روزهای نوروز، روزهایی است که خانواده ها غم و غصه، دردها و رنج های یک سال را کنار می گذارند و چه تلخ و چه شیرین سالی جدید را شروع می کنند. سعی می کنند در اوج غم و ناراحتی کام خود را با خوشمزه های نوروزی، شیرین کنند. بچه ها از درس و مدرسه رهایی یافته اند و خبری از کار و دانشگاه هم نیست. 13 روز خانواده ها کنار هم می نشینند. خاطره های گذشته زنده می شوند و بهار را شاد و شیرین تجربه می کنند. همگردی امسال هم قصد دارد شما را به دنیای خوشمزه غذا و شیرینی خصوصا شیرینی و غذاهای نوروزی ببرد. اگر هم به فکر اضافه وزن هستید، نگران نباشید. 13 روز بیکار هستید. در کنار خوردن و لذت بردن از شیرینی های خوشمزه، ورزش کنید تا بدنی سالم و اندامی متناسب داشته باشید و از نوروز هم لذت ببرید. طبق عادت دیرینه با من همراه شوید که همراهی شما باعث افتخار ماست. این مقاله درباره غذاهای شب عید و غذاهای شب عید در شهرهای ایران در نوروز97 است.
غذاهای نوروزی در شب نوروز97
شب عید و سال تحویل، چه شور و هیجانی در خانه ها و خیابان ها حاکم است. عده ای مشغول خرید و عده ای هم مشغول چیدن سفره هفت سین هستند. بهار رسیده است. ایرانی ها در شب عید متناسب با فرهنگ و آداب و رسوم استانی که در آن هستند یا از آن آمده اند، غذای خاصی را تدارک می بینند تا در کنار خانواده و عزیزان خود میل کنند. این متن زیبا درباره غذاهای شب عید و غذاهای شب عید در شهرهای ایران در نوروز97 است.
رشته پلو نوروز97
این غذا از اصیل ترین غذاهای ایرانی در بین مردم تهران، اراک، کرمانشاه و آذربایجان در نوروز97 است. عده ای معتقدند با خوردن رشته پلو در شب عید تا پایان سال رشته کارها را می توانند در دست داشته باشند. رشته، فرآورده ای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه می شود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برای پخت این غذا، ابتدا باید مرغ را بپزیم پس 1 قاشق غذاخوری از کل پیاز داغ، نمک، فلفل، زرچوبه، روغن و مرغ رو داخل قابلمه ریخته و مرغ را کمی با مواد تفت می دهیم. حالا حدود 1 لیوان آب به مرغ اضافه می کنیم تا مرغ خوب بپزه و مزه بگیرد. حالا مرغ پخته رو از قابلمه بیرون می آوریم و تکه تکه اش می کنیم و همراه با نصفی از کل مقدار کره و مقدار لازم زعفران دم کرده دوباره داخل قابلمه قرار می دهیم و تفت می دهیم تا آب مرغ را به خودش جذب کند و مزه کره و زعفران را هم به خودش جذب کند. در نهایت پودر دارچین را هم به مرغ اضافه کرده و مخلوط می کنیم و وقتی هنوز مرغ کمی آب دارد، زیر گاز را خاموش می کنیم و در قابلمه رو هم می بنیدم تا خشک نشود. بعد از آن برنج خیس کرده را درون آب جوش می ریزیم و در پایان پخت رشته ای که در فر گذاشتیم و برشته شده را بدان اضافه می کنیم و آبکش کرده، مرغ و کشمش و خرما را لابه لای برنج قرار داده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آماده شود. این متن درباره غذاهای شب عید و غذاهای شب عید در شهرهای ایران است.
کوفته محلی نوروز97
در استان چهارمحال و بختیاری، شب قبل از عید نوروز97 نوعی کوفته محلی را تهیه می کنند. گوشت گوساله، برنج، سبزیجات معطر، آلوهای محلی از مواد اصلی غذای محبوب شب عید در این استان است. در روز عید کوفته پزان اجرا می شود که به این صورت است که شب قبل از عید، گوشت را در هاون می کوبند وقتی که له شد، برنج گرده را خیسانده و به همراه سبزی و نمک و ادویه به آن اضافه کرده و می کوبند. سپس آن را از هاون خارج کرده و حسابی مالش می دهند تا معجون شود. سپس هنگامی که آب در قابلمه جوش آمد، کشمش و آلوچه را به کوفته اضافه کرده و کوفته را در آب جوش انداخته و می گذارند تا بپزد. این مقاله درباره غذاهای شب عید در شهرهای ایران در نوروز97 است.
کلم پلو شیرازی نوروز97
از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای شب عید نوروز97 در شیراز، کلم پلو هست که به صورت سنتی تهیه شده و این روزها هم هنوز در بین جوانان طرفدار دارد و بهترین رستوران ها برای نوروز این غذا رو سرو می کنند. برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن، دو قاشق آب لیمو به آن اضافه می کنیم. سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم. برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم، آبکش می کنیم. سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم و گوشت به همراه پیاز رنده شده، گرد می کینم و سرخ می کنیم و بدان اضافه می کنیم و می توان با کشمش و گوشت روی آن را تزئین کرد.
سبزی پلو با ماهی نوروز97
مردم شهرها و روستاهای مازندران هم شام شب عید و نوروز97 را با ماهی شکم پر تهیه می کنند و به همراه سبزی پلوی مخصوصی که یک ته چین خوشرنگ هم دارد از خود پذیرایی می کنند. روش پخت به این گونه است که بعد از تمیز کردن ماهی تیغ و استخوان وسط ماهی را خارج می کنیم. بعد ماهی را مزه دار می کنیم که برای این کار از پیاز حلقه شده، نمک، فلفل، زعفران دم کرده و زیره استفاده می کنیم. بعد در ظرف قرار می دهیم و رویش را با سلفون می پوشانیم و در یخچال قرار می دهیم. بعد از یخچال بیرون می آوریم و به ماهی آبلیمو می زنیم. با دست کاملا داخل شکم ماهی و روی ماهی را آغشته به آبلیمو می کنیم و دوباره به مدت 2 ساعت می گذاریم بماند تا خوب مزه دار شود. پیازهایی که داخل شکم ماهی گذاشته و برای مزه دار شدن سرخ می کنیم و دوباره داخل شکم ماهی می گذاریم. سپس سبزی پلوی خوش طعم را آماده کرده و به همراه ماهی که درون مخلوطی از آلو، پیاز و سبزیجات پخته شده، میل می کنیم. این مقاله درباره نوروز97 است.
خورش قیمه نوروز97
مردم شهرهای خراسان شب عید سبزی پلو با ماهی و روز اول سال نو، خورش قیمه به همراه رشته پلو می خورند. خراسانی ها معتقدند خوردن آش رشته و رشته پلو در روزهای عید نوروز باعث در دست داشتن رشته امور می شود. روش پخت آن بدین صورت است که پیاز ها را با روغن سرخ کنید وقتی پیاز ها طلایی شدند، گوشت ها را خرد کرده و به آن اضافه نموده و سرخ کنید. سپس تمام ادویه جات را غیر از هل و محلول زعفران و گلاب، اضافه کرده و با مواد سرخ نمایید. حالا رب را نیز به مواد اضافه کنید. لپه پخته شده را بریزید و سپس آب را اضافه کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا دو سه ساعت قیمه بپزد و جا بیفتد. در آخر مغز لیموعمانی را به خورش اضافه کنید. قبل از سرو کردن قیمه درصورت تمایل گلاب و مقداری نمک به خورش اضافه نمایید و آن را با خلال سیب زمینی تزیین کنید. این مقاله درباره نوروز97 است.
خورش سبزی نوروز97
قرمه سبزی یا نوعی خورش سبزی که با پلو خورده می شود در بیشتر شهرها غذای محبوب شب عید به حساب می آید به خصوص در مناطق کوهستانی ایران خورش سبزی برای شب عید مصرف می شود. بعضی ها اعتقاد دارند که با خوردن این غذا، سال سبز و خرمی خواهند داشت. طرز تهیه آن بدین گونه است که لوبیاها را بشویید و بگذارید بپزد. گوشت گوسفندی را هم پاک کنید و به اندازه خورشی خرد کنید. پیازها را خرد کنید و کنار بگذارید. سبزی قورمه را هم پاک کنید و بعد از شستن خرد کنید و در روغن سرخ کنید. دیگی آماده کنید و گوشت را همراه با مقداری روغن در آن بریزید و تفت دهید. به گوشت در حال سرخ شدن پیاز هم اضافه کنید. ریختن زردچوبه هم فراموش نکنید. سپس سبزی سرخ شده و لوبیای پخته را هم بیافزایید. حالا مقداری آب بریزید و در دیگ را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد و خورش جا بیفتد. نیم ساعت قبل از پایان پخت، بعد از اینکه از پختن گوشت مطمئن شدید، نمک به همراه با لیمو عمانی اضافه کنید. برای اینکه خورش خوشمزه تر شود لوبیاها را به جای پختن بعد از شستن و خشک کردن، 5 تا 6 دقیقه در تابه ای بدون روغن که از قبل گرم کرده اید، تفت دهید. البته لوبیاها را باید مرتب هم بزنید تا نسوزد. مراقب باشید مقدار شنبلیله سبزی زیاد نباشد زیرا خورش تلخ می شود. به هر کیلو گرم سبزی 5 تا 6 شاخه پیازچه هم بیفزایید. پیازچه طعم خورش را خوشمزه می کند. سبزی خورش قورمه را خیلی سرخ نکنید زیرا تلخ می شود. برای پخت قورمه سبزی در حجم زیاد معمولاً لوبیا را از قبل نمی پزند آن را از شب قبل خیس کرده و همزمان با سبزی به گوشت اضافه می کنند ولی در این صورت دیگر نمی شود لوبیا را تفت داد. اگر علاوه بر لیمو عمانی درسته از پودر لیمو عمانی هم اضافه کنید خورش خوش طعم تر می شود. بعضی ها علاوه بر لیمو عمانی، آبلیمو ترش یا آبغوره هم می ریزند. این مقاله درباره نوروز97 است.
دلمه شب عید در آذربایجان نوروز97
در اغلب شهرهای آذربایجان، انواع دلمه و به خصوص دلمه برگ مو در شب عید و روزهای اول سال پخته می شود. بعضی افراد معتقدند که با خوردن دلمه در شب سال نو می شود و به همه آرزوها می رسید. شیوه پخت آن بدین گونه است که چوب ته برگ موها را می گیریم و برگ ها را می شوییم. در قابلمه آب را جوش می آوریم و برگ ها را در آن می ریزیم. همین که یکی دو جوش زد و برگ نرم شد در صافی ریخته و روی آن آب سرد می ریزیم. برای تهیه مواد داخل دلمه، پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و تفت می دهیم. سپس برنج و لپه ای که نیم پز شده است را اضافه می کنیم. نمک، فلفل، زردچوبه و در نهایت سبزی خرد شده را هم با بقیه مواد مخلوط می کنیم. می توان به این مواد کمی آب لیمو هم اضافه کرد. سپس برگ ها را باز کرده، دو برگ را طوری کنار هم قرار می دهیم که شکاف برگ ها گرفته شود. کمی از مواد دلمه وسط برگ می ریزیم و اطراف برگ را روی هم می گذاریم و محکم می پیچیم. در یک قابلمه 3-2 قاشق روغن می ریزیم، دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می چینیم. سپس دلمه ها را نزدیک هم و بدون فاصله روی برگ ها می چینیم و 3-2 قاشق روغن آب کرده روی آن ها می دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می ریزیم. بهتر است بشقابی کوچک تر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا دلمه ها بپزند. در صورتی که با این مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداری آب اضافه می کنیم و در اواخر طبخ بقیه آبلیمو، نمک و شکر را مخلوط کرده و داخل دلمه می ریزیم. وقتی این مواد جذب دلمه شد، آن را از روی آتش بر می داریم. باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت می شود. دلمه برگ مو را می توان بدون شکر تهیه کرد. بهتر است به مواد وسط دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه کنیم و یا لای هر ردیف دلمه کمی گوجه سبز بریزیم. این مقاله درباره نوروز97 است.
کلام آخر درباره نوروز97
عزیزان و همراهان امید است با معرفی این غذاهای خوشمزه و رنگارنگ، نوروز97 را شیرین تر از هر سال آغاز کنید و فراموش نکنید بهار رویش جوانه هاست. بهارتان سبز و دلهایتان شاد.