ماهان شبکه ایرانیان

۲۹خواص دارویی و درمانی اسفناج ،مضرات این سبزی،غذای اسفناجی

محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کرده‌اند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل می‌کنند

محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کرده‌اند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل می‌کنند.طی نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در خصوص رابطه میان خوردن سبزی‌جات و خطر بروز سرطان پروستات،‌اسفناج بهترین و موثرترین سبزی برای پیشگیری از این بیماری شناخته شد.

28 خواص دارویی خوردن اسفناج:

  1. اگر دستگاه گوارش‌تان ناکوک است. . .
    اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کم‌خونی هستند. درمان گران چینی اسفناج را بهترین مرهم بیمارانی می‌دانند که کم‌خونی آنها ناشی از خونریزی‌های گوارشی است.
    به عنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخم‌های معده هستند می‌توانند اسفناج را در سبد غذایی خود قرار دهند.
    مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار مواد غذایی دیگر می‌تواند تاثیر زیادی در خونسازی و جبران کم‌خونی ناشی از خونریزی‌های گوارشی داشته باشد.
  2. اگر دیابت دارید. . .
    سبزیجات برگ‌سبز از نظر محققان می‌توانند دیابت را درمان یا از بروز آن پیشگیری کنند. یکی از تاثیرگذارترین سبزی‌ها در تسکین این بیماری، اسفناج است.
    به عقیده آنها مصرف یک و نیم وعده اسفناج در روز، یعنی معادل 106 گرم، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا 14 درصد کاهش دهد.
  3. اگر عضله‌های‌تان ضعیف است. . .
    اگر می‌خواهید یک سبزی عضله‌ساز را به سفره‌تان بیاورید، اسفناج می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد. این سبزی می‌تواند عضلات شما را تقویت و قدرت‌تان را بیشتر کند.
    شاید به همین دلیل بود که سازندگان انیمیشن ملوان زبل، این سبزی را به عنوان نیروبخش شخصیت اصلی انیمیشن‌شان معرفی می‌کردند. به عقیده پژوهشگران اسید نیترات موجود در این سبزی عضلات مصرف‌کنندگانش را تقویت می‌کند.
  4. اگر می‌ترسید آلزایمر بگیرید. . .
    عضله‌سازی تنها کاری نیست که از این سبزی پرخاصیت ساخته است. هراس از ابتلا به آلزایمر با بسیاری از ما همراه است اما محققان می‌گویند اگر از همین امروز به‌طور مرتب در وعده‌های غذایی‌تان اسفناج مصرف کنید.
    خطر ابتلای‌تان به آلزایمر کمتر می‌شود چراکه ویتامین C و بتاکاروتن موجود در این سبزی خطر دچار شدن‌تان به زوال عقل را پایین می‌آورد.
  5. اگر هر روز چاق‌تر می‌شوید. . .
    اگر توانایی کنترل اشتهای‌تان را ندارید و نمی‌توانید از هله‌ هوله‌خوری دست بکشید، هر روز یک وعده یا میان‌وعده که با اسفناج طبخ شده است، مصرف کنید.
    محققان می‌گویند این سبزی که هم می‌تواند در پیشگیری از دیابت موثر باشد و هم یک ضد‌آلزایمر طبیعی به‌شمار بیاید، دارویی موثر در کنترل اشتها هم هست.
    به عقیده آنها گرسنگی کاذبی که باعث پرخوری می‌شود را می‌توان با مصرف مرتب اسفناج از بین ببرید و به وزن ایده‌آل‌تان برسید.
  6. اگر پوست‌تان خراب شده
    درمان گران چینی گنجاندن اسفناج در سبدغذایی سه تا چهار بار در هفته را موجب افزایش طراوت و شادابی پوست‌های خشک می‌دانند و معتقدند این گیاه آبرسانی مناسبی برای پوست‌های خشک انجام می‌دهد.
    بنابراین اگر داروهای گران‌قیمت پوست از پس برگرداندن طراوت از دست رفته به چهره شما برنیامده‌اند، می‌توانید مدتی اسفناج‌درمانی کنید و تا فصل به بازار آمدن این گیاه تمام نشده، یک روز درمیان آن را ‌مهمان سفره‌تان کنید.
  7. خواص اسفناج برای کاهش وزن:
    برگ‌های این سبزی به درد کاهش وزن می‌خورند چرا که کالری و چربی بسیار کمی دارد. این گیاه خوراکی بسیار مغذی است و دارای نوعی فیبر غذایی محلول است. این نوع فیبر به هضم غذا کمک می‌کند، از یبوست جلوگیری می‌کند.
    قند خون پایین را نگه می‌دارد و جلوی پرخوری را می‌گیرد. بنابراین، این سبزی برگ‌دار اغلب به کسانی که رژیم لاغری می‌گیرند توصیه می‌شود، زیرا وقتی رژیم دارید مهم است که از غذا خوردن مداوم پرهیز کنید.
  8. خاصیت ضد سرطانی:
    این سبزی سرشار از فلانوئیدها است نوعی مواد مغذی گیاهی که خواص ضد سرطان دارند. بنابراین، ثابت شده‌است که در کم کردن سرعت تقسیم سلولیِ سلو‌ل‌های سرطانی پوست و معده در انسان موثر است.
    علاوه بر این، ثابت شده‌است که اسفناج در حفاظت از بدن در برابر وقوع سرطان پروستات موثر است.
  9. بهبود سلامت چشم:
    اسفناج حاوی آنتی‌اکسیدان‌های لوتئین و زاگزانتین به میزان فراوانی است. این آنتی‌اکسیدان‌ها از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولای (تباهی لکه‌ی زرد) وابسته به سن (ARMD) حفاظت می‌کنند.
    زآگزانتین نوعی کاروتنوئید غذایی مهم است که به اجسام زرد ماکولا شبکیه در چشم جذب می‌شود و به فیلتر نور کمک می‌کند.
    این سبزی همچنین حاوی ویتامین