شواهد و مطالعات جدید نشان می دهند که رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، پروبیوتیک ها و روغن ماهی می تواند آسم کودک را درمان کند.
چکیده ای از تحقیقی که توسط گروه علوم و فناوری بیوشیمیایی دانشگاه ملی تایوان در تایپه انجام شد، نشان می دهد: «آزمایش تصادفی انجام شده بر روی 192 کودک مبتلا به آسم 10 تا 12 ساله نشان داد که میوه، سبزی، روغن ماهی و پروبیوتیک ها استفاده از داروهای آسم را کاهش داده و کارکرد تنفسی را بهتر می کنند.»
به گفته پژوهشگران، این گروه درمانی عصاره های میوه و سبزی، روغن ماهی و پروبیوتیک (مکمل FVFP) دریافت کردند که نوعی باکتری است که به حفظ تعادل طبیعی ریزگیاهان در روده ها کمک می کند.
شرکت کنندگان در شروع آزمایش و در هفته هشتم و شانزدهم ارزیابی شدند.
مشخص شد که فست فود پشت قضیه آسم در کودکان است.
نقش تغذیه در درمان آسم کودکان
«نتایج نشان دادند که گروه درمانی از لحاظ پارامترهای کارکرد تنفسی بهبود یافته و میزان استفاده از اسپری آسم و داروهای استنشاقی در آنها کاهش یافت. نتایج نشان دادند که مکمل های FVFP استفاده از دارو را کاهش می دهند و کارکرد تنفسی در کودکان مبتلا به آسم را کاهش می دهند.»
نتایج این تحقیق که عنوان آن "کاربرد کمتر دارو و بهبود کارکرد تنفسی با مکمل های حاوی سبزیجات و عصاره میوه ها، روغن ماهی و پروبیوتیک ها در دانش آموزان مبتلا به آسم: آزمایش کنترل شده تصادفی" است، توسط کارشناسان و پزشکان نیز تأیید شد.
مطالعات جداگانه ثابت کردند که انواع دیگر غذاها هم ممکن است ابتلای زودهنگام به آسم را افزایش دهند.
دانشمندانی از کشورهای نیوزیلند، اسپانیا، استرالیا، آلمان و بریتانیا کشف کردند که فست فود و غذاهایی با ارزش غذایی پایین ممکن است پشت قضیه ابتلا به آسم باشند.
تحقیقی نشان داده است که نوجوانان و کودکانی که بیش از سه بار در هفته همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و فست فودهای دیگر می خورند، 40 درصد بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به آسم دارند.
فست فود تنها نوعی از غذا است که به ابتلا به آسم و آلرژی ها ارتباط دارد
همانطور که در مطالعه دانشگاه تایوان ثابت شده است، خوردن میوه به محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر آسم و آلرژی کمک می کند. خوردن سه یا چند وعده میوه در هفته علائم شدید آسم را 11 در نوجوانان و 14 درصد در کودکان کاهش می دهد.