ترفندهای جالب برای تمیز کردن آشپزخانه:
از قدیم که شویندههای شیمیایی برای تمیز کردن سطوح مختلف وجود نداشت، از مواد طبیعی مانند آبلیمو برای نظافت نیز استفاده میشد. برای آشنایی با کاربردهای آبلیمو در این زمینه، این مطلب را بخوانید.
از آبلیمو به روشها و برای موارد ذیل میتوان بهره برد :
1- تمیز کردن سینک :
سینک ظرفشویی یکی از آلودهترین قسمتهای خانه است. آبلیمو و نمک را مخلوط و به صورت خمیر تقریبا سفت درآورید. آن را آرام روی سینک برنجی، مسی یا استیل و شیرآلات بمالید سپس آبکشی کنید. این ترکیب لکههای زنگ را نیز از بین میبرد.
2 - از بینبردن بوی بد سینک :
بوی غذا روی خروجی سینک مدت طولانی باقی میماند و باعث به وجود آمدن بوی نامطبوع در آشپزخانه میشود. انتشار بوی پیاز و تن شب قبل و نشستن آن روی پارچهها و وسایل تبدیل به یک معضل میشود. استفاده از اسپریهای خوشبوکننده نیز چاره کار نیست. برای از بین بردن این بو، لیمو را برش زده، داخل سینک بیندازید (پوست لیمو و پرتقال نیز همین کار را انجام میدهند).
3 - حذف رسوبات آهک :
آهک موجود در آب، رسوباتی از خود بر جا میگذارد که اگر تمیز نشود به مرور زمان باعث انسداد لولههای فاضلاب میشود. برای جلوگیری از این مسئله، یک عدد آبلیمو را داخل سینک فشار دهید. بگذارید مدتی به همین حالت باقی بماند. سپس شیر آب را باز کنید.
4 - تمیزکردن ماشین ظرفشویی :
هر چند وقت یک بار لازم است ماشین ظرفشویی، این وسیله رفاهی، را تمیز کنید. بقایای غذای خشک شده یا مواد شوینده را با مالیدن یک تکه لیمو از بدنه فلزی این وسیله پاک کنید. سپس با یک پارچه مرطوب و بعد با یک پارچه خشک و تمیز آن را پاک کنید. از آب خیلی داغ برای پاک کردن تکههای غذا استفاده کنید.
5 - تمیز کردن شعلهپخشکن گاز :
تمیز کردن شعلهپخشکن گاز زمانی که خمیر کیک و روغن سیبزمینی سرخ شده و مواد غذایی مختلف روی آن جمع شده باشد، کار سختی است. آب لیمو، آب و جوششیرین را به صورت خمیر درآورید. آن را روی مواد سر رفته بریزید. 15 دقیقه صبر کنید. با آب و اسفنج آن را تمیز کنید.
6 - تمیز کردن پنجرهها :
زمانی که جای انگشت، دوده و تارعنکبوت روی قاب پنجرهها را میگیرد، زیبا نخواهند بود. از طرفی شیشهها هیچ وقت تمیز باقی نمیمانند. بخصوص پنجره آشپزخانه که در معرض روغن قرار دارد. برای پاک کردن آنها از 2 قاشق غذاخوری آبلیمو، ½ پیمانه سرکه سفید و ¼ پیمانه آب گرم استفاده کنید.
7 - از بین بردن بوی نامطبوع :
بوی غذای آشپزخانه به پردهها، رومیزی و پارچهها و دستمالها سرایت میکند. پارچهها، بوی خوب یا بد را مانند آهنربا جذب میکنند. اما بوی بد مدت بیشتری باقی میماند. خوشبختانه آبلیمو و چند نوع ادویه بوی بد آشپزخانه را از بین میبرند. ظرف کوچکی را از آب پر کنید. چند تکه پوست لیمو و حدود 1 قاشق چایخوری میخک و برگ رزماری داخل آن بیندازید. بگذارید آب به جوش آید تا بوی خوش را در کل اتاقهای خانه استشمام کنید.
8 - خوشبو کردن هوای آشپزخانه :
آشپزخانه محیطی است که بوی مواد مختلف در فواصل مختلف از آن استشمام میشود. در عین حال پررفتوآمدترین و شلوغترین قسمتهای یک خانه است. خیلی ها ترجیح میدهند بیشتر کارهای خود را در آشپزخانه انجام دهند. برای از بین بردن تداخل بوها و استشمام بوی مطبوع، فر را تا 300 درجه فارنهایت گرم کنید. یک لیموی درسته را روی سینی فر بگذارید. در فر را کمی باز بگذارید. صبر کنید تا لیمو حدود 15 دقیقه آرام بپزد. فر را خاموش کنید. بگذارید لیمو سرد شود سپس آن را خارج کنید.
9 - جلوگیری از پخش بوی نامطبوع :
کاری، سس اسپاگتی و ماهی تنها زمان خوردن بوی خوبی دارند اما آخر شب یا صبح روز بعد بوی مانده آنها ناراحتکننده است. ظروف مربوط به این غذاها را سریع بشویید. تمیز کردن صحیح وسایلی مانند تخته گوشت از انتشار بوی نامطبوع جلوگیری میکند. بعد از شستن تخته، روی آن مقداری آبلیمو بمالید تا از بوی سیر و پیاز و ماهی خلاص شوید.
10 - ایجاد بوی تازه در دستگاه بخور :
دستگاه بخور برای افزایش رطوبت و کاهش غبار به کار میروند و بخار اوکالیپتوس آن در تازگی هوا و کاهش سرفه افراد بیمار موثر است اما در بعضی از مدلها به دلیل گرمای بیش از حد دستگاه و راکد ماندن آب داخل آن بوی نامطبوع و کپک مانندی ایجاد میشود. برای رفع این مسئله، 4 قاشق چایخوری آبلیمو را به آب دستگاه اضافه کنید.
برای از بین بردن جرم آهکی داخل سماور و کتری مخلوطی از سرکه و آب را به نسبت مساوی در آن بریزید و به مدت نیم ساعت بجوشانید، خواهید دید که جرم ها از دیواره کنده خواهد شد. روش دیگر برای از بین بردن جرم آهکی این است که چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید، سپس داخل آن را با آب سرد پر کنید. آب و جرم های جدا شده را خالی کرده و داخل آن را بشویید.
روی پیشخوان کابینت و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.
برای تمیز کردن کارد و چنگال میوه خوری هرگز آنها را در آب خیس نکنید و همراه ظرف های دیگر شستن آن را به بعد موکول نکنید، زیرا تیغه و دسته آن زیبایی خود را پس از مدتی از دست خواهد داد. پس از هربار استفاده آن را با آب ولرم و مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم شستشو دهید و بلافاصله به طور کامل خشک کنید.
از آنجا که بر اثر رطوبت ، گرما و تاریکی در جاهای مختلف قارچ رشد می کند و باعث بیماری می شود باید هر چند وقت یک بار روی پیشخوان کابینت و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.
برای تهیه این محلول مقداری آب گرم را در ظرفی بریزید و در آن یک قاشق چایخوری جوش شیرین ریخته سپس به آن یک قاشق غذاخوری صابون مایع و یک قاشق الکل سفید اضافه نمایید. حال با یک ابر این محلول را به روی سطوح مختلف بکشید . چند دقیقه صبر کنید و با شستن همان ابر مواد را روی سطوح کاملا پاک کنید و بلافاصله با استفاده از یک پارچه نخی که آب را خوب به خود جذب کند روی تمام سطوح را کاملا خشک کنید، چرا که رطوبت عامل ایجاد قارچ ، کپک و رشد باکتری هاست. جهت انجام این کار می توانید از 72 پیمانه بوراکس که آن را در یک گالن آب داغ ریخته اید هم استفاده کنید.
گرداوری توسط:مجله دلگرم