به گزارش طبنا، دکتر فرحزاد جباری آزاد با بیان این مطلب افزود: شیوع حساسیتهای غذایی در کودکان بیشتر مشاهده میشود و بین چهار تا شش درصد گزارش شده است که این رقم در بزرگسالان بین یک تا چهار درصد است.
وی تاکید کرد: بهترین توصیه برای درمان تمام حساسیتها شامل تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و وقتی فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند.
وی استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیتهای غذایی عنوان کرد.
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی میتواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوهها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند.
شیوع آلرژی در ایران 10 تا 15 درصد است
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آلرژیها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماریهای آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان میدهد که آسم و آلرژیهای بینی یکی از این اشکال است.
دکتر جباری، میانگین شیوع آسم بین 10 تا 15 درصد در جامعه ایرانی برآورد میشود و میانگین جهانی آسم حدود 20 درصد است.
وی با بیان اینکه شیوع آلرژیهای بینی از آسم نیز بیشتر است، افزود: شیوع آلرژیهای بینی در جامعه ایران حدود 25 درصد است. زمینههای ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلایندههای محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم ترین عوامل ایجاد آلرژیها هستند.