ماهان شبکه ایرانیان

دارو ضد نفخ معده کدام است؟

چرا دچار نفخ و دل درد میشویم؟ داروی مناسب برای درمان نفخ چیست؟ با دلگرم همراه باشید تا شما را با راه های مناسب برای درمان نفخ معده آشنا کنیم

چرا دچار نفخ و دل درد میشویم؟ داروی مناسب برای درمان نفخ چیست؟

با دلگرم همراه باشید تا شما را با راه های مناسب برای درمان نفخ معده آشنا کنیم.

داروی مناسب برای درمان نفخ معده
داروی مناسب برای درمان نفخ معده

علت نفخ شکم و درمان آن

بسیاری از این موارد را می‌توان با رژیم غذایی مناسب یا گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسکین‌ داد یا درمان کرد.

گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند که از قدیم به‌‌عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکین دهنده اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌‌شده‌اند زیرا به علت داشتن مواد و ترکیب‌های اسانسی به سرعت جذب می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌کنند.

داروی مناسب برای درمان نفخ معده

راه های مناسب درمان نفخ معده

داروی مناسب برای درمان نفخ معده

نفخ کردن یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد می‌شود. رعایت 10 توصیه زیر، احتمال بروز این مشکل گوارشی را به حداقل می‌رساند...


1. از دمنوش‌ها و عرقیات ضدنفخ کمک بگیرید:

اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس می‌کنید نفخ کرده‌اید و باد زیادی در شکم، معده یا روده‌هایتان می‌پیچد، می‌توانید از مصرف دمنوش‌ها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند و به اصطلاح عامه، بادشکن هستند، استفاده کنید. دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.

2. ریحان و نعناع را در سبد سبزی خود داشته باشید:

اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.

3. آویشن را فراموش نکنید:

آویشن یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین سبزی‌های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشی از سرماخوردگی می‌شود. این گیاه، خلط‌آور است و به همین دلیل مصرف آن به افراد سرماخورده توصیه می‌شود. گیاه‌خواران می‌توانند مقداری پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزی‌هایی مانند نخودفرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه کنند.

4. زردچوبه را از فهرست ادویه‌های خود حذف نکنید:

زردچوبه یکی از پرخاصیت‌ترین ادویه‌هاست که هم می‌تواند باعث سم‌زدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بهتر است برای بهره بردن هرچه بیشتر از خاصیت‌های زردچوبه، این ادویه را حدود 15 دقیقه مانده به پایان زمان پخت به غذا اضافه کنید.

5. پوست حبوبات را جدا کنید:

حبوبات یکی از نفاخ‌ترین خوراکی‌ها هستند بنابراین باید آنها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس‌خورده می‌توانید پیش از پختن، آنها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان جدا شود.

6. مخلوط کدو سبز و ماست را امتحان کنید:

خیلی از افراد به دلیل احساس نفخ و دل‌پیچه‌ پس از خوردن ماست، ترجیح می‌دهند دور مصرف این محصول لبنی پرخاصیت را خط بکشند در صورتی که اگر یک کدو سبز متوسط رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خردشده به ماست اضافه کنند، این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. به جای نعناع می‌توان از پونه هم استفاده کرد.

7. میوه‌هایی که قند کمتری دارند انتخاب کنید:

بعضی‌ها به‌عنوان دسر میوه می‌خورند اما قند فروکتوز موجود در میوه‌ها می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود اگر شما هم جزو این گروه هستید و از نفخ بعد از غذا رنج می‌برید، خوردن میوه‌هایی با قند کمتر را به شما توصیه می‌کنیم. میوه‌هایی مانند سیب، هلو، لیموشیرین و کیوی.

8. به توت‌فرنگی و گریپ‌فروت نقش‌های تازه بدهید:

توت‌فرنگی و گریپ‌فروت قند فروکتوز پایین‌تری نسبت به سایر میوه‌ها دارند و می‌توانید با اضافه کردن توت‌فرنگی به ماست یا سالاد و آب گریپ‌فروت به غذاهای گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشت‌ها را بگیرید.

9. گوشت‌های کم‌چرب بخورید:

معمولا مصرف مواد غذایی مختلفی که ترکیبی از پروتئین و چربی هستند، می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود. به افرادی که زیاد نفخ می‌کنند، توصیه می‌شود گوشت گوساله بدون چربی، سینه مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، کره بادام زمینی، گوشت بوقلمون و پنیر کم‌چرب را به جای گوشت گوسفندی یا سایر منابع پروتئینی پرچرب مصرف کنند.

10. معجون زنجبیل را از یاد نبرید:

اگر زیاد نفخ می‌کنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و مقداری آب لیموترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. معجون زنجبیل طعم خوبی ندارد اما در درمان نفخ، معجزه می‌کند!

