به گزارش سلامت انلاین، بر اساس مطالعهای تازه مشخص شده است کسانی که غذای بیرون میخورند (بویژه در رستورانهای عرضهکننده غذاهای فستفودی)، ممکن است بیشتر در معرض مواد شیمیایی بالقوه مضری باشند که تعادل هورمونی را برهم میزند.
محققان دانشگاه جورج واشنگتن که در پی مشاهدهٔ سطوح فتالاتها (phthalates) در بدن انسان بودند، دریافتهاند این مواد شیمیایی در بدن کسانی که روز قبل غذای بیرون خورده بودند، 35 درصد بیشتر از کسانی است که غذای خانگی میل کرده بودند.
سطوح فتالات در بدن با آسم، سرطان، عوارض بارداری و کاهش باروری مرتبط است. فتالاتها نوعی از ترکیبات آلی موسوم به استر (ester) به شمار میروند برای افزایش انعطافپذیری و طول عمر بیشتر به پلاستیکها افزوده میشوند. یکی از رایجترین استفادههای این مواد نیز در بستهبندی غذاست. البته از آنها در دستهای از محصولات خانگی اعم از پردههای حمام تا عطرها و لوازم جنسی هم استفاده میشود که در امریکا به کارگیریشان در اسباببازیهای کودکان قبلا ممنوع شده است.
تحقیقی دیگر نشان داده است که فتالاتها میتوانند از بستهبندی پلاستیکی غذا به مواد خوراکی فرآوریشده همچون برگرها یا ساندویچها داخل شوند. این تحقیق که در سال 2016 انجام گرفته بود، مشخص کرد سطح فتالات در بدن افرادی که غذاهای فستفودی میخورند 40 درصد بیشتر است.
پژوهش جدید که نتایج و جزئیات بیشتری از آن در مجله Environment International منتشر شده، معلوم کرده است مخصوصا نوجوانان بیشتر در معرض موادی قرار دارند که تعادل هورمونی را در آنها برهممیزند و میزان فتالات در افرادی که به طور منظم غذای رستورانهای فستفودی را سفارش میدهند و میخورند 55 درصد بیشتر است.