زرشک تازه مزه ترش و طعم قوی دارد و به نظرم نیازی به هل و گلاب هم نیست ولی اگر دوست دارید میتوانید در این زمان اضافه کنید . اکنون حرارت را کاملا کم کرده و دم کنی روی قابلمه قرار میدهیم . پس از مدتی کوتاه آن را خاموش کرده و اجازه می دهیم کمی خنک شود .
مواد لازم :
زرشک یک کیلو
شکر دو کیلو و نیم
آب 2 پیمانه
توجه : اگر قرار است از شهد مربا برای شربت برداریم مقدار آب را دو برابر میکنیم .
در صورت تمایل گلاب و یا عرق هل 2 ق سوپخوری
آب برای رقیق کردن شربت
مقداری یخ
طرز تهیه : ابتدا شکر و آب رو روی حرارت قرار میدهیم تا به قوام بیاید و غلظت پیدا کند . اوایل پاییز فصل زرشک است .
سپس زرشک پاک کرده و شسته را به شهد اضافه میکنیم . پس از اینکه کمی جوشید شعله را کاملا کم کرده و در این زمان گلاب و عرق هل را اضافه میکنیم . شربت زرشک تازه باید کمی مزه ترشی خود را حفظ کند پس زیاد شکر اضافه نمیکنیم .
شربت زرشک از مربای تازه زرشک
زرشک تازه مزه ترش و طعم قوی دارد و به نظرم نیازی به هل و گلاب هم نیست ولی اگر دوست دارید میتوانید در این زمان اضافه کنید . اکنون حرارت را کاملا کم کرده و دم کنی روی قابلمه قرار میدهیم . پس از مدتی کوتاه آن را خاموش کرده و اجازه می دهیم کمی خنک شود .
اگر بخواهیم از مربا شربت تهیه کنیم باید مقدار آب آن را بیش از دستور مربا اضافه کنیم .
مربا را صاف کرده و مقداری شهد برای نگهداری مربا کنار میگذاریم و باقی شهد را بعنوان شربت در شیشه ای استریل ریخته و در جای خنک نگهداری میکنیم . این مربا برای عصرانه و فینگرفودها و کاناپه های عصرانه فوق العاده زیباست .
سپس با مقداری آب آنرا مخلوط کرده و رقیق کنید و با قطعات یخ سرو کنید .
نکات : زرشک نباید زیاد بجوش و بپزد , چون رنگ مربا و شربت آن تیره میشود .