نخودچی و کشمش از خوشمزهترین اجزای آجیل هستند که طرفداران زیادی هم دارند. در مقالات گذشته اجزای مختلف آجیل را با هم بررسی کردیم. در این مقالۀ روزچین هم سعی داریم به بررسی فواید و مضرات نخودچی و کشمش بپردازیم تا در دید و بازدید عید هم مراقب سلامتیتان باشید.
نخودچی و کشمش
نخودچی از جمله تنقلات مفیدی است که از آن بهعنوان ترکیبی پرپروتئین توصیه میشود. کشمش همۀ خواص انگور را دارد، با این تفاوت که در طول خشکشدن درصد پتاسیم و قند آن افزایش مییابد.
کشمش
همانطور که میدانید کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است. باتوجهبه نوع انگور، شرایط خشککردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد. کشمش در ایران و مصر 2000 سال پیش از میلاد تولید شده است.
خواص کشمش
- کشمش سرشار از ویتامینهای گروه B، آهن، پتاسیم و کلسیم است.
- به دلیل وجود آهن به درمان کمخونی کمک میکند.
- دارای خواص آنتیاکسیدانی است که از سرطان جلوگیری میکند.
- فیبر موجود در آن از سرطان روده بزرگ (کولون) و رشد غیرمعمول سلولها جلوگیری میکند.
- قندخون را کنترل میکند.
- برای درمان یبوست مفید است.
- سستی و رخوت را از بدن دور میکند.
- برای تقویت بدن مفید است.
- دهان را خوشبو میکند.
- خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به آلزایمر مصون میدارد.
- فیبر موجود در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند.
- پتاسیم کشمش موجب کاهش فشارخون میشود.
- کلسیم فراوان کشمش برای سلامت استخوانها مفید بوده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
- سلنیوم موجود در آن برای پوست عالی است.
مضرات کشمش
- مصرف بیشازاندازه کشمش موجب بروز اسهال میشود.
- برخی از افراد بعد از مصرف کشمش دچار واکنشهای آلرژیک میشوند.
- کشمش و انگور ممکن است لختهشدن خون را کندتر کنند که باعث خونریزی بیشتری در طول و بعد از جراحی میشود. پس حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی از انگور و محصولات آن استفاده نکنید.
نخودچی
نخودچی همان نخود بوداده است که معمولاً آن را با کشمش میخورند. مهمترین محل تولید و صادرات نخودچی در دنیا متعلق به شهر ممقان در استان آذربایجان شرقی است.
خواص نخودچی
- دارای ویتامینهای C ,E ,B9 ,B1 ,B6 است.
- همچنین دارای فیبر، فسفر، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و روی است.
- ویتامین B1 باعث رفع خستگی، ضعف و افسردگی میشود. همچنین به فعالیتهای ذهنی کمک میکند.
- نخودچی تقویتکننده قلب است.
- ویتامین B6 موجود در نخودچی از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری میکند.
- در رفع یبوستهای حاد و مزمن مؤثر است.
- دارای خاصیت ضدسرفه و سرماخوردگی است.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند بنابراین مصرف آن برای بیماران خودایمنی مانند ام.اس توصیه میشود.
- به دلیل وجود کلسیم برای درمان پوکی استخوان بسیار سودمند است.
- منیزیم موجود در آن به تقویت عضلات، انقباض و آرامش آنها کمک میکند.
مضرات نخودچی
- نفاخ و دیرهضم است و باید در خوردن آن جانب اعتدال را رعایت کنید. به همین دلیل مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
- مصرف بیشازاندازه آن برای رحم و مثانه مضر است.
نخودچی کشمش را میتوانید بهعنوان میانوعدهای مفید همیشه به همراه داشته باشید و نوشجان کنید. از همراهی شما سپاسگزاریم.