وب سایت آشپزباشی: شیرینی نخودچی یکی از محبوب ترین شیرینی های ویژه نوروز می باشد که می توانید دستور تهیه آن را در اینجا ملاحظه کنید.
- آرد نخودچی 250 گرم
- پودر قند 125 گرم
- کره 125 گرم
- پودر هل 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1-پودر قند (یا شکر) را در ظرفی بریزید و کره (یا روغن جامد) را به آن اضافه کنید و هم بزنید، سعی کنید حداقل به مدت 5 دقیقه به طور مداوم مواد را با هم خوب هم بزنید تا کرم نرم و لطیفی به دست آید.
2-آرد نخودچی را با پودر هل الک کنید، سپس به مواد اضافه کنید و تا زمانی که خمیرتان یکدست شود به ورز دادن ادامه دهید. بعد از این مرحله، خمیر را نصف روز کنار بگذارید تا استراحت کند و ور بیاید.
3-بعد از استراحت دادن به خمیر، آن را در ظرفی مسطح پهن کنید و با وردنه آن رابه طور یک دست و هم قطر در آوردید . با قالب های مخصوص این کار خمیرتان را تا انداره ای که مواد تمام شود قالب بزنید. توجه کنید که قالب های کوچکی که معولا برای شیرینی نخودچی به کار می برند، قالب های کوچه ستاره ای و چهار گوش هستند ولی شما میتوانید با توجه به سلیقه خودتان هر قالبی با هر شکلی انتخاب کنید. خمیر های قالب زده را همزمان که قالب می زنید در سینی چرب شده به فاصله های یکسان از هم بچینید.
4-در نهایت روی نخودچی هایی که در سینی چیده اید به مقدار دلخواهتان پودر پسته بریزد و سینی را در فر با حرارت 175 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه بگذارید تا بپزد. لازم به ذکر است که بدانید فر را قبل از استفاده، حداقل 15 دقیقه بگذارید تا گرم شود.
نکاتی در رابطه با تهیه شیرینی نخودچی :1- برای تهیه این شیرینی نوروزی خوشمزه می توانید از بسته ویژه نوروز آشپزباشی استفاده کنید.
2- می توانید به جای پودر قند از شکر و به جای کره از روغن جامد استفاده کنید.
3- آرد نخودچی را برای نتیجه بهتر الک کنید .
4- می توانید برای تزیین از پودر پسته استفاده کنید .
5- حداقل 15 دقیقه قبل از پخت فر را با حرارت 175 درجه سانتی گراد روشن کنید.