مـواد لازم برای 4 نفر
:: سیبزمینی متوسط 4 عدد 320 کیلوکالری
::سینه مرغ 300 گرم 500 کیلوکالری
::پیاز متوسط 1 عدد 15 کیلوکالری
::تخممرغ 3 عدد 300 کیلوکالری
::نخودفرنگی 1 لیوان 160 کیلوکالری
::خیارشور خرد شده 1 لیوان 25 کیلوکالری
::سس مایونز 5 قاشق غذاخوری 450 کیلوکالری
::لیموترش 1 عدد 0 کیلوکالری
::نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
طـرز تـهـیـه
* سیبزمینی و تخممرغها را در قابلمههای جداگانه آبپز کنید. بعد از خنک شدن، آنها را در کاسهای بزرگ رنده کنید.
* مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریشریش کنید.
* خیارشورها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید.
* نخودفرنگی را هم در قابلمهای همراه کمی نمک آبپز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
* در نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزهدار کنید و 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعمدار شوند. پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوسدار) سرو کنید.
7 شرط الویه
سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به قول معروف «مندرآوردی» است. البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با این تفاوت که در آن به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده میشود و برعکس سالاد الویه تمام مواد از سیبزمینی تا خیارشور را نگینی خرد میکنند و سیبزمینیهایش خیلی نرم نیستند که بافت خود را از دست بدهند. پیازچه نیز از دیگر مواد تشکیلدهنده این غذاست، اما نکتههایی که باید در تهیه سالاد الویه به آنها توجه کرد:
1. برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.
2. برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمهای، ذرت یا کالباس اضافه میکنند اما این کار را توصیه نمیکنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمیکند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.
3. چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آبلیموی تازه است. آبلیمو را فقط باید به اندازهای اضافه کرد که بوی تخممرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.
4. بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آنها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود. این کار هم باعث میشود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.
5. همراه این غذا فقط نان آن هم نانهای سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه میکنم که البته بهتر است سبوسدار باشند.
6. از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث میشود سالاد الویه آب بیندازد.
7. برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.
چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آبلیموی تازه است. آبلیمو را فقط باید به اندازهای اضافه کرد که بوی تخممرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود
اگر چاق هستید
پیشنهاد میکنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزهدار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجهفرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
اگر فشار خون دارید
از آنجایی که این غذا با سیبزمینی تهیه میشود و سیبزمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر میتوان آن را مناسبتر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.
اگر یبوست دارید
بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگهای تازه کاهو، فلفل دلمهای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوسدار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.
برای تزئین سالاد مدل باب اسفنجی به مناسبت تولد و جشنهای کودکانه ، ابتدا مایه سالاد را به فرم مکعب مستطیل در آورد و قسمت یقه و دهان را مشخص کنید و سطح نا صافی را روی مکعب ایجاد کنید و توسط زرده و سفیده تخم مرغ و لبو یا کالباس رنده شده چهره و دهان و یقه را به رنگهای مختلف در آورید
از خیار شور هم در قسمتهای مختلف شبیه به تصویر برای تزئین استفاده کنید.
منبع : آشپزی رنگین