پزشکان توصیه میکنند از دادن بستنی بهصورت روزانه تا قبل از سن سه سالگی خودداری کنید؛ زیرا تا این سن دادن غذاهای چرب و قندی احتمال چاقی و اضافه وزن را در کودکان افزایش میدهد. همچنین دادن بستنی قبل از سه سالگی، میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به دندانها زده و موجب نرم شدن مینای دندانهای شیری یا دایمی شود و دندانها را در معرض فرسایش تدریجی و پوسیدگی قرار دهد.
پس از آنجا که کودکان علاقه بسیاری به بستنی دارند، والدین باید بر حسب سن و وضعیت جسمی و سلامت برای آنها بستنی مناسب را انتخاب کنند. بعضی از کودکان به انواع مغزها مثل پسته، بادام و گردو عدم تحمل نشان میدهند و برخی نیز نسبت به کاکائو و رنگهای شیمیایی حساسیت دارند که در این صورت والدین باید مصرف بستنی حاوی این مواد را قطع کنند.
در ضمن، بعد از سه سالگی بستنی نه به عنوان وعدههای غذایی بلکه جزیی از غذاهای تکمیلی و به عنوان دسر باید در نظر گرفته شود. دو تا سه قاشق مرباخوری بستنی ساده که خیلی سرد نباشد کافی است، اما حتی این مقدار هم برای کودکانی که استعداد چاقی دارند، توصیه نمیشود.
جالب است بدانید میزان کالری انواع بستنیها متفاوت است. بنابراین بر حسب وزن کودک باید نوع مناسب بستنی را انتخاب کرد. زیرا بستنیهای معمولی چون از شیر، شکر، تخممرغ و مقداری خامه درست شدهاند، در هر 100 میلیلیترشان، 100 کیلوکالری دارند. اما بستنیهای میوهای و یخی به علت داشتن میوه، آب و شکر کالری کمتری دارند. نکته مهمی که باید در اینجا به آن اشاره کرد، این است که باید از مصرف بستنیهای فلهای و حاوی مواد رنگی و شیمیایی یا میوههای نامطمئن به خصوص در این سنین خودداری شود.
منبع:مجله مادران