تمیز کردن و برق انداختن قابلمه و تابههای سوخته یکی از مشکلترین کارهای هر خانم خانهداری است. شما به راحتی با روشهای زیر میتوانید قابلمه و تابههایتان را مانند روزاول سفید و براق کنید. برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمههایی که سوخته و تـَه گرفته، هرگز با قاشق یا دیگر وسایل فلزی به جان آنها نیفتید، چون نتیجه چیزی جز خراشیده شدن ته ماهیتابه یا قابلمه نخواهد بود. در ادامه این مطلب را به نقل از بیتوته بخوانید.
برای آن که این کار را به آسانی انجام دهید به طریقه زیر عمل کنید:- اگر میزان سوختگی غذا بسیار زیاد بود که بعد از گذشت زمان قادر به شستن آن نبودید ته ِ ظرف سوخته مقدار زیادی جوش شیرین بریزید و آن قدر آب به آن اضافه کنید که فقط مرطوب شود؛ بگذارید چند ساعت بماند. معمولاً با این اقدام میتوانید قسمت سوخته را بلند کنید و ظرف را به راحتی بشویید.
- اگر از ظروف غیر تفلون استفاده میکنید برای آنکه در حین پختن غذا ظروفتان سیاه نشود کمی آبلیمو به آنها اضافه کنید.
- لکههای سرسخت را هم از ظروفی که معمولاً غذا به ته آنها نمیچسبد میتوان با این روش از بین برد: دو قاشق غذاخوری جوش شیرین، نصف فنجان سرکه و یک فنجان آب در آن بریزید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- اگر ظروف روی دارید و به دلیل جوشیدن آب یا آبپز کردن مواد غذایی ظروف شما سیاه شدهاند کافیست مقداری آب، نمک و آبلیمو داخل آنها بریزید و آنها را بجوشانید و بعد ظروف را با مایع بشویید تا دوباره سفید شوند.
- هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو به آن اضافه میکنیم و با این عمل هم ظرف سفید میماند و هم طعم حبوبات بهتر میشود.
- اگر غذای شما سوخته و ظرف ته گرفته است مقداری آب جوش و سرکه داخل ظرف ریخته و درب آن را ببندید و 1 تا 2 ساعت صبر کرده و بعد آن را بشویید.
-برای پاک کردن لکه قابلمه و ماهیتابه هم میتوان داخل آن ریواس یا پوست سیب پخت.
- برای از بین بردن لکه قابلمهها و ماهیتابههایی که زرد شده است میتوان با ریختن کمی آب و تمیز کننده و جوشاندن آب، آن را تمیز کرد.
- اگر میزان سوختگی غذا بسیار زیاد بود که بعد از گذشت زمان قادر به شستن آن نبودید مقدار زیادی جوش شیرین را در ظرف ریخته و مقدار خیلی کمی آب (در حدی که مرطوب شود) به آن اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید و بعد با اسکاچ یا سیم ظرفشویی ظرف را به راحتی تمیز کنید.