حلیم از غذاهای سنتی خاورمیانه است که با گوشت و گندم پخته میشود. حلیم انواع مختلفی دارد و با مواد اولیه متفاوتی طبخ میشود. این غذا معمولا به عنوان یک صبحانه بسیار مقوی، سیر کننده و به عنوان افطاری در ایام ماه رمضان مصرف می شود. تهیه این غذا، ساده اما زمان پخت آن بسیار زیاد است.
مواد لازم برای تهیه حلیم بوقلمون
گندم پوست کنده 500 گرم
گوشت بوقلمون 300 گرم
آب یک و نیم لیتر
روغن حیوانی یا کره ذوب شده به میزان لازم
شکر و دارچین به مقدار لازم
نمک یک قاشق چایخوری
پیاز 1 عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
ظروف و وسایل مورد نیاز
2 عدد قابلمه 5 و 7 لیتری
طرز تهیه حلیم بوقلمون
قبل از هر کاری گندم را 5 تا 6 ساعت در آب خیس کنید تا خوب آب جذب کند به این صورت زمان طبخ، کاهش مییابد.
گوشت را داخل قابلمه کوچک تر بریزید. پیاز را پوست بکنید، به چند قسمت تقسیم کنید و همراه زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و شعله اجاق را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت خوب بپزد.
گندم را با یک لیتر آب داخل قابلمه دوم بریزید و شعله را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و له شود. هر چند دقیقه یکبار هم بزنید تا ته نگیرد، اگر قبل از پختن گندم آب قابلمه رو به اتمام بود، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
گوشت پخته شده را به وسیله مخلوط کن خرد کنید. اگر مخلوط کن ندارید گوشت را با دست ریش ریش کنید.
وقتی گندم به صورت خمیر و مایع شد یعنی پخته است. گندم را با گوشت مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا قوام بیاید. در این مرحله حلیم را زود به زود هم بزنید تا ته نگیرد. نمک را اضافه کرده و روی حلیم ، روغن حیوانی و دارچین بریزید سپس میل کنید.
دقت کنید که حلیم نباید مانند آب گوشت رقیق و گوشت کوبیده سفت باشد.