نارنگی میوهای از دستهی مرکبات است. بزرگترین تولیدکنندۀ این میوه کشور چین بوده و ایران در مقام دهم جهان جای گرفته است. این میوه زمستانی هم مانند سایر میوهها دارای خواص بیشماری است. همراه روزچین باشید و در این مورد بیشتر بخوانید.
ویتامینها و ترکیبات مفید نارنگی
نارنگی دارای ویتامینهای B1 ,B2 ,C و A است.همچنین حاوی مقادیر زیادی فسفر، منیزیم و کلسیم هم هست. این ترکیبات باعث ایجاد خواص سرشاری برای بدن میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
خواص
- نارنگی منبع خوبی از ویتامین C است که همین مقدار آنتیاکسیدانهای موردنیاز بدن را تأمین و از بروز التهاب جلوگیری میکند. همین آنتیاکسیدان به کندشدن فرآیند پیری کمک میکند. ویتامین C موجود در این میوه تولید کلاژن (پروتئینی برای انعطافپذیرکردن پوست) را در پوست تحریک میکند.
- از تشکیل رادیکالهای آزاد که واکنشهای مضر برای بدن را در پی دارد، جلوگیری میکند.
- با بیماریهای پوستی و آرتریت (التهاب مفاصل) مبارزه میکند.
- به درمان زخمهای جزئی بدن کمک میکند.
- به جذب آسان آهن موجود در غذا کمک میکند.
- به دلیل وجود برخی از فیبرها، جذب کلسترول را در روده محدود کرده در نتیجه خطر چاقی را کاهش میدهد.
- مصرف نارنگی فعالیت دستگاه گوارش را بهبود میبخشد. فیبر موجود در آن برای رودهها مفید است.
- از تعدادی از بیماریها مانند سرطان و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
- وجود ویتامین A در این میوه، مشکلات پوستی را درمان کرده و علائم پیری را به تأخیر میاندازد. اگر به بیماریهای پوستی مانند جوش دچار هستید، نارنگی میتواند انتخاب خوبی برای درمان این بیماریهای پوستی باشد. اگر میخواهید علائم پیری پوست را مهار کنید، خوراکیهای حاوی ویتامین A بهدلیل داشتن خواص ضدپیری میتوانند به شما کمک کنند. همچنین ویتامین A موجود در این میوه به مرطوبشدن غدد چربی پوست سر کمک میکند.
- ویتامین B12 موجود در این میوه ریزش مو را کاهش، رشد مو را افزایش و فرآیند پیری را کند میکند.
- نوشیدن آبنارنگی تازه برای افراد مبتلا به فشارخون بالا مفید است.
- به رفع مشکل بیخوابی کمک میکند.
- وجود فسفر و کلسیم بالا در نارنگی برای استخوانسازی و اسکلت بدن مؤثر است.
- این میوه یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کماشتها و افرادی است که تمایل به افزایش وزن دارند.
- به دلیل داشتن فسفر و ویتامین های فراوان، موجب تقویت حافظه و هوش میشود.
- پوست خشکشده نارنگی برای بهبود سرفههای روزهای سرد زمستانی بسیار مفید است.
مضرات مصرف نارنگی
- زیادهروی در مصرف این میوه باعث افزایش گاز روده میشود. همچنین ناراحتیهای گوارشی به همراه میآورد.
- مصرف بیشازاندازه آن برای کودکان موجب اسهال و کندی عملکرد رودهها میشود.
- مصرف بیشازاندازه آن باعث بروز آفت و التهاب در دهان و زبان است.
هشدار
هرگز نارنگی را بهصورت مخلوط با شیر گاو مصرف نکنید؛ زیرا ترکیب این دو ماده خوراکی سبب بروز دردهای شکمی میشود.