سالاد شیرازی سنتیترین سالاد ایرانی است، ترکیب مناسبی از خیار، گوجه و پیاز با چاشنی آبلیمو که به تنهایی یا همراه با غذا سر میشود.
مواد اولیه:
نمک به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
پونه (خشک) به میزان لازم
نعنا (خشک) به میزان لازم
پیاز (کوچک) پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی (متوسط) گوجه فرنگی 2 عدد
خیار (بزرگ و سالادی) 1 عدد
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا خیار را شسته و با پوست یا بدون پوست به صورت نگینی متوسط خرد کنید. برای این کار سر خیار را جدا کرده و روی آن برشهای عمودی نزدیک به هم ایجاد کنید و بعد خیار را چرخانده و عمود بر برشهای ایجاد شده برشهایی بزنید و بعد از ارتفاع نیم سانتی خرد کنید و تا انتها ادامه بدهید.
خیار را با مقدار کمی نمک مخلوط کنید.
سر گوجه فرنگیها را گرفته و اگر شل هستند داخلشان را خالی کنید و به صورت نگینی خرد کنید. سعی کنید اندازهای در حد خیار داشته باشند. پیاز را هم پوست گرفته و سر آن را جدا کنید و به صورت خیلی ریز خرد کنید برای این کار مانند برش خیار عمل کنید، اما میزان برشهای ایجاد شده را خیلی نزدیکتر در نظر بگیرید.
حال خیار و گوجه و پیاز را داخل ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید و روی آن مقداری فلفل، نعنا خشک، جعفری و نمک و آب غوره ترش بریزید و برای سرو آماده کنید.
نکات:
بهتر است سالاد بعد از آماده شدن نیم ساعت داخل یخچال بماند.
اضافه کردن مقداری فلفل دلمهای خرد شده سالاد شما را خوشمزهتر میکند.
در صورت تمایل به جای آبغوره ازآبلیمو، آب نارنج یا هر ترشی دیگری استفاده کنید.
منبع: برترینها