محمدرضا اعتمادی متخصص خونشناسی و سرطان تصریح کرد: «عوامل مختلفی میتوانند موجب بروز کم خونی شوند که عوامل غذایی مهمترین این عوامل هستند.»
وی گفت: «مصرف برخی از داروها از جمله داروهایی که برای درمان روماتیسم مورد استفاده قرار میگیرند، ابتلا به بیماریهای خود ایمنی نظیر لوپوس، برخی از روشهای درمانی مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و سمی همچنین عوامل عفونی نیز از مهمترین عوامل بروز کم خونی هستند.»
اعتمادی تاکید کرد: «مطالعات نشان میدهد که در چند سال اخیر موارد کم خونی در کودکان به دلایلی همچون عادات نامناسب غذایی و بروز برخی از بیماریها بیشتر از افراد بزرگسال افزایش یافته است.»
کم خونی در کودکان بیشتر از بزرگسالان افزایش یافته است
وی یادآور شد: «اغلب کودکان رژیم غذایی حاوی آهن کافی مصرف نمیکنند که این موضوع خود موجب افزایش ابتلا به کم خونی در کودکان میشود.»
اعتمادی گفت: «گوشت گاو، صدفهای خوراکی، اسفناج، عدس، سیبزمینی و تخم آفتابگردان حاوی منابع غنی آهن هستند.»
وی خاطر نشان کرد: «بروز عفونتهای ویروسی در کودکان نیز از دیگر دلایل بروز کم خونی در بین افراد کم سن و سال است.»
منبع:وبدا