ترتیلا یک نان کوچک و مکزیکی است که تقریبا همراه با اکثر غذاهای مکزیکی سرو میشود. علاوه بر نان ترتیلا، چیپس ترتیلا نیز دارای طرفداران زیادی است که به راحتی میتوانید در خانه درست کرده و همراه با سس سالسا میل کنید.
بعضی از ما برای جلوگیری از خوردن تنقلاتی مانند چیپس و بستنی از خریدن آنها و نگهداشتن در خانه صرف نظر میکنیم بنابراین با درست کردن ترتیلا به روش خانگی به مقدار نیاز ترتیلا آماده کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید. میتوانید این چیپس را در مایکروفر، داخل تابه و فر درست کنید، اگرچه طعم این چیپس با روغن بهتر است اما کسانی که دارای رژیم غذایی و نگران کالری مصرفیشان هستند، میتوانند حتی بدون نیاز به مقدار کمی روغن به وسیله فر ترتیلا درست کنند و با خیال راحتتری میل کنند.
مواد لازم برای تهیه چیپس ترتیلا
- یکونیم پیمانه آرد ذرت
- یکونیم پیمانه آرد گندم
- یکونیم پیمانه آب
- یکسوم پیمانه روغن
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- یکدوم قاشق چایخوری نمک
- ادویه دلخواه (یکدوم قاشق چایخوری فلفل قرمز، 1 قاشق چایخوری پاپریکا)
طرز تهیه چیپس ترتیلا
- ابتدا آرد ذرت، آرد گندم، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و 2 تا 3 بار الک کنید تا صاف و یکدست شود.
- آرد را در یک سینی بزرگ ریخته، وسط سینی را خالی کرده و روغن میریزیم. آرد و روغن را به وسیله یک قاشق هم میزنیم سپس یک پیمانه آب ولرم به مخلوط اضافه و شروع به ورز دادن خمیر میکنیم، خمیر را به مدت 5 دقیقه ورز میدهیم تا نرم و یکدست شود.
- در ادامه خمیر را داخل یک کاسه ریخته، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 1 ساعت در محیط نسبتا گرمی قرار دهید.
- بعد از استراحت خمیر، ادویههای دلخواهتان را به آن اضافه کنید و ورز دهید تا تمام ادویهها به صورت یکنواخت داخل خمیر پخش شوند.
- روی یک تخته چوبی کمی آرد ریخته، مقداری از خمیر را جدا کنید و به وسیله یک وردنه، طوری که ضخامتش 1 تا 2 میلیمتر شود، پهن کنید سپس با یک قالب گرد، خمیر را به شکل دایره در بیاورید.
- خمیر را به 6 قست مساوی تقسیم کنید.
- مقداری روغن داخل یک تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود سپس خمیرها را داخل تابه ریخته و دو طرف آن را سرخ کنید. دقت کنید که چیپسها خیلی سریع سرخ میشوند پس مراقب باشید نسوزند.
به وسیله یک دستمال کاغذی روغن چیپسها را بگیرید و داخل ظرفی مناسب سرو کنید.
برای درست کردن چیپس ترتیلا با فر، فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت از قبل آماده کنید، خمیرها را داخل قالب فر قرار داده و به محض تغییر رنگ آنها را برگردانید.
چیپس ترتیلا را معمولا با سس سالسا میل میکنند.
مواد لازم برای تهیه سس سالسا
- 10 عدد گوجه فرنگی
- 3 عدد پیازچه
- 2 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده
- فلفل سبز به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روی گوجه فرنگیها را به وسیله چاقو برش دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید، پس از خنک شدن پوست آنها را بکنید.
گوجه فرنگی، سیر، پیازچه، گشنیز، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را داخل مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا پوره یکدستی به دست آید سپس داخل یخچال قرار دهید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.