از خواص شلیل چه میدانید؟؟؟
شلیل میوه ایست با طبع سرد که از لحاظ خواص و مواد شباهت بسیاری با هلو دارد. مغز آن خون را تصفیه میکند همچنین خاصیت دیگر شلیل ضد اسپاسم بودن آن است. پیشنهاد میشود که یک ساعت بعد از غذا شلیل میل کنید.
شلیل میوهای از خانواده هلو است ولی به دلیل پوست نرم، بدون پرز و خوردن آسانتر، طرفداران بسیاری دارد.
این میوه از قدیمیترین میوههای بومی آسیا بوده و ظاهراً 2000 سال قبل در چین رشد میکرده است ولی اکنون واریته های جدیدتری از شلیلها موجود است و در آشپزی کاربرد زیادی دارند.
پخته یا خام این میوه، جایگزین خوبی برای هلو است چون قبل از آماده سازی نیازی پوست کندن ندارد و بافت آن تردتر است.
شلیل در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی که از مهمترین علل مرگ و میر هستند موٌثر است.
ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان و استخوان دارد. این میوه منبع بسیار غنی ای از بتاکاروتن است. بتاکاروتن با خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار نیرومندی که دارد و با ارتقای سطح ایمنی بدن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
یکی دیگر از خواص بتاکاروتن، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی ـ عروقی است.
فیبر دیگر ترکیب قابل توجه در این میوه است که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی بویژه قندها می شود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهد. مصرف شلیل می تواند در کنترل قندخون موٌثر باشد.
خواص دیگر شلیل:
1- سرفه را تسکین میدهد. صبح و عصر میل شود.
2- برای رماتیسم مفید است.
3- مغز آن باعث کاهش فشار خون میشود.
4- مغز آن خونریزی را بند میآورد، به خصوص خونریزی رحم را.
5- مصرف زیاد دانه شلیل بخاطر وجود آمیگدالین و اسید سیانیدریک که آزاد میشود خطرناک است، بسیار با احتیاط میل کنید. بیشتر از یک گرم در روز مصرف نشود و زمان درمان یک هفته میباشد.
6- برای بدبویی دهان مفید است بعد از هر غذا یک عدد بخورید.
7- برای ورم پروستات از کمپوت آن استفاده کنید.
8- دم کردة برگ آن ضد رماتیسم است.
9- کسانی که ادرار آن ها قطره قطره میآید نیم ساعت بعد از غذا استفاده نمایند.