ماهان شبکه ایرانیان

گل لیلیوم

گل لیلیوم لیلیوم یا سوسن در فارسی سوسن چلچراغ نامیده می‌شود. لیلیوم یکی از گیاهان وحشی و بومی است که فقط در دو نقطه از دنیا یافت می‌شود، یکی در منطقه جیرنده در شمال ایران و دیگری در کشور اکراین

گل سوسن

گل لیلیوم

لیلیوم یا سوسن در فارسی سوسن چلچراغ نامیده می‌شود. لیلیوم یکی از گیاهان وحشی و بومی است که فقط در دو نقطه از دنیا یافت می‌شود، یکی در منطقه جیرنده در شمال ایران و دیگری در کشور اکراین. این گیاه رنگ سفید، گل‌های متنوع آویزان و منظره یک چلچراغ را دارد.

از طرف سازمان محیط زیست این گیاه به حالت قرنطینه و محصول درآمده است و کارهای تحقیقاتی بر روی آن در حال انجام است.
گلهای سوسن دیگری در ایران وجود دارد که بر روی آن‌ها عملیات به‌نژادی صورت گرفته است و به فرم‌های امروزی لیلیوم­ها در آمده­اند.

کشت و کار لیلیوم


لیلیوم یا سوسن معمولی دارای یک پیاز فلسی است یا به عبارت دیگر لیلیوم پیاز درشتی است که فلس­های جدا از هم دارد. بوسیله همین فلس­های جدا از هم تکثیر می­شود. روش تکثیر بدین صورت است که بعد از کشت پیازهای درشت گیاه در یک خاک کاملاً استریل و ضدعفونی شده و مناسب از لحاظ دارا بودن مواد غذایی، ابتدا برگ­های کوچک و اولیه ظاهر و سپس علائم ساقه گل دهنده دیده می­شوند.


برداشت پیاز­های لیلیوم موقعی است که رشد رویشی تمام شده و گیاه گل داده باشد، زیرا به عنوان یک کات­فلاور از گل بریده آن استفاده می­کنیم. به عبارت دیگر بهترین زمان برداشت پیازهای لیلیوم اوایل پاییز یعنی زمانی که هوا هنوز خیلی سرد نیست، می‌باشد.

در ارقام حساس به سرما زمان برداشت پیاز­ها خیلی اهمیت دارد اما بطور کلی باید گفت که پیاز­ گیاه باید در فصل پاییز برداشت شود زیرا در این فصل است که پیازها به اندازه کافی مواد غذایی را در خود ذخیره کرده‌اند.

گل سوسن


پیاز لیلیوم نسبتاً درشت است اما اندازه‌های مختلفی از آن در کشت و کار استفاده می­شوند. پیازها با اندازه­های 15تا 18سانتیمتری قابل کشت هستند. اما برای اینکه محصول مناسب و گل‌دهی بهتری داشته باشد، پیازهایی به قطر حدود 20 تا 25 سانتیمتر برای کشت توصیه می­شوند. در کشت و کار لیلیوم چند مشکل اساسی وجود دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می­کنیم.

مشکلات کشت و کار لیلیوم


- سبز شدن پیازچه‌ها پیش از موعد؛ پیازهای لیلیوم در ارقام زودرس پیازچه‌هایی تولید می‌کنند که هنوز سر از خاک در نیاورده جوانه می‌زنند. در این حالت ساقه سبز شده را نباید شکست بلکه پیازچه را جدا کنید و در خاکی که حالت رکود دارد، نگهداری کنید تا در فصل مناسب کشت و کار شود.


- بیماری لکه قهوه­ای برگ­های لیلیوم؛ هر دلیلی که باعث توقف رشد ریشه­های لیلیوم بشود معمولاً لکه­های قهوه­ای را در برگ بوجود می‌آورد. یکی از عوامل توقف رشد ریشه، افزودن مواد غذایی بیش از حد نیاز، آبیاری نامنظم و بی­ موقع و خاک نامناسب با بافت سنگین است. لذا برای جلوگیری از بیماری لکه­ قهوه­ای باید به این عوامل بیشتر دقت شود.


- کمی تعداد گل­ها و کوچکی اندازه گل‌ها؛ ممکن است بدلیل انتخاب پیازهای کوچک و نادرست گل‌های ریز و کوچک تولید شوند. بنابراین پیازهای درشت که مواد غذایی به اندازه کافی در خود ذخیره کرده باشند بشرط اینکه از درجه حرارت مناسبی در انبار برخوردار باشند بخوبی گل می­دهند.


زودرسی گل‌های لیلیوم؛ آخرین نکته در مورد لیلیوم موضوع پیش‌رس کردن گل‌های آن است که بسته به تقاضای بازار این کار را انجام می­دهند. نکته­ای که در پیش رس کردن گل‌های لیلیوم اهمیت دارد اختلاف درجه حرارت شب و روز است.

بهترین دما در روز برای لیلیوم حرارت 20 درجه و در شب 15درجه سانتی‌گراد است. اگر پیازها را به مدت 6 هفته در درجه حرارت پایین در انبار نگهداری کنند می‌توان به عنوان پیش‌رس کردن، آن‌ها را به گلخانه انتقال داد.

منبع:گلستان علی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان