عناب چه خاصیتی دارد؟

عناب و فواید باورنکردنی و فوق العاده ی خوردن عناب برای دانشتن خواص عناب با دلگرم همراه باشید. تاریخچه درخت عنابمیوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد

عناب و فواید باورنکردنی و فوق العاده ی خوردن عناب

برای دانشتن خواص عناب با دلگرم همراه باشید.

خواص عناب

خواص عناب

تاریخچه درخت عناب

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.

عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است که ارتفاع آن تا 10 متر نیز می رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج بالا می رود . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد.

میوه براق و زیتونی شکلی دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است.

جالب است بدانید که در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است.در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند.

این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه 74/ 36 درصد و در حالت خشک 65 الی 77/71 درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود.

عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد و به عبارتی علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.. لازم به ذکر است که عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد .

خواص عناب

درخت عناب

در انگلیس عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌ نبات‌های طعم‌ دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌ نمایند.
عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.
این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.
درخت عناب شبیه درخت سنجد است و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت می‌شود.

خواص عناب

ترکیبات شیمیایی عناب

عناب دارای لعاب فراوان حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد.

خواص عناب

ارزش غذایی عناب

  • این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است.
  • همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد.
  • در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است.
  • محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است.
  • نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

خواص عناب

مصارف خوراکی عناب


در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند.
در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند.
در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.
عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.
میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.
عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.

خواص عناب

خواص درمانی عناب

  1. عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و بنا به اعتقاد ابوعلی سینا، کمی سرد است.
  2. عناب؛ میوه ضد سرطان
  3. عناب دارای خواص ضد سرطان است.
  4. خواص آنتی‌اکسیدان عناب به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند.
  5. با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است.
  6. عناب به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.
  7. برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید.

فواید عناب برای اعصاب و روان

  • عناب مقوی مغز و حافظه است.
  • آرامش‌بخش طبیعی است.
  • شستشودهنده سلولهای مغزی است.
  • عناب آرام‌کننده اعصاب است و بدخلقی را از بین می‌برد.
  • عناب خواب‌آور بوده و بی‌خوابی و خستگی را برطرف می‌کند.
  • تسکین‌دهنده اضطراب و استرس است.در طب سنتی چین و کره از عناب به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود، استفاده می‌کنند.
  • هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود.

فواید عناب برای کبد و کلیه

  • عناب برای سلامت کلیه‌ها و تقویت کبد سودمند است.
  • مقوی کبد، صفرا و کمک به درمان برخی از بیماری‌های کبدی می‌کند.
  • مصرف عناب به طور معنی‌داری سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.
  • یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
  • پاگر سنگ مثانه دارید 30 عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
  • کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام 100 گرم و 50 گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی 3 بار هر بار 2 قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.

فواید عناب برای دستگاه گوارش

  • عناب موجب تقویت دستگاه گوارش می‌شود و کم‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
  • عناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.
  • مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید.
  • میوه خشک رسیده به عنوان ملین می‌باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
  • عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
  • مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری‌های صفراوی سودمند است.
  • کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
  • کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز 5 دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.

فواید عناب در آسم، سرماخوردگی، سرفه و گلودرد

  • در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
  • از آنجا که این میوه سرشار از ویتامین A و C و پتاسیم است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
  • چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
  • اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است.
  • عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است.
  • به علت لعاب‌دار بودن، این میوه برای درمان سرفه‌های خشک مفید است.
  • یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام 50 گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی 3 فنجان میل شود.
  • جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
  • به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
  • عصاره آن همراه با زنجبیل، شیرین بیان و نعناع آرام‌بخش عضلات گلو است.

فواید عناب برای دندان

  • عناب دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد.
  • برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.

فواید عناب برای پوست و مو

  • به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
  • عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند و سبب روشنی پوست می‌شود.
  • عناب برای خشکی و خارش پوست،استفاده می شود.
  • برای رفع خارش بدن جوشانده عناب را با شکر شیرین کنید، میل شود.
  • خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش می‌دهد روزانه چند دانه میل کنید.
  • برای درمان کهیر و خارش پوست 50 عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
  • عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع افتاب سوختگی است.
  • رشد موی سر را زیاد می کند.
  • استفاده از مغز این میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها، سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
  • به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
  • برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .

