طرز تهیه خیارشور با روش متفاوت که خیارشوری لذیذ و ترد را در اختیار شما خواهد گذاشت را با استفاده از برگ مو یا انگور آماده شده است. استفاده بیشتر از این مقدار سرکه در محلول آب و نمک به سریع تر آماده شدن خیارشورها کمک می کند.
طرز تهیه خیارشور با طعمی خوشایند به طوری که خیارشورها کاملا ترد و سفت و خوشرنگ و بو باشند را در این دستور کاملا متفاوت تجربه کنید. معمولا اواخر شهریور زمانی مناسب برای تهیه خیارشور می باشد که با انتخاب خیار های کوچک و ریز و قلمی می توانید خیارشورهای با ظاهری بیرونی آماده کنید.
طرز تهیه خیارشور خوش طعم با روشی کاملا متفاوت
مواد لازم :
1 – خیار تازه و قلمی : 1 کیلوگرم
2 – سیر : 3 حبه متوسط
3 – شوید گل مخصوص خیارشور : 100 گرم
4 – فلفل سبز و تند : 3 عدد کوچک
5 – نمک : به میزان لازم
6 – برگ انگور : چند عدد
7 – سرکه : 1/4 استکان
طرز تهیه خیارشور :
1 – خیارها، برگ انگور، فلفل و سیرهای پوست گرفته را جداگانه کاملا تمیز بشویید و بگذارید آبشان کشیده شوند و به طور کامل خشک خشک شوند.
2 – ظرف مناسبی که می خواهید خیارشور را در آن بگذارید شسته و خشک و آماده کنید.
3 – کف ظرف یک لایه خیار به طور منظم خیار بچینید.
4 – چند برگ مو را روی خیارها پهن کنید.
5 – هر حبه سیر را به سه تکه تقسیم کنید، و روی خیارها چند حلقه سیر بریزید.
6 – مقداری شوید را بر روی خیارها بگذارید و آن را روی سطح خیار پخش کنید.
7 – یک عدد فلفل سبز تند و کوچک را بر روی شوید قرار دهید.
8 – دو، سه برگ مو را روی خیار ها بگذارید بطوری که سطح آن کاملا پوشانده شود.
9 – دوباره یک ردیف خیار بچینید و مراحل 4 تا 8 را تکرار و انجام دهید.
10 – وقتی ظرف پر شد، باید سر ظرف بر روی برگ مو که بالاترین لایه است مقداری شوید و سیر و یک فلفل سبز بگذارید، طوریکه ظرف کاملا کیپ تا کیپ پر شود.
11 – ظرف را مدتی در کناری بگذارید و اجازه دهید حدود نیم ساعتی بماند، در این فاصله مخلوط آب و نمک را آماده کنید.
12 – در پارچی آب سرد و تمیز بریزید، مقداری نمک بریزید و مخلوط نمایید، شوری آن را تست و اندازه کنید.
13 – آب و نمک آماده شده را آرام و آهسته بر روی خیارها ریخته و کاملا پر کنید.
14 – در ظرف را نگذارید و ظرف را در سایه و جایی که خنک باشد، بگذارید.
15 – یکی، دو دفعه ظرف را به سمت های مختلف آهسته کج کنید تا آب نمک به تمام قسمت های ظرف نفوذ کند، و اگر آب ظرف کم شد از همان محلول آب نمک بر روی ظرف بریزید.
16 – سرکه را بر روی محتویات ظرف خیارشور بریزید و اجازه دهید به تمام ظرف برسد، با چند دفعه کج و راست کردن آهسته ظرف اینکار را انجام دهید.
17 – درب ظرف را محکم ببندید تا هوایی در آن نفوذ نکند. حدود یک هفته تا ده روز در جایی خنک و سایه نگهداری کنید تا خیارشورها برسند.
در طرز تهیه خیارشور چون خیارها آب را به خود می کشند مراقب باشید آب ظرف کم نشود و اگر نیاز بود از محلول آب و نمک و چند قطره سرکه استفاده کنید. می توانید از سبزی ترخون و کرفس نیز به جای برگ مو برای ایجاد طعم های مختلف و استثنایی استفاده کرد.