کره کاکائو دارای ویژگی ذوب شدن در دمای بدن است و بنابراین، خواص بسیاری در کره کاکائو برای پوست وجود دارد. همچنین هنگامی که به صورت خوراکی مصرف شود، فوائد سلامتی بخش بسیاری نیز به همراه دارد. اجازه دهید، به مصارف مختلف و جنبههای مثبت در استفاده از آن نگاهی بیاندازیم.
کرهی کاکائو در خالصترین شکل خود به صورت مکعبهای جامدی از چربی کمرنگ یا کرم عاجی به نظر میرسد. شما میتوانید آن را در فروشگاههای لوازم بهداشتی خریداری کنید یا از لوسیون آن برای مراقبت از پوست استفاده نمایید. از آن همچنین جهت تهیه شکلات تیره استفاده میکنند. کره کاکائو یک چربی گیاهی متمایل به زرد و خوراکی است که از دانه یا لوبیا کاکائو بدست میآید. کاکائو یک گیاه همیشه سبز است. غلافهایی بر روی گیاه وجود دارد که حاوی مقدار زیادی دانه بوده و هر دانه حاوی 40 تا 50 درصد کره است. از آن، جهتِ تهیه مواد غذایی و لوازم آرایشی زیادی استفاده میکنند.
فوائد
کرهی کاکائو در خالصترین شکل خود به صورت مکعبهای جامدی از چربی کمرنگ یا کرم عاجی به نظر میرسد. شما میتوانید آن را در فروشگاههای لوازم بهداشتی خریداری کنید یا از لوسیون آن برای مراقبت از پوست استفاده نمایید. از آن همچنین جهت تهیه شکلات تیره استفاده میکنند.
• مرطوب کننده پوست:
از این کره در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود به این دلیل که سرشار از چربی است و هنگامی که بر روی صورت یا سایر نواحی بدن مورد استفاده قرار میگیرد، پوست را بسیار مرطوب میسازد. همچنین پوست را نرم ساخته و به راحتی جذب پوست میشود. به مرطوب کننده اجازه عبور از پوست را داده بدون آنکه منافذ پوست را مسدود سازد. دارای عطر و رایحه مطلوب و سبکی همانند شکلات است و از اینرو مادهی متداول در بسیاری از لوسیونها و مرطوب کنندهها است. عطری آرامش بخش داشته، استرس را از بین برده و به آرامش فرد هنگامی که برای ماساژ استفاده میشود، کمک میکند.
• اختلالات پوستی:
از آنجا که این کره به راحتی جذب پوست شده و خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد، هنگامی که بر روی پوست استفاده میشود، از پوست در برابر عوامل محیطی مضر محافظت مینماید. از آنجا که این کره از پوست محافظت کرده و آب آن را حفظ میکند، همچنین جهت درمان و پیشگیری از ترکهای پوستی بکار برده میشود. همچنین برای از بین بردن علائم اختلالات پوستی مانند اگزما و درماتیت مفید است. وجود آنتی اکسیدانهای قوی در کره کاکائو، ماندگاری طولانی این کره را به آن میبخشند. بنابراین، یکی از پایدارترین چربیهای گیاهی است و میتواند به مدت دو تا پنج سال آن را نگهداری کرد.
• آنتی اکسیدان:
آنتی اکسیدانها همانند گندیده خوار بر علیه رادیکالهای آزاد موجود در بدن عمل میکنند. این رادیکالهای آزاد به سلولهای زنده بدن آسیب رسانده و از اینرو مصرف شکلات تیره برای سلامت بسیار مفید خواهد بود. این آنتی اکسیدانها به شکل فلاونوئیدها وجود داشته که از عروق خونی و قلب در برابر اثرات مخرب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
• محصولات دارویی:
این روغن جهت تولید محصولات داروییای مورد استفاده قرار میگیرد که به تسکین از آرتریت کمک میکنند و جهت تولید محصولاتی بکار میرود که به جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی کمک مینمایند.
• تهیه شکلات:
از آن جهت تولید شکلات، از جمله شیر و شکلات تیره استفاده کرده و به شکلات بافتی نرم قابل ذوب میبخشد. به دلیل ماندگاری طولانی مدت آن، جهت تهیه پودر کاکائو مورد استفاده قرار میگیرد.
• تأثیر بر روی کلسترول:
اثر بینظیری بر کلسترول دارد. از آنجا که حاوی چربی خوب و بدون ضرر است، هیچگونه اثر مضر بر روی کلسترول در خون نمیگذارد.
• پیشگیری از سرطان:
شکلاتهای با کیفیت بالا که حاوی این ماده هستند، مادهای شیمیایی تحت عنوان پنتامر را در خود دارند. از قرار معلوم این ماده شیمیایی به جلوگیری از بروز سرطان کمک میکند.
• افزایش خلق و خوی:
آیا این سئوال برایتان پیش آمده است که چرا بسیاری از افراد به هنگام ناراحتی شکلات میخورند؟ به این دلیل که کره کاکائو موجود در شکلات به افزایش سطوح مواد شیمیایی تحت عنوان سرتونین و اندورفین در مغز کمک کرده که موجب بهبود خلق و خوی میشوند.
فوائد کره کاکائو بیشتر برای پوست به اثبات رسیده است، بنابراین در بسیاری از محصولات آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید آن را به شکل لوسیون، کرم و غیره استفاده کرده و انواع مختلف شکلات تیره حاوی این ماده را به جهت برخورداری از سلامتی مصرف نمایید.
منبع مقاله :
برگرفته از سایت بازل