سلام به آشپزخانه روزچین خوش آمدید. هر روزتان بهاری. ایام نوروز و فصل بهار موقعیت خوبی برای گشتوگذار است. اگر بتوانیم تا جایی که امکان دارد در مسافرت یا گردشها غذای خانگی مصرف کنیم، سلامت خود و عزیزانمان را بیشتر تضمین کردهایم. سرآشپز نوروزی ما یک فلافل کمروغن خوشمزه تدارک دیده است که بر خلاف فلافلهای دیگر با کمترین روغن تهیه میشود. با ما و دستور پخت این فلافل خوشمزه همراه باشید.
فلافل یکی از غذاهای خوشمزهای است که برای بردن به گردش و تفریح گزینۀ مناسبی است. برخی به دلیل سرخشدن آن در روغن زیاد تمایلی به خوردنش ندارند. اما فلافل خوشمزه ما با کمترین روغن و در فر طبخ میشود. پس میتوانید با خیال راحت آن را بپزید و نوش جان کنید.
مواد لازم برای فلافل کمروغن
- نخود: 250 گرم
- پیاز زرد: یک عدد کوچک
- جعفری یا گشنیز تازه: یک پیمانه
- سیر : سه حبه
- جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
- آرد: یکچهارم پیمانه
- زیره آسیابشده: یک قاشق چایخوری
- تخم گشنیز آسیابشده: دو قاشق چایخوری
- پودر چیلی: نصف قاشق چایخوری
- آبلیموی تازه: قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه آسیابشده: به میزان لازم
- روغن مایع: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه فلافل کم روغن در فر
برای تهیه فلافل باید نخود را از شب قبل خیس کنید. صبح نخود را از آب بیرون بیاورید و کاملاً خشک کنید. ابتدا جعفری یا گشنیز را درشت خرد کنید و در غذاساز یا مخلوطکن بریزید. پیاز را هم درشت برش بزنید و به همراه حبههای سیر اضافه کنید. حالا آرد، جوششیرین، تخم گشنیز آسیابشده، زیرۀ آسیابشده، پودر چیلی و آبلیموی تازه را به مواد اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه تازه آسیابشده هم به مواد بزنید. همۀ این مواد را با غذاساز با هم مخلوط کنید تا مانند آنچه در ویدئو میبینید کاملاً ریز و یکدست شوند. مخلوط آمادهشده را در یک کاسه بزرگ بریزید و کنار بگذارید.
حالا نخود خیسخورده بدون آب را در غذاساز بریزید و خرد کنید. دقت کنید نخودها مانند پوره کاملاً له نشوند.
حالا نخود خردشده را به مخلوط جعفری اضافه و کاملاً مخلوط کنید.
کف سینی فر را با کمی روغن مایع چرب کنید. فلافلها را با دست شکل دهید و در سینی بچینید. کمی روغن مایع روی فلافلها بریزید و سینی را بهمدت 10 دقیقه در فری با دمای 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت قرار دهید. بعد از 10 دقیقه سینی را از فر بیرون بیاورید و فلافلها را زیر و رو کنید و دوباره به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر قرار دهید تا فلافلها طلایی شوند.
شما با کمترین روغن یک فلافل کمروغن خوشمزه و ترد تهیه کردهاید.
نوش جان!🌺
دیدن ویدئوی آموزش این فلافل لذیذ و سالم را از دست ندهید.🍽🎞🌼