چگونه وسایل آشپزخانه را براق کنیم؟
تمیز کردن و نظافت ظرف های چینی از جمله مهمترین نکاتی است که باید در خانه داری رعایت کنید. با نزدیک شدن به روزهای عید کم کم خانم های خانه به دنبال آن هستند تا وسایل مختلف را تمیز کنند.
1.وسایل آشپزخانه را براق کنید
سطوح استیل و کروم را به کمک براق کننده های شیمیایی، تمیز کرده و آن ها را برق بیندازید. لوازمی مثل سینک ظرفشویی، اجاق گاز استیل، رویه ی استیل کابینت ها، یخچال و ماشین لباسشویی با بدنه ی استیل، همه شامل همین قاعده هستند. از آن جا که سطوح فلزی نور را بازتاب می دهند و کوچک ترین لکه را نمایان می سازند ، لازم است همواره تمیز و براق باشند.
2. شیرآلات قدیمی را نو کنید.
معمولاً شیرهای آب به دلیل جذب سریع آهک، خیلی زود کدر می شوند. شما می توانید یک تکه پارچه را با سرکه سفید نم دار کرده، توسط آن لکه ها را برطرف کنید؛ بدین ترتیب که این پارچه را در بالای شیر آب با نوار چسب یا نخ ضخیم محکم ببندید و بعد با یک کیسه ی نایلونی آن را بپوشانید. اجازه دهید شیر آب در حدود سه الی چهار ساعت به همین صورت باقی بماند. پس از این مدت خواهید دید که شیر آب به راحتی جدید و براق می شود.
3. کاشی های آشپزخانه را تمیز کنید.
به وسیله ی تمیز کننده های قوی کاشی ها را بسایید، به ویژه در اطراف لگن ظرفشویی که لکه های چای و قهوه بر کاشی ها نمود پیدا می کند. امروزه افشانه های مختلفی در بازار هست که برای تمیز کردن کاشی ها بسیار مناسب اند.
4. از محصولات پاک کننده ی جدید کمک بگیرید.
محصولات تمیز کننده ی قدیمی مثل جوهر نمک که به طور معمول استفاده می شوند، بوی نامطبوعی دارند که باعث ایجاد حساسیت و ناراحتی می گردند. از مواد شوینده و لکه برهای جدید موجود در بازار استفاده کنید تا بهتر و سریع تر نتیجه بگیرید.
5. در آشپزخانه گل طبیعی قرار دهید.
یک گلدان زیبا متناسب با رنگ وسایل آشپزخانه انتخاب کنید و یک دسته از گل های طبیعی و خوش بو در آن بگذارید. با این عمل به سادگی فضای خانه را دوستانه می کنید و به آشپزخانه ی خود طراوت و نشاط می آورید.
ظروف چینی از جمله مواردی هستند که باید توجه خاصی به آن ها شود چرا که باید به وسیله آن ها از میهمانان پذیرایی کرد. در اینجا مهمترین نکاتی که می توانید برای تمیز کردن این ظروف از آن ها استفاده کنید آورده ایم:
6- مهمترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید استفاده از آب گرم در هنگام شستن این ظروف است. آب گرم می تواند تمامی باکتری هایی که روی این ظرف خانه کرده اند را نابود کند.
7- استفاده از آب لیمو می تواند ظرف های شما را براق و درخشنده کند. نیازی نیست تا یک شیشه آب لیمو را برای تمیز کردن تعداد ظرف مصرف کنید تنها اضافه کردن یک مقدار کم به ظرف هایی که قصد براق کردن آن ها را دارید کافی است.
8-برای تمیز کردن ظرف های چینی هیچگاه از وایتکس استفاده نکنید. وایتکس نه تنها برای سلامتی ضرر دارد بلکه لعاب روی ظروف را نیز برده و آن ها را بسیار ضعیف وشکننده می کند.
9- استفاده از شوینده های بسیار قوی نیز هیچگاه توصیه نمی شود. برخی مواقع دیده شده است که خانم های برای تمیز کردن بیشتر ظروف از شوینده های قوی و غیر مخصوص استفاده می کنند. این کار باعث زرد شدن سطح ظرف ها می شود.
10- یکی از راه های خوب برای تمیز کردن ظروف در حجم زیاد جوشاندن آن است. می توانید ظرف ها را در یک قابلمه بزرگ ریخته و قابلمه را با آب سرد پر کنید سپس زیر آن را روشن کنید تا بجوشد. اضافه کردن مقداری شوینده نیز می تواند کارساز باشد.
11-همیشه استفاده از ماشین های ظرفشویی نیز توصیه نمی شود چرا که در صورت مقدار کمی خرابی ظرف ها را درست نمی شوید و همچنین اگر ظرف ها حساس باشند ممکن است رنگ آن ها از برود و زود کهنه شوند.
گردآوری توسط:مجله دلگرم