آیا قصد سفر به اروپا را دارید اما هنوز تصمیم نگرفتهاید از کدام شهرها دیدن کنید؟ اگر برای تعیین مقصد غذا خوردن برایتان یک معیار محسوب میشود در ادامهء مطلب معرفی 15 شهر اروپایی برای شکمچرانی، 5 شهر هیجانانگیز دیگر را به این فهرست اضافه میکنیم.
بخوانید: معرفی 15 شهر برای شکمچرانی و غذا خوردن در اروپا - بخش اول
بخش دوم شهرهایی که میتوانید حسابی از غذاخوردن لذت ببرید
10. کپنهاگ (دانمارک)
مطمئنم که تا همین چند سال پیش پایتخت دانمارک به مجسمه زیبای پری دریایی و موقعیت فوقالعادهاش در دریا معروف بود، اما امروزه رستورانهای ستارهدار زیادی در دانمارک به جذابیتهای آن افزودهاند از جمله رستوران نوما که برای تنها 12 میز 65 نفر نیرو دارد و در جهان به عنوان یکی از بهترینها مکانها برای غذا خوردن شناخته شده است. دو رستوران دیگر هم وجود دارند به نامهای ای اُ سی و گرانیوم که شاید شهرت کمتری داشته باشند اما یکی از بهترین تجربههای غذاخوردن را فراهم میکنند.
در کپنهاگ دوازده رستوران ستارهدار دیگر وجود دارند که در چنین شهر کوچکی گنج بزرگی محسوب میشوند. با وجود این که در آغاز گفتیم ستارهها عامل تعیین کننده برای شناختن شهرهای پر غذا نیستند اما پایتخت دانمارک بدون شک برای هر شکمچرانی یک بهشت واقعی است! یکی از معروفترین غذاهای دانمارکی اسمربروث به معنی نان و کره است که مواد دیگری هم روی آن قرار میگیرد.
9. پاریس (فرانسه)
چطور میشود پاریس را در چند خط خلاصه کرد؟ پاریس شهر عشق است، در این شکی نیست اما همه میدانیم که این شهر یک گنجینه آشپزی هم هست. چند پیشنهاد ما را بخوانید و عذر ما را بپذیرید که فضای کافی برای نوشتن از تمام خوردنیهای پاریس نداریم.
ابتدا یک سالن غذاخوری بسیار مفخر اما صمیمی را تصور کنید. من رستوران لابروازی در پلاس د وژ را پیشنهاد میکنم. یک رستوران شاهانه با یک منوی جذاب و موقعیت تاریخی، جایی که کلمات قادر به توصیف آن نیستند. پاریس جایی است که میتوانید 9 رستوران سه ستاره، 13 رستوران دو ستاره و 72 رستوران یک ستاره یعنی 125 ستاره بین 94 رستوران را یکجا ببینید! اگر ترجیح میدهید غذای سادهتری بخورید میتوانید برای پیادهروی به خیابان سن ژرمن بروید و سری به اوقی دو بوسی، یکی از شلوغترین و سرزندهترین خیابانها برای تجربه زندگی و غذای پاریسی بزنید. در این خیابان بیستروها، بولانژوقی (نانوایی)ها، رستورانها و کافهها نظر شما را جلب خواهند کرد. همینطور میتوانید از خوردن غذاهای دریایی بینظیر نیز لذت ببرید. اگر دلتان خواست ساعتی خودتان را جای یک نویسنده معروف فرانسوی بگذارید به سراغ رستوران تاریخی لدومگو بروید. برای خوراکیها و غذاهای فرانسوی نمیتوان نهایتی در نظر گرفت اما یکی از این غذاها که بی شباهت به خوراک مرغ ایرانی هم نیست پوله مارنگو نام دارد.
8. رم (ایتالیا)
از یک پایتخت به دیگری، رم قبلهء عاشقان غذا است. جایی که غذا از مناطق مختلف به آنجا آمده است؛ غذاهایی با اصالت یهودی و غذاهایی از سرزمینهای اطراف رم مثل کاچیو عه پپه یا پاستای آماتریچانا. از منوی معروف رستوران فیفت کوارتر و عطر و طعم غنی آن و غذاهای آن که از ارزانترین قسمتهای حیوانات مثل کبد و قلب و دُم تشکیل شدهاند غافل نشوید. برای یک پیادهروی لذتبخش به محلهء تراستِوِره بروید تا رستورانهای محلی تراتوریا شما را غافلگیر کنند. رم جاهای محبوب زیادی برای غذا خوردن دارد اما یکی از محبوبترینهای آن آرماندو آل پانتئون است که یکی از لذیذترین کوچینا رومانا (غذاهای ایتالیایی) را در یک منطقه تاریخی بسیار دیدنی به شما عرضه میکند.
7. لیون (فرانسه)
دوباره به فرانسه برمیگردیم و به سراغ پایتخت غذایی آن میرویم. لیون برای شکمچرانی یک شهر کامل است، جایی که میتوانید معروفترین سرآشپز غذای فرانسوی پل بکوز را هم پیدا کنید. بکوز با 90 سال سن، هنوز رستوران بینظیر بکوز دوُغ را با آن غذاهای فرا واقعیاش اداره میکند. این رستوران که صاحب ستارههای زیادی در کتاب میشلین است، در کنار موقعیت مکانی و رستورانهای فوقالعاده، موفق شده است استاندارد بالایی برای غذای این شهر کسب کند. بدون شک یک مقصد خاص و بینظیر!
6. آمستردام (هلند)
آمستردام را همه با منطقهء ردلایت میشناسند، کافیشاپها، کانالها (و موزههای جهانی که به آنها نمیپردازیم). با اینحال در دهههای قبل وجههء غذایی این شهر با فراز و فرودهای زیادی روبرو بوده است. سرآشپزهای بالارتبهای مثل قون بلو با سبک آشپزی هلندی خود موج جدیدی ایجاد کردهاند. بلو تحت تاثیر سفرهای زیادی که داشته است به تازگی رستوران آسیایی رون گستروبار اورینتال را افتتاح کرده است. منوی رستوران ستارهدار لاستاژ نیز حال و هوای فصلی و خانگیتری دارد. با این حال خاص بودن جاذبههای غذایی آمستردام وابسته به این رستورانها نیست. غذای خیابانی آمستردام، بیتربالن (کوفته هلندی)، سیبزمینی سرخ کرده با سس مایونز و سس کرده بادام زمینی، پیاز خام و شاهماهی کوچک نیز به همان اندازه جذاب و لذیذ هستند.
بخش اول این مطلب را بخوانید.