درمان سردرد و سرگیجه با عناب

  • کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت 14 روز ، روزی 5 دانه عناب میل کنند.
  • برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.
  • برای درمان سردرد 30 عدد عناب + 5 گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.

درمان کمردرد با عناب

  • کسانی که کمر درد دارند به مدت 7 روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.

مصرف عناب در دیابت

  • مصرف عناب برای تنظیم قند خون مفید است .
  • ترکیبات اتری موجود در عناب عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.
  • کسانی که قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.

مصرف عناب در بارداری

  • مصرف عناب در درمان نازایی مفید است.
  • در منابعی گفته شده که خوردن عناب در دوران بارداری و مخصوصا در ماه دوم بارداری برای جنین مفید است.
  • به جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین درد‌های شکمی در دوران بارداری کمک می‌کند.
  • در همین خصوص در طب اسلامی توصیه شده که مادر در ماه دوم بارداری هر روز سوره ی مبارکه توحید را بر دو عدد عناب بخواند و آن را ناشتا میل کند.

مصرف عناب در کاهش وزن

  • میوه عناب موجب باز شدن اشتها و افزایش وزن میشود. برای کاهش وزن از برگ عناب استفاده کنید.

فواید عناب برای قلب و عروق

  • عناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌نماید.
  • کاهش دهنده چربی خون است.
  • عناب برای تصلب شرائین مفید می‌باشد.
  • کاهش‌دهنده فشارخون است.

درمان روماتیسم با عناب

  • استفاده از پودر عناب همراه با شیر، برای درمان روماتیسم استفاده می‌شود.
  • پماد آن نیز به درمان روماتیسم کمک می‌کند.

خواص عناب

سایر فواید عناب

خواص عناب

  1. عناب دفع کننده بلغم است.
  2. عناب ادرارآور می‌باشد.
  3. تسکین‌دهنده درد است.
  4. افزایش‌دهنده سیستم ایمنی بدن است.
  5. کمک به درمان کم‌خونی می‌کند.
  6. میوه کال عناب تشنگی را کاهش میدهد.
  7. خستگی شدید را برطرف می کند.
  8. برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
  9. عناب تصفیه کننده و مولد خون است.
  10. عناب تب تر است.
  11. کسانی که بواسیر دارند صبح ناشتا یک استکان آب جوشانده عناب به مدت 4 روز میل کنند.

خواص عناب

فواید هسته عناب

  • هسته عناب خواب‌آور و مخدر است.

فواید گل و برگ درخت عناب

  • برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
  • از برگ‌های عناب بصورت ضماد می‌توان در محل گزش عقرب گذاشت.
  • دم کرده برگ‌های گیاه عناب برای درمان تب تیفوئید، از بین بردن انگل و حذف چربی‌های اضافی بدن مؤثر است.
  • گل و برگ درخت عناب می‌تواند برای دفع حشرات استفاده شود.

فواید برگ عناب برای کاهش وزن

برای درمان چاقی، ‌یک مشت از برگ‌های عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شب آن را خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از این که چیزی بخورید آب برگ‌های خیس خورده را بخورید. این کار را به مدت یک ماه انجام دهید و شاهد تغییر وزن خود باشید.
شما با این رژیم، عضلات خود را افزایش می‌دهید و از چربی بدن کم می‌کنید و حذف چربی بدن، جزء اصلی از بین بردن چاقی است.

فواید پوست و ریشه درخت عناب

دم کرده ریشه عناب رشد و تقویت موی سر را زیاد می‌کند.
جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.
ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.

طرز تهیه جوشانده عناب :

50گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

طرز تهیه جوشانده عناب و جو :

14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و 1/5لیتر آب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خواص عناب


نگاهی اجمالی بر خواص عناب

* خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
* جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
* آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
* تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند
* عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
* عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
* ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
* عناب آرام کننده اعصاب است .
* برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
* جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا مفید است .
* برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
* دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
* ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است .
* جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
* آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
* برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* حافظه را تقویت می کند .
* کم اشتهایی را برطرف می کند .
* کسانی که قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
* اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند
* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
* این میوه دارویی برای اختلالات جنسی و نازایی نیز موثر است.
* برای کمک به بهبود زخم‌ها نیز مصرف بیشتر عناب توصیه می‌شود.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.
* عناب دارای خواص ضدالتهابی، آرام‌ بخشی، آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
* عناب در درمان بیماری‌های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
* عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
* مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
* تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.
*هرگاه احساس غم به شما دست داد، بهتر است یک فنجان دم‌کرده عناب را میل کنید. این نوشیدنی لبخند را به لب‌های شما می‌آورد.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن ها می شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان ها موثر است.
* گذشته از خواص دارویی این میوه، عناب دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی بوده و سرشار از املاح و ویتامین‌های مختلف است و مصرف آن به عنوان یکی از تنقلات مفید در بین وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.
* برای جلو گیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه میشود.
* استفاده از آن باعث تصفیه و تولید خون میشود و برای رفع خارش بدن بسیار موثر بوده. عناب تب بر است.
* جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
* عناب به افزایش وزن بدن کمک می‌کند. قدرت ماهیچه‌ها را زیاد کرده و بنیه بدنی را افزایش می‌دهد.
* عناب آرامبخش و خواب آور است و خصوصا هسته آن بیخوابی و خستگی را برطرف می‌کند. این میوه همچنین دستگاه هاضمه را تقویت و کم‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
* خاکستر درخت عناب و سرکه را به صورت ضماد می توان روی جراحت مارگزیده گذاشت.
* عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می باشد. طرز تهیه : هلیله زرد + هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام 5 گرم در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.
* کسانی که فشار خون آنها بالاست 50 گرم زرشک + 50 گرم عناب را خوب نرم کرده هسته عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.
* کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت 14 روز ، روزی 5 دانه عناب میل کنند.
* برای درمان کهیر و خارش های پوستی 10 تا 50 عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
* آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا می باشند عناب را خیس کرده صاف نموده صبح ناشتا میل کنند. (10 دانه در یک استکان آب)
* کسانی که کمر درد دارند به مدت 7 روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.
* شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می باشد. طرز تهیه شربت عناب: 200 گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانه های آن را گرفته با 750 گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.
* برگ خشک عناب جهت درمان زخم های خوره ای مفید است بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید.
* عناب کاهش دهنده حرارت بدن است.
* شستشودهنده سلولهای مغزی است.
* کاهش دهنده چربی خون است.* کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام 100 گرم و 50 گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی 3 بار هر بار 2 قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
* عناب دفع کننده بلغم است.
* زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می شود.
* کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
* عناب مقوی مغز است.
* کسانی که قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.
* یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام 50 گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی 3 فنجان میل شود.
* عناب برای تصلب شرائین مفید می باشد.

* 20 تا 30 عدد عناب را در شیر خیس نموده صبح ناشتا با شیر میل کنید این دارو برای فشار خون بسیار مفید می باشد.
* برای سرعت بخشیدن در ترمیم شکستگی استخوان از ضماد برگ درخت عناب استفاده کنید.
* کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز 5 دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.
* برای درمان خارش پوست 50 عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
* از برگ های عناب بصورت ضماد می توان در محل گزش عقرب گذاشت.
* هسته عناب خواب آور و مخدر است.
* باد دماغ بیماری است که مانع تنفس می شود. عناب را بسوزانید و دود آن را بالا بکشید از طریق بینی.
* برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
* کودکانی که زرد زخم می گیرند روزانه 5 دانه عناب به مدت یک هفته به آنها بدهید بجوند و آهسته بخورند. (سن کودک کمتر از 8 سال نباشد)
* جهت مخملک عناب و ترنجبین را بجوشانید و به مدت یک هفته کم کم به کودک بدهید.
* برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.
* دو عدد عناب ابتدا میل شود سپس بعد از چند دقیقه یک عدد گلابی بخورند. این تقویت کننده قلب است.
* برای درمان یرقان عناب + گل بنفشه + ترنجبین + شیرخشت را به مقدار مساوی مخلوط کنید سپس با آب هندوانه میل نمایید. این دارو برای درمان یرقان بسیار مفید است.
* خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را کاهش می دهد روزانه چند دانه میل کنید.
* اگر سنگ مثانه دارید 30 عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
* برای درمان سردرد 30 عدد عناب + 5 گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
* عناب برای باد سرخ مفید است (باد سرخ بیماری است که به وسیله شیرگاو نجوشیده در انسان ایجاد می شود ابتدا در یک نقطه بدن خارش شروع می شود و کم کم قرمز و متورم و داغ و گرم می شود و روزهای بعد می ترکد و زردآب از آن خارج می شود) عناب را دم کرده آب آن را بخورید و تفاله آن را روی زخم بگذارید.

خواص عناب

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر