مقدمه ای درمورد شیر شتر
شیر شتر: تاثیرات شگفت انگیز وخواص درمانی شیر شتر آنچنان قوی و آشکار است که در برخی کشورها انواع کلینیک های تخصصی برای درمان انواع بیماریهابا شیرشتر تاسیس شده است من جمله کلینیک های تخصصی در کشورهای عربی مانندعمان وغیره.رنگ روی را روشن وبلغم واخلاط رادفع ،ضدیبوست است وبرای فرو نشاندن دور ان مفید است.
شیر شتر گرم ویاسرد آن نسبت به گاو وگوسفند خوشمزه تر است وچربی آن نیز سبکتر است.
شیرشتربرای درمان بیماریهای کبدوکم خونی وسل وبیماریهای هنگام پیری وشکنندگی استخوانها ونرمی استخوان درکودکان وبرای درمان سرماخوردگی،تب وآنفولانزا وهمچنین درمان هپاتیت ب مفید است.
شیر شتر همچنین در درمان بیماریهای تنفسی از جمله سل و آسم بیماریهای معده وروده بزرگ و اختلالات گوارشی و کاهش قند و فشار خون و تنظیم ضربان قلب و تنفس و گرمازدگی مفید میباشد.
با توجه به تحقیقاتی که اخیرا درباره مصرف شیر شتر برای مادران باردار انجام دادند متوجه شدند که مصرف شیر شتر برای نوزاد ومادر مفید ودرسلامتی آنها موثر است.شیر شتر که به دوغ شتر هم معروف است دارای خواص بیشماری است که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. بامجله ی اینترنتی دلگرم همراه باشید.
ویژگی های منحصربه فرد شیرشتر
- نکته بسیار عجیب وجالب درباره شیرشتر این است که این ماده گرانبها قادر است بدون استفاده از لوازم امروزی کیفیت خود را در دمای 4 درجه سانتیگراد بمدت 12 روز ودر دمای معمولی اتاق بمدت 48 ساعت و حتی بیشتر حفظ نماید .
این درصورتی است که بطور مثال شیر گاو در دمای عادی اتاق ظرف 12 ساعت ترش میشود.که علت آن مربوط میشود به اینکه سرعت تخمیر قند لاکتوز در شیر شتر بسیار کم است واز طرفی ناگفته نماند که افزایش میزان اسیدیته در شیر شتر آرام وبه کندی است.
- تحقیقات نشان میدهد که شیر شتر بخاطروجود برخی مواد ازجمله انواع پروتئینها مانند پروتئین کازئین؛در برابرسموم،باکتری ها،قارچ ها،وبسیاری از خطرات احتمالی آنها بویژه برای نوزادان مقاوم وسبب مصونیت در برابر آنها می شود.
- در مقایسه شیر شتر یا شیر گاو از نظر ویتامین ها وسایر مواد باید به این نکته توجه داشت که شیر شتر حاوی ماده ای بسیار مهم در تغذیه انسان بنام اسید های چرب لینولینک است که این موضوع شیر شتر را از سایر شیر ها متمایز ومتفاوت می کند.
ویژگی شیر شتر
در مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی آمده است که شیر شتر جالی (جلادهنده)، منضج (پزنده اخلاط خام و غلیظ) و محلل (حلکننده اخلاط غلیظ و اورام) است.
- شیر شتر نسبتاً ترشمزه است، به همین دلیل به آن دوغ شتر هم گفته میشود, چربی آن کم است و بهدلیل گرم بودن مزاج آن چربی شیر از آب آن جدا نمیشود.
- شیر یا دوغ شتر برای تقویت عضلات بهخصوص عضله قلب کودکان مفید است.
- دوغ شتر به افرادی که دچار زخم معده و زخم اثنیعشر دارند، توصیه میشود.
- شیر شتر باعث تقویت چشم میشود و برای درمان کبد چرب, اگزما, چربیهای زیرپوستی, مصرف شیر شتر با شکر صاف کننده پوست و برای رفع بیاشتهایی مفید است.
- شیر شتر دارای پروتئین ویژهای است که مشابه انسولین عمل میکند، به همین دلیل برای دیابتیها بسیار مفید است، البته این پروتئین ویژه باعث کاهش کلسترول خون و از گرفتگی عروق قلب پیشگیری میکند.
- شیر شتر دارای ویتامین C بالایی است و لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر، به همین دلیل برای دیابتیها مفید است.
- شیر شتر چهره را شفاف میکند و اخلاط غلیظ را از بدن دفع کرده و ضدیبوست است.
- مصرف شیر شتر برای رفع دیابت، کنترل فشار خون، رفع گرفتگی عروق و پوکی استخوان مفید است.
- در تحقیقات اخیر مشخص شده است که دوغ یا شیر شتر برای افرادی که دچار اوتیسم هستند نیز مؤثر است.
- شیر شتر در دماى 4 درجه سانتیگراد بهمدت 12 روز و در دماى معمولى اتاق بهمدت 48 ساعت حفظ میشود.
- هعقیده محمد دریایی متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی شیر شتر نسبت به شیر گاو بسیار مغذیتر است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است، همچنین چربی و کلسترول کمتر نسبت به شیر گاو دارد.
- شیر شتر برای درمان کمخونی, تنگی نفس, دردهای مفاصل و بیماریهای طحال مفید است.
خواص شیر شتر
جلا دهنده، منضج و حل کنندۀ اخلاط بدن است.
آشامیدن این شیر باعث تقویت چشم می شود و گاهی طبیبان دستور اکتحال(در چشم چکاندن) آن را می کنند. آشامیدن آن با شکرسرخ جهت تنگی نفس و باز شدن گرفتگی ها و رفع خشکی کبد و از بین بردن ورم های سخت درون بدن مفید است و اخلاط ناموافق در کبد را از بین می برد و استسقای زقی و طبلی و اختلالات کبدی را از بین می برد.
برای بیماری های طحال، بواسیر، جاری شدن ادرار و حیض و نیز تقویت نیروی جنسی مفید است.
اگر شتر ده روز قبل از دوشیدن شیر به خوردن علوفه ای که در آنها رازیانه، کنگر، کاسنی و... باشد مشغول باشد شیر آن جهت استسقای گرم مفید است و همراه با شکر سرخ مقوی بدن و صاف کنندۀ پوست و محرک نیروی جنسی و اشتها به غذا مفید است و ورم های سخت را از بین می برد خصوصاً که همراه با روغن های مناسب مانند روغن بید انجیر، ناردین، بادام تلخ و پسته و... برای تحلیل دادن این ورم ها به روی آنها ضماد کنند.
سایر مواردی که براساس کتاب مخزن الادویه از مصرف شیر شتر سود می برند:
- کبد چرب
- اگزما
- چربی های زیرپوستی
- با شکر صاف کننده پوست
- رفع بی اشتهایی
دوغ شتر خواص شیر را داشته و فقط گرمی آن کمتر و رطوبت بخشی آن بیشتر است.
شیر شتر سرشار از اسیدهای مهمی بنام اسید آمینه است ، مانند والین و متیونین و لیزین و آرژنین و فنیل آلانین.همچنین شیر شتر دارای مقادیر نسبتا بالای آلبومین و گلوبولین نیز می باشد.
نکته بسیار عجیب وجالب درباره شیرشتر این است که این ماده گرانبها قادر است بدون استفاده از لوازم امروزی کیفیت خود را در دمای 4 درجه سانتیگراد بمدت 12 روز ودر دمای معمولی اتاق بمدت 48 ساعت و حتی بیشتر حفظ نماید.
این درصورتی است که بطور مثال شیر گاو در دمای عادی اتاق ظرف 12 ساعت ترش می شود ،که علت آن مربوط می شود به اینکه سرعت تخمیر قند لاکتوز در شیر شتر بسیار کم است واز طرفی ناگفته نماند که افزایش میزان اسیدیته در شیر شتر آرام وبه کندی است.
تحقیقات نشان می دهد که شیر شتر بخاطروجود برخی مواد ازجمله انواع پروتئینها مانند پروتئین کازئین؛در برابرسموم،باکتری ها،قارچ ها،وبسیاری از خطرات احتمالی آنها بویژه برای نوزادان مقاوم وسبب مصونیت در برابر آنها می شود.
لازم به ذکر است خراسان جنوبی دومین استان کشور در زمینه تولید و پرورش شتر است و هم اکنون تعداد 29 هزار و 400 نفر شتر در استان پرورش داده می شود .
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم
مرجان امینی