود سرو می گردد. دانیل مالاک، یک آمریکایی روسی که در سانفرانسیسکو کار می کند، می گوید: " این غذا در تمام مراسم تعطیلات خانواده من یک جز اصلی است. اگر شما یک pescatarian هستید، چشمانتان را باز کنید و شکوه این پای با لایه های چغندر قند، میگو، سیب زمینی، تخم مرغ پخته شده و البته شاه ماهی را نظاره کنید."
7. پورتوریکو
پورتوریکو به داشتن یکی از پرطرفدار ترین و طولانی ترین فرهنگ های تعطیلات کریسمس مشهور است. (این منطقه جشن خود را از اواخر ماه نوامبر آغاز می کند و در اوایل ماه ژانویه راهپیمایی مخصوص خود را برگزار می کند) و البته غذا بخشی جدایی ناپذیر از تمام این جشن ها است. فرناندو دسا، سرآشپز ارشد Goya Foods می گوید: " به عنوان یک بومی پورتوریکو، یکی از وعده های غذایی مورد علاقه من برای تهیه arroz conultsuluules (برنج با نخودفرنگی) است. تعطیلات بدون این ظرف کلاسیک لذت واقعی اش را نخواهد داشت."این ظرف که با سیر، پودر گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، روغن زیتون و سایر مواد افزودنی تهیه می شود، سال ها است که موجب لذت بردن از کریسمس شده است.
8. نیواورلئان
نیواورلئان برای داشتن "زمان های خوب" در فصل تعطیلات با شام های رویلون خود محبوب شده است. یک سنت خانوادگی فرانسوی که به اوایل قرن نوزدهم بازمی گردد. در اصل بعد از نیمه شب عید و قبل از شب کریسمس خورده می شوند و برای هر مهمانی مخصوص انواع مختلفی از غذاها تهیه می شوند. اما معمولا موارد اصلی عبارتند از غذاهای دریایی، سوپ و پای های جادویی. در حالی که شام رویلون دارد محبوبیت خود را در خانواده ها از دست می دهد بسیاری از هتل های شهر برای مهمانان و مردم محلی مهمانی های مهیجی برگزار می کنند.
9. لهستان
انواع پیراشکی پر شده با پوره سیب زمینی، پنیر یا کلم بروکلی انتخاب های سنتی لهستان برای زمان تعطیلات سنتی است. کارولینا پاتریک، اهل لهستان و وبلاگ نویس سفر در KarolinaPatryk.com می گوید: " پیراشکی های سنتی آب پز می شوند. گرچه امروز انواع سرخ شده آن محبوب تر هستند. آن ها با طعم های مختلف مانند کره ذوب شده، پیاز سرخ شده یا اسکوارکی(تکه های گوشت خوک سرخ و طلایی شده) سرو می شوند."ممکن است گوشتخواران بخواهند بدانند که پیراشکی کریسمس آن ها با گوشت خوک یا گوشت گاو پر نخواهد شد. پاتریک می گوید: "طبق سنت لهستان، خوردن گوشت در ویکزرزا ویگیلینا (شام کریسمس) ممنوع است". بسیاری از مردم لهستان کاتولیگ های معتقدی هستند که در روز کریسمس محدودیت های غذایی خاصی دارند.
10. دومینیکا
جزایر کارائیب دومینیکا – که نباید با جمهوری دومینیکن اشتباه گرفته شود، ترجیح می دهد برای تعطیلات یک کاسه قهوه ای از سوپ سیرابی داشته باشد. داریل آرون مدیر استراحتگاه Rosalie Bay می گوید:" سوپ سیرابی چیزی است که ما در دومینیکا در طول سال واقعا از آن لذت می بریم، اما برای بسیاری از افراد در تعطیلات کریسمس جایگاه ویژه ای دارد چرا که هر خانواده دستور پخت مخصوص به خود را دارد. شاید کسی دوست داشته باشد افزودنی های بیشتری به آن اضافه کند یا چیزی که ما سبزیجات ریشه ای می نامیم یا خانواده دیگری بخواهد ارگان های دیگر را هم به سوپ خود بیافزاید. این گرما و آرامش آن چیز خاصی است که ما همه با هم به اشتراک می گذاریم. "سوپ سیرابی کریسمس نشان دهنده ماهیت فرهنگ خوردن "تمام حیوان" این جزیره است و تمرین خوردن حتی قسمت هایی از یک حیوان که ممکن است معمولا دور ریخته شود و بخشی از دستوری است که می توان گفت تحت تاثیر فرهنگ آفریقایی، اسپانیایی و بریتانیایی قرار دارد.