ماهان شبکه ایرانیان

خواص بی نظیر فلفل تند

فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟ اگر جوابتان به این سؤال‌ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید

فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟

اگر جوابتان به این سؤال‌ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با خواص تغذیه ای فلفل آشنا شوید.

دوست دارید غذایتان آنقدر تند باشد که زبانتان به گز‌گز بیفتد؟

حتی وقتی می‌خواهید چیپس و بستنی بخورید، باز هم طعم تند و آتشین را ترجیح می‌دهید؟

فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟ دوست دارید غذایتان آنقدر تند باشد که زبانتان به گز‌گز بیفتد؟ حتی وقتی می‌خواهید چیپس و بستنی بخورید، باز هم طعم تند و آتشین را ترجیح می‌دهید؟ اگر جوابتان به این سؤال‌ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید

مقدمه ای در مورد فلفل قرمز و تند

فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید...فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود.

خواص تغذیه ای فلفل

فواید فلفل تند برای سلامتی

فلفل تند انواع مختلفی دارد که در اینجا منظور همان فلفل قرمز تند است. این فلفل طبیعت گرمی دارد که به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن است. بیشتر فواید فلفل به دلیل وجود همین ماده است و عامل اصلی ایجاد گرما بعد از خوردن فلفل قرمز نیز هست. فلفل قرمز از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکاربرده می‌شده است.

ضد خونریزی

یکی از مهمترین خواص فلفل خاصیت ضدخونریزی آن است. در بعضی از نقاط دنیا در موارد اوژانسی برای بند آوردن خونریزی از آن استفاده می‌شود.

مفید برای قلب و عروق

ماده‌ای بسیار مفید برای قلب و عروق است. هرچند که ضدخونریزی است اما بطور شگفت‌انگیزی سبب بهبود جریان خون و فشار خون می‌شود. فعالیت قلب را افزایش می‌دهد و به آن قدرت و انرژی می‌بخشد.

توانایی کنترل درد

خاصیت شگفت‌آور دیگر فلفل، توانایی کنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود می‌بخشد و در نتیجه مواد لازم برای بهبود را به هر نوع جراحت و زخم می‌رساند. به همین ترتیب اثر ضدالتهاب نیز دارد.

کمک به دستگاه هاضمه

به معده کمک می‌کند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد و میزان رفلکس اسید معده را کاهش می‌دهد.

موثر در کاهش وزن

آمار جدید انجمن قلب آمریکا نشان می‌دهد که نزدیک به 150 میلیون بزرگسال و یک سوم کودکان در آمریکا اضافه وزن یا چاقی بیمارگونه دارند. درحالی‌که رژیم غذایی ساده و تمرینات ورزشی معمولی برای تغییر این وضعیت مفید است، تحقیقات نشان داده است که استفاده از فلفل قرمز در رژیم غذایی نیز در کاهش وزن بسیار مفید و مؤثر است. در بسیاری از مناطق فقیر دنیا، فلفل قرمز به وفور در آشپزی سنتی استفاده می‌شود، چون سبب تحرک بیشتر می‌شود.

این وقتی بسیار ارزشمند است که غذای زیادی برای خوردن در دسترس نباشد. همچنین برای کنترل اشتها به منظور کم کردن وزن بسیار مفید است، چون یکی از دلایل چاقی زیاد خوردن است. فلفل گرمازاست، یعنی دمای بدن را کمی بالا می‌برد، و همین کافی است که مقدار زیادی کالری بسوزد. این حالت حتی هنگامی که در حال استراحت هستید نیز روی می‌دهد. این خبر خوبی برای افراد چاق علاقه‌مند به غذاهای تند است.

پیشگیری از سرطان

تحقیقات بیشماری نشان داده‌اند که کاپسیسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند و حتی سبب از بین رفتن سلول‌های بدخیم می‌شود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطان‌های مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است.

درمان سرماخوردگی

کاپسایسین باعث افزایش تعریق بدن شده و علائم و ناراحتی‌های ناشی از سرماخوردگی را کاهش می‌‌دهد، به باز شدن مجرای تنفسی کمک می‌‌کند. همچنین ممکن است به کاهش مشکلات ناشی از سینوزیت کمک کند.

الگوی خواب منظم

محققان استرالیایی دریافته‌اند که افرادی که به صورت مداوم فلفل مصرف می‌‌کنند، الگوی خواب منظم‌تری دارند. این افراد همچنین راحت‌تر از خواب بیدار می‌‌شوند و در طول روز از انرژی بیشتری نیز برخوردارند.

بهبود خلق‌و‌خو

فلفل‌های تند میزان اندروفین و سروتونین را در بدن افزایش می‌‌دهند. این دو ماده موجب کاهش درد و باعث نشاط و شادابی بدن می‌‌شوند. این دو ماده را می‌‌توان برای از بین بردن افسردگی و کاهش استرس به کار برد.

بهبود تنفس

فلفل‌های تند به نوعی خلط‌آور هستند و می‌‌تواند به افرادی که دچار آسم، برونشیت مزمن، نفخ، سینوزیت و سایر مشکلات تنفسی هستند، کمک کند. فلفل‌های تند با باز کردن مجراهای مسدود تنفسی به بهبود تنفس کمک بسیاری می‌‌کنند. در مورد غذاهای تند باید اصل اعتدال را همیشه رعایت کرد. خصوصا اگر شما دارای معده‌ای حساس هستید یا تحمل‌تان در مقابل تندی کم است. با مصرف متعادل این ماده ارزشمند می‌‌توانید از فواید بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.

خواص تغذیه ای فلفل

خواص تغذیه ای فلفل

مضرات فلفل

اما فلفل در کنار تمام خواصی که دارد، دارای مضراتی نیز برای بدن است. در ادامه شما را با برخی از این مضرات آشنا می‌‌کنیم.

  • پوست:

تماس مستقیم فلفل با پوست می‌‌تواند منجر به درد، قرمزی و تورم شود. اگر پوست شما به فلفل حساس است، حتما از دستکش استفاده کنید یا پس از تماس حتما دست‌هایتان را کاملا بشویید.

  • دستگاه گوارش:

با خوردن فلفل و غذاهای تند، دردهان و معده‌تان ممکن است احساس سوزش شدید کنید. گویی در حال سوختن است. اما در واقع اینگونه نیست. با تماس فلفل با زبان، ماده‌ای در دهان تحریک می‌‌شود که پیام سوزش و درد را به مغز می‌‌رساند. اما برخی انواع ادویه و فلفل می‌‌توانند در واقع به بافت‌های دهان و معده آسیب برسانند. هر چند که فلفل باعث ایجاد زخم معده نمی‌شود، اما به تشدید آن کمک می‌‌کند. اگر بعد از خوردن فلفل احساس سوزش در دهان و معده، شما را اذیت کرد، برای درمان آن آب تاثیر چندانی ندارد، زیرا ترکیبات تند فلفل در آب حل نمی‌شود. برای بهبود حالتان بهتر است شیر بخورید. همچنین برخی افراد با خوردن فلفل دچار ریفلاکس اسید معده می‌‌شوند. این مشکل خود می‌‌تواند منجر به مشکلات دیگری نیز بشود. ریفلاکس اسید معده اگر مزمن شود ممکن است منجر به سرطان معده گردد.

  • چشم:

اگر پس از تماس دست‌تان با فلفل، آنها را به چشم‌تان بزنید، به احتمال خیلی زیاد چشم شما قرمز شد. و ورم خواهد کرد. برای برخی افراد حتی بخار ناشی از غذایی تند نیز می‌‌تواند باعث سوزش و قرمزی چشم شود. برای بهبود این وضعیت بهتر است یک حوله خیس بر روی چشم‌های‌تان بگذارید. اگر اشیای اطراف‌تان را تار می‌‌دیدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • آسیب غدد چشایی:

خوردن غذاهای تند به طور مداوم می‌‌تواند برای همیشه به غدد چشایی شما آسیب برساند. عدم تشخیص طعم غذاها یکی از تبعات نامطلوب این مسئله است. به همین دلیل است که افرادی که غذاهای تند به شکل مداوم مصرف می‌‌کنند، پس از مدتی متوجه شدت تندی غذا نمی‌شوند و طعم تند آن آزارشان نمی‌دهد.

خواص تغذیه ای فلفل

مصرف فلفل قرمز در بارداری و شیردهی:

♦ فلفل قرمز از جمله موادی است که بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود . زیرا کودکان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا می کنند.

♦ مصرف فلفل قرمز برای کودکان چندان توصیه نمیشود.

♦ خوردن فلفل قرمز در عده ای ایجاد ناراحتی می نماید و اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند نمی توانند فلفل قرمز تند را بخصوص د رمصارف داخل تحمل نمایند و به علاوه اشخاصی که آلرژی دارند از خوردن و مصرف آن محروم می باشند به هر حال بهتر است مصرف فلفل قرمز تند همیشه با جلب نظر و مشورت با کارشناسان گیاه درمانی و پزشکان باشد .

♦ اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می‌شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می‌تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.

♦ همانطور که گفتیم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می‌برد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک می‌کند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی می‌شود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود می‌تواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.
♦ فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود .خوردن فلفل قرمز می تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می برند فراهم سازد .

خواص تغذیه ای فلفل

خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب خواص فلفل تند

در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع:هفت گنج

خواص تغذیه ای فلفل

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان