مشاوره تغذیه

افراد سالم هم ممکن است در حال حاضر عادات غذا خوردن اشتباهی داشته باشند که در درازمدت می‌تواند بر روی آسیب‌پذیری آنها و ابتلایشان به انواع بیماری‌های مزمن تأثیر گذارد.

مشاوره تغذیه

تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه

 

مشاوره‌ در زمینه تغذیه باید حضوری باشد

آزاده نجارزاده؛ دانشجوی دکترای تغذیه، مهمان دیگر برداشت آزاد این شماره گفت: «مشاوره تغذیه در واقع پلی است بین علم تغذیه و هنر کمک کردن به دیگران. همان‌طور که می‌دانید وجه تمایز انسان و حیوان اختیار و انتخاب است. بر این اساس همان‌طور که در جهات دیگر زندگی، انسان از اختیار خود استفاده می‌کند در زمینه انتخاب غذا نیز از اختیار استفاده می‌کند. همین داشتن اختیار باعث می‌شود که در برخی مواقع انتخاب‌‌های نادرستی داشته باشد که منجر به سبک زندگی ناسالم و ابتلا به برخی بیماری‌ها شود.

در این زمینه علم تغذیه به کمک می‌آید، اما باید بدانیم که علم تغذیه چیزی فراتر از جنبه‌های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی غذاست و در مشاوره تغذیه باید از علومی نظیر روانشناسی و روش‌های برقراری ارتباط مؤثر جهت اثرگذاری بیشتر استفاده نمود. مشاوره تغذیه تلفیقی از علم و هنر است برای از بین بردن عادات غذایی نادرست و جایگزین نمودن عادات درست غذا خوردن در افراد مراجعه‌کننده».

آزاده نجارزاده گفت: «با توجه به تمام مطالبی که ذکر شد احتمال موفقیت در مشاوره‌های تغذیه بدون داشتن مراجعه و ارتباط رودرروی بیمار و مشاور بسیار کم و در حد صفر است، چون همان‌طور که عنوان شد مسائل بسیار زیادی فراتر از داشتن اندازه قد و وزن بیماران برای تجویز یک رژیم مؤثر مورد نیاز است.

ممکن است شما بارها مشاهده کرده باشید که دو فرد با مصرف غذای یکسان دارای وزن‌های بسیار متفاوتند، بنابراین حتی برای تجویز رژیم‌های ساده‌ای نظیر کاهش یا افزایش وزن داشتن دریافت غذایی معمول فرد بسیار حائز اهمیت است. تحقیقات نشان داده‌اند که افراد چاق خصوصاً خانم‌ها، میزان غذای مصرفی خود را کمتر از مقدار واقعی آن گزارش می‌کنند و این نکته‌ای است که مشاوران تغذیه کارآمد می‌توانند با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های مختلف بر آن فائق آیند. به‌طور کلی می‌توان گفت رژیم غذایی چیزی فراتر از نسخه‌های دارویی پزشکی است و به همین دلیل مراجعه فرد و داشتن جلسات منظم پیگیری، از رموز موفقیت در رعایت آن است».

وی در ادامه اظهار داشت: «افراد سالم هم ممکن است در حال حاضر عادات غذا خوردن اشتباهی داشته باشند که در درازمدت می‌تواند بر روی آسیب‌پذیری آنها و ابتلایشان به انواع بیماری‌های مزمن تأثیر گذارد. بنابراین همان‌طور که چکاپ‌های پزشکی در افراد سالم هم توصیه می‌شوند، بهتر است این افراد حداقل یک بار مراجعه به مشاور تغذیه داشته باشند تا مشاور رفتارهای غذا خوردن آنها را مورد بررسی قرار داده، باورهای نادرست احتمالی آنها را تشخیص دهد و آموزش مفیدی برایشان داشته باشد».

آزاده نجارزاده در پاسخ به این سوال که رژیم‌های غذایی برای چه مشکلات یا بیماری‌هایی تأثیرگذاری زیادی دارند، عنوان نمود: «رژیم‌های غذایی علاوه بر دوران‌های مختلف فیزیولوژیک نظیر بارداری، شیردهی، کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی، در بیماری‌های مختلفی نظیر بیماری‌های دستگاه گوارش از قبیل زخم معده، سندرم روده تحریک‌پذیر و اختلالاتی نظیر یبوست و همچنین دیابت، بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری‌های کلیوی، تنفسی، اختلالات خوردن نظیر پرخوری عصبی و بی‌اشتهایی عصبی، سرطان‌ها، عفونت‌ها، سوختگی‌ها و جراحی‌‌ها نقش مهمی دارند و روز به روز نقش تغذیه در انواع بیماری‌ها بیشتر و بیشتر مشخص می‌گردد».

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر