یکی از اصیلترین و سنتیترین غذاهای باب طبع یک ایرانی، آبگوشت است. این غذای سنتی هنگامی که در ظرفهای سنگی پخته میشود، با نام دیزی شناخته میشود. آبگوشت انواع مختلفی مثل آبگوشت کشک، بزباش، گندم، بلغور و غیره را دارد. ما در این جا میخواهیم طرز تهیه آبگوشت سنتی یا همان دیزی را به شما آموزش دهیم. فراموش نکنید که طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و با رعایت چند نکته میتوانید این غذا را محشر درست کنید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت
- 300 گرم گوشت گوسفندی با استخوان و چربی
- یکدوم پیمانه لوبیا سفید
- یکدوم پیمانه نخود
- 1 عدد بزرگ پیاز
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 3 تا 4 عدد گوجه فرنگی
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 عدد سیب زمینی
- 3 عدد لیمو عمانی
- 3 حبه سیر خام
- یکدوم قاشق مرباخوری دارچین
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
حبوبات را از شب قبل خیس کرده و 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر فراموش کردید حبوبات را بجوشانید و آب را دور بریزید.
گوشت، دنبه، لوبیا، گوجه فرنگی، نخود و سیر و پیازی که از وسط دو قسمت کردیم را داخل قابله ریخته و 6 برابر حجم تمامی مواد آب اضافه میکنیم. بهتر است مقدار آب اضافه شده به قدری باشد که حین مراحل پخت دیگر آبی اضافه نکنید تا طعم آبگوشت بهتر شود اما اگر آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.
در قابلمه را بسته و شعله را اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید سپس کفهای روی سطح آب را به وسیله یک قاشق جدا کنید.
زردچوبه و فلفل را اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید تا آبگوشت آرام آرام بپزد. یکی از رموز لذیذ شدن این غذا آهسته پختن یا حرارت ملایم است.
بعد از حدود 2 تا 3 ساعت نوبت به اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانیها میرسد. سیب زمینیها را از وسط نصف کرده و لیمو عمانیها را سوراخ کنید سپس داخل آبگوشت بریزید و پس از گذشت 15 دقیقه رب گوجه فرنگی، نمک و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد 1 تا 2 ساعت آرام آرام بپزد. دقت کنید که لیمو عمانی باید در 1 ساعت آخر مراحل پخت اضافه شود تا آبگوشت طعم تلخی نگیرد.
در این مرحله دنبه را بیرون آورده و با گوشتکوب بکوبید و دوباره داخل قابلمه برگردانید تا خوب پخش شود. پیازهای پخته شده را از آبگوشت خارج کنید.
غذا آماده است، در ظرفی مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.