انواع املت اسپانیایی، املت ایتالیایی و املت فرانسوی ماده اولیه لازم مشترکشان تخم مرغ، فلفل، نمک، قارچ و کره است. دیگر مواد لازم املت اسپانیایی گوجه فرنگی، فلفل دلمه و ژامبون می باشد. و همینطور برای املت ایتالیایی پیاز، کدو، ذرت، پنیر پیتزا و خرده نان نیاز است. املت فرانسوی نیز با همان مواد اولیه اصلی تهیه می گردد.
انواع املت جز غذاهای ملل محسوب می شوند که بسیاری از آن ها وارد سفره های ایرانی نیز شده اند. مواد اولیه آسان و در دسترس برخی املت ها شخص را به درست کردن آن تشویق می کند. مانند املت اسپانیایی و املت ایتالیایی و املت فرانسوی که مواد اولیه ی مشترک و ساده ای دارند.
طرز تهیه انواع املت های پرطرفدار اسپانیایی، ایتالیایی و فرانسوی
◊ املــت اسپانیـــایـــی :
مواد لازم برای تهیه املت اسپانیایی :
1 – گوجه فرنگی : 1 عدد
2 – فلفل دلمه ای کوچک : 1 عدد
3 – کره : 30 گرم
4 – قارچ : 3 عدد
5 – تخم مرغ : 3 عدد
6 – ژامبون : 1 ورق
7 – نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه املت اسپانیایی :
1 – تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب بزنید و با همزن برقی میکس کنید.
2 – قارچ، فلفل دلمه ای، ژامبون و گوجه فرنگی را بصورت نگینی و یکدست خرد کرده و با مقداری کره آن ها را تفت دهید.سپس در ظرف را گذاشته و با حرارت ملایم اجازه دهید کمی بپزند.
3 – تخم مرغ ها را با فلفل مخلوط کرده و در ماهی تابه ای که کره را داغ کردید، بریزید و تخم مرغ ها را سریع در تمام سطح ماهی تابه پخش کنید.
4 – مواد مرحله 2 را روی تخم مرغ ها ریخته و آن را کاملا پهن کنید، در ظرف را ببندید تا املت آماده شود.
**************************************************
◊ املــت ایتالیــــایـــی :
مواد لازم برای تهیه املت اسپانیایی :
1 – پیاز خرد شده :1 عدد
2 – قارچ خرد شده : به مقدار لازم
3 – کدوی سبز خرد شده : به مقدار لازم
4 – دانه ذرت : به مفدار لازم
5 – تخم مرغ زده شده : 5 عدد
6 – پنیر پیتزا 150 گرم
7 – نمک و فلفل : به مقدار لازم
8 – خرده نان : به مقدار لازم
طرز تهیه املت ایتالیایی :
1 – پیاز را همراه کدو و قارچ در مقداری روغن تفت دهید و سپس ذرت را به آن اضافه نمایید.
2 – تخم مرغ های زده شده را با پنیر پیتزا، نمک و فلفل و خرده نان مخلوط کنید و مواد تفت شده در مرحله 1 را به آن بیافزایید تا مایه ای غلیظ به دست بیاید.
3 – مقداری کره را در ماهی تابه ای باز کنید، سپس مواد املت را در آن ریخته و مانند کوکو دو طرف آن را تفت دهید.
**************************************************
◊ املــت فــرانســـوی :
مواد لازم برای تهیه املت فرانسوی :
1 – تخم مرغ : 6 عدد
2 – گوجه فرنگی یا قارچ : 2 عدد
3 – کره : 30 گرم
4 – نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه املت فرانسوی :
1 – قارچ ها یا گوجه ها را ورقه ورقه کرده و در مقداری کره یا روغن کمی سرخ کنید.
2 – تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و همراه نمک و فلفل هم بزنید تا یکدست شوند.
3 – کره را در ماهی تابه باز کرده تا داغ شود سپس تخم مرغ را در کف ماهی تابه پخش کنید تا یکدست شود.
4 – سپس قارچ یا گوجه ها را بصورت نیم دایره بر روی نصف تخم مرغ ریخته و لایه دیگر تخم مرغ را بر روی قارچ یا گوجه برگردانید.
5 – دوباره قارچ یا گوچه را روی ربع تخم مرغ ها ریخته و لایه دیگر تخم مرغ را بر روی آن برگردانید.
6 – پس از 1 دقیقه املت اماده است. آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با سلیقه خود آن را تزیین نمایید.
نکاتی برای تهیه انواع املت : قارچ را بهتر است در آب و نمک بگذارید تا سنگ های ریز آن بریزد، سپس استفاده نمایید. املت اسپانیایی را بهتر است در فر تهیه کنید، و توجه کنید که مواد شما نباید آب داشته باشند، زیتون سیاه خرد شده املت اسپانیایی را شکیل تر می کند. برای تهیه املت ایتالیایی می توانید از کنسرو ذرت و یا خودتان ذرت را بپزید و استفاده کنید. در تهیه املت فرانسوی نیز دقت کنید که حرارت باید بسیار ملایم باشد تا املت نسوزد.