یک رولت زیبا با املت ها و یا خاگینه های متنوع با استفاده از مواد مختلف بعنوان صبحانه , عصرانه , شام و همچنین در جایگاه غذای اصلی و یا پیش غذا به سبک ژاپنی
یک رولت زیبا با املت ها و یا خاگینه های متنوع با استفاده از مواد مختلف بعنوان صبحانه , عصرانه , شام و همچنین در جایگاه غذای اصلی و یا پیش غذا به سبک ژاپنی
مواد لازم :
4 عدد تخم مرغ
شکر یک ق غ ( برای املت شیرین صبحانه )
سویا سس یک ق غ
داشی یک ق غ ( اختیاری , سس ماهی )
کره یا روغن برای سرخ کردن
در صورت تمایل زعفران دم کرده
مواد مختلف خرد شده رنگی مانند سبزیجات و فلفل رنگی و ژامبون و هویج رنده شده و ...
پودر سیر و پودر فلفل و پاپریکا و ادویه جات ( در صورت تمایل برای املت عصرانه )
طرز تهیه :
تخم مرغ ها و شکر و سس سویا و داش را با هم مخلوط کنید . اگر از مزه شیرین خوشتان نمیاید میتوانید برای مصرف غذایی شکر را حذف کنید ولی برای مصرف صبحانه وهمراه با عسل و مارمالاد و خامه باید شکر را اضافه کنید . اکنون کره را داخل تابه مستطیل نچسب روی حرارت گرم کنید . حرارت را کم کنید و سپس نیمی از مخلوط مایه تخم مرغی را داخل تابه بریزید .
رولت یا سوشی تخم مرغ
پهن کنید تا صاف شود و مایه خود را بگیرد و از صورت روان بودن خارج شود . وقتی که تقریبا سفت شد و خود را گرفت تخم مرغ را داخل همان تابه رول کنید و در انتهای تابه قرار دهید که بماند . سپس باقی مایه تخم مرغی را داخل تابه بریزید و صاف کنید و اجازه دهید زیر رولت قبلی رفته و پهن شود و خود را بگیرد . اکنون که مایه جدید خود را بست آن را نیز رول کنید و روی رول قبلی بیاورید و یا هم رول کنید .
داخل این مایه تخم مرغی املت هر ماده دلخواه میتوانید بریزید. اگر داشی و سویا سس ندارید میتوانید آنها را حذف کنید . برای دادن غلظت به مایه تخم مرغی میتوانید یک ق غ نشاسته یا آرد الک شده بریزید و هم بزنید . میتوانید از نمک و مقداری زعفران برای زیبایی و مزه آن استفاده کنید .
میتوانید از سبزیجات مختلف معطر مانند ترخون و گشنیز و یا اسفناج خرد شده و ژامبون خرد شده و فلفل رنگی دلمه ای ریز شده و پنیر رنده شده ... بریزید و رولتی رنگی بدست اورید . مواد خرد شده را هم میتوان : ابتدا به مایه افزود و .. هم : پس از بستن مایه , بین مایه بعدی و رول قبلی ریخت که میان رولت جایزین شود .
از این رولت میتوان بعنوان صبحانه و یا عصرانه و شامی سبک استفاده کرد .برخی آن را شیرین هم تهیه میکنند و با خامه و مریا و مارمالاد و عسل همراه میکنند .
اگر مقدار مایه و تعداد لایه ها زیاد باشد رولت کمی ضخیم خواهد شد که میتوان آنرا لای نایلون و سپس لای حصیر مخصوص سوشی قرار داد تا بستن آن آسانتر باشد . میتوان مقطع آن را گرد یا کتابی درست کرد . با کمی فشار به حصیر سوشی , املت و رولت ما کتابی خواهد شد !
این رولت یا املت رولتی یک غذای محلی در ژاپن بشمار میرود که Tamagoyaki و たまごやき نامیده میشود و در واقع یکی از ترکیبات غذایی " بنتو Bento " یا بسته ناهار ژاپنی فرم دار و عروسکی ( مانند عکس ردیف دوم , سمت راست در عکس زیر ) بشمار میاید .
میتوان بعنوان پیش غذا در شام و ناهار هم به صورت گرم و هم سرد از آن استفاده کرد . میتوان آنرا به صورت رول داخل ظرف مناسب قرار داد و با دورچین ها تزیین کرد .میتوان رولت را قبلا برش داده و برش ها را داخل ظرف مناسب گذاشته و تزیین کرد . در صورت تمایل میتوانید از سس های دلخواه برای سرو آن استفاده کنید .