داروی مناسب برای درمان نفخ معده

این گیاهان که بیشتر به‌صورت ادویه‌های مختلف، به‌خصوص در شرق آسیا از جمله هندوستان و چین مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره‌ سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل، جوزبویا و.... است که رایج‌ترین و موثرترین‌های آنها در درمان نفخ عبارتند از:

1 نعناع


گیاه معروفی است که در جهان به «مینت» مشهور است. این گیاه حداقل 33 گونه دارد که بیش از 15گونه از آنها در ایران موجود است. نعناع یکی از پرمصرف‌ترین گیاهان خوراکی دارویی جهان و اسانس (رایحه) آن از پرمصرف‌ترین‌ها در صنایع دارویی و بهداشتی از جمله خمیردندان‌هاست.

از اسانس نعناع (روغن معطر آن) برای ساخت داروهای ماساژدرمانی به وفور استفاده می‌شود. 2 نوع نعناع به نام‌های «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند. محصولات گیاهی نعناع به‌صورت تازه، خشک، عصاره، عرق گیاهی، چای کیسه‌ای و تنتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این گیاه آثار قوی و ایده‌آل ضدنفخ، ضددرد (دل‌درد) و ضداسپاسم دارد و بسیار زوداثر است.

2 گشنیز


گیاهی خوراکی و دارویی است که از قسمت‌ هوایی (برگ‌ها) و میوه آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود. گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی‌ است که بیشتر آثار گیاه عمدتا به آن ارتباط دارد. آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدمیکروب، ضدقارچ، تقویت‌کننده قوای جنسی، هضم‌کننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، کاهش‌دهنده قندخون، کاهش‌دهنده چربی‌خون و کاهش‌دهنده فشار‌خون.

3 بادرنجبویه


گیاهی است از خانواده نعناع که از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به نعناع دارد ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه که از گیاهان خوراکی- دارویی پرمصرف دنیاست به نام ملیسا هم مشهور است و از زمان‌های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به‌عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین آثار بادرنجبویه که از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباکتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسم است.


از گیاهان دیگری که مصرف بالا و خواص مشابهی با نعناع، گشنیز و بادرنجبویه دارند شامل زیره سبز و سیاه (از دانه‌های آنها استفاده می‌شود)، دارچین (از پوست درخت به‌دست می‌آید)، هل (دانه‌های گیاه) و جوزبویا (میوه گیاه) را می‌توان نام برد که همگی اسانس (رایحه) دارد و به غیر از مصرف برای درمان سوءهاضمه، دارای آثار مفید دیگری هم هستند.

یکی از بهترین داروهای گیاهی که از سه گیاه اسانس دار نعنا، بادرنجبویه و گشنیز تهیه شده است قطره کارمینت(Carmint) می باشد. گرچه هر کدام از این گیاهان به تنهایی دارای اثر خوب می باشند، ولی تحقیقات نشان داده است فرمولاسیون مخلوط این سه گیاه با هم قدرت عجیبی در مهار نفخ و دل درد دارد، بطوری که در مدت 10 تا 15 دقیقه باعث تسکین کامل می شود.


موارد مصرف:

نفخ و دل درد، اسپاسم های گوارشی، نفخ و دل دردهای دوران قاعدگی، دیرهضم شدن غذا و روده تحریک پذیر.


میزان مصرف:

برای نوزادان تا چهار ماهه 5 قطره در یک قاشق غذاخوری آب، رقیق و به صورت خوراکی مصرف شود. برای نوزادان چهار تا دوازده ماهه، 10 قطره در یک قاشق غذا خوری آب، رقیق و مصرف شود. برای کودکان 20 قطره در سه قاشق غذاخوری آب، رقیق و مصرف شود.

برای بزرگسالان 50 قطره در نصف استکان آب رقیق و مصرف شود.


عوارض جانبی:

با توجه به اینکه هر سه گیاه مصرف شده در قطره کارمینت کاملاً خوراکی می باشند، تاکنون هیچ گونه عارضه جانبی از آن گزارش نشده و قابل مصرف در تمام سنین است.


نکات قابل توجه:

قطره حتماً باید با آب، شیر،‌‌ آب میوه یا نوشابه رقیق و مصرف شود.

دارو دارای اثر سریع بوده و پس از پانزده دقیقه، درد، نفخ و اسپاسم تسکین می یابد.

درصورت سوءهاضمه دائمی می توان با هر وعده غذا دارو را مصرف نمود. استفاده روزی چند نوبت و به مدت طولانی بلامانع است.

یکی از موارد استفاده مهم کارمینت در تسکین نفخ و دل دردهای دوران قاعدگی است که می توان هر چند نوبت بر حسب احتیاج در روز آن را مصرف نمود.

قطره بدون نسخه در تمام داروخانه های ایران ارائه می شود.

قطره با هیچ دارو و غذایی تداخل نداشته و می توان در هر شرایط آن را مصرف نمود.

داروی مناسب برای درمان نفخ معده

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان