ماهان شبکه ایرانیان

بیماری وبا

علائم و نشانه های بیماری وبا با دلگرم همراه باشید تا با بیماری وبا آشنا شوید. وبا چگونه بیماری است؟ یکی از بیماری‌های اسهالی است

علائم و نشانه های بیماری وبا

با دلگرم همراه باشید تا با بیماری وبا آشنا شوید.

بیمارس وبا و درمان آن

بیمارس وبا و درمان آن

وبا چگونه بیماری است؟

یکی از بیماری‌های اسهالی است. نشانه‌های بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود.وبا یک بیماری حاد روده ای است که به طور ناگهانی با اسهال شدید و آبکی تظاهر می‌کند و در صورت عدم درمان صحیح و سریع به علت از دست دادن آب و الکترولیت باعث کم آبی بدن بیمار شده و این امر منجر به مرگ وی می‌شود.

وبا یکی از قدیمی ترین بیماری‌های واگیردار در کشور است اولین اپیدمی وبا در سال 1344 رخ داد. پس از آن ، بیماری در کشور بومی شد بطوریکه تاکنون 12 مرتبه همه گیری داشته است میزان کشندگی وبا از صفر تا 28 در هزار گزارش شده است.

بیمارس وبا و درمان آن

عامل بیماری وبا

  • عامل بیماری ویبریوکلرا است که بیشتر از همه در هند بنگلادش و پاکستان شایع است. همچنین درمناطقی که با حوادثی نظیر سیل، زلزله مواجه هستند به صورت همه گیری در می آید. ویبریوکلرا، ناقلی جز انسان ندارد.
  • بیماری وبا افزون بر سرعت بالای ابتلا، سرایت و مرگ و میر، دارای جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز هست.
  • وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است و یا گاهی بوی ماهی می‌دهد.
  • اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند.
  • نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.
  • کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
  • در بیماران مبتلا به وبا، اسهال آبکی با دفعات زیاد می‌تواند به کمبود آب و املاح بدن منجر شود و در صورتی که آب و املاح از دست رفته به سرعت جبران نشود، موجب مرگ بیمار خواهد شد.
  • استفاده از آب و غذای آلوده، مهم‌ترین راه ابتلا به این بیماری است.
  • سبزیجـات و میوه‌جـات نشسته، یخـی که از آب آلوده تهیـه شده و شـنا کردن در آب آلـوده می‌تواند شخص را آلوده به میکروب وبا کند
  • خوردن سبزی و میوه بدون شستشوی کامل،‌ مصرف یخ غیربهداشتی، نشستن دست‌ها پس از اجابت مزاج یا قبل از خوردن غذا و خوردن آب‌میوه غیربهداشتی از جمله مواردی هستند که رعایت نکردن آنها موجب ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله وبا می‌شود.
  • تعدادی از مبتلایان علامتی ندارند و فقط عامل بیماری‌زا (میکروب) را با خود انتقال می‌دهند. به این افراد، حاملین سالم گفته می‌شود. حاملین سالم تا هشت روز قادر به پخش عامل بیماری‌زا هستند.
  • پوشاک آلوده در محیط مرطوب چند روز تا چند هفته، مخازن آب تا دو هفته و آب دریا تا چهار روز عامل بیماری وبا را با خود حمل کرده و منتشر می‌کند.
  • افرادی که به بیماری وبا مبتلا شده و جان سالم به در می‌برند تا یک ماه قادر به انتقال عامل بیماری‌زا به دیگران هستند.
  • مراقبت از افرادی که از نظر خوردن و آشامیدن با بیمار در تماس بوده‌اند، تا پنج روز بعد از تماس، توصیه می‌شود.
  • به منظور تشخیص بیماری وبا، باید از مدفوع بیمار نمونه‌گیری کرد و آن را برای شناسایی عامل میکروبی به آزمایشگاه انتقال داد.

بیمارس وبا و درمان آن

علائم بیماری وبا

  • 75 درصد از افراد دچار عفونت، هیچ نشانه ای از بیماری ندارند، 20 درصد از مبتلایان، دچار اسهال غیر قابل افتراق از سایر علل اسهال می‌شوند و 5-2 درصد از افراد علائم بالینی خاص وبا را نشان می‌دهند.
  • اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغرشکم است. از علائم بیماری، اسهال شدید و ناگهانی می باشد که علت آن ورود میکروب و ترشح سم و تاثیر آن بر دستگاه گوارش است. همچنین بیمار از درد شکمی، ضعف و بیحالی شکایت دارد. اما معمولا تب وجود ندارد و در اثر اسهال، مایعات و املاح را از دست می دهد که این مسئله می تواند باعث مرگ وی شود.
  • در بیماری وبا اسهال به صورت آب برنجی است.
  • علائم و نشانه ها در اطفال کمتر از دو سال در صورت بروز کم آبی تب، تشنج، افت قند خون وکم شدن هوشیاری است.

بیمارس وبا و درمان آن

برخورد با بیمار مشکوک به وبا

در شرایط عادی، بیشتر بیماران را می توان به طور سرپایی با مایع درمانی خوراکی و آنتی بیوتیک مناسب درمان کرد. در شرایط همه گیری، بهتر است بیماران در شرایط بستری تحت مراقبت قرار گیرند. گاهی آنقدر بدن بیمار، آب از دست داده که نمی توان با مایعات خوراکی کمبود را جبران کرد و به جایگزینی مایعات با محلول های تزریقی (سرم درمانی) نیاز دارد.

بیمارس وبا و درمان آن

راه های پیشگیری از وبا
  • برای جلوگیری از انتشار بیماری بهترین اقدام، انسداد راه های انتشار و استفاده از روش هایی است که عامل بیماری را منهدم کند.
  • استفاده از غذای پخته و کاملا داغ شده در کنار شست وشوی مناسب ظروف و لوازم مورد استفاده برای کنترل بیماری ضروری است.
  • دفع بهداشتی فضولات انسانی: استفاده از توالت های بهداشتی و ضدعفونی توالت با استفاده از شیرآهک 20 درصد و ضدعفونی محل های آلوده شده ضروری است.
  • دست هایتان را با آب و صابون بعد از اجابت مزاج بشویید.
  • جوشاندن آبی که تصفیه نشده به مدت یک دقیقه یا اضافه کردن ترکیبات کلر به آب توصیه می شود. هنگام مسافرت حتی الامکان از بطری های آب پلمب شده و استاندارد استفاده کنید.
  • ابتدا میوه و سبزیجات را شست وشو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن حذف شود. در داخل یک ظرف پنج لیتر آب و 15 قطره مایع ظرفشویی ریخته و کاملا حل نمایید. مدت پنج دقیقه میوه و سبزی را در محلول به دست آمده نگهداری کنید و سپس آنها را با آب تمیز بشویید.
  • در همه گیری های وبا از مواد اسیدی مثل آبلیمو و آبغوره استفاده کنید.

بیمارس وبا و درمان آن

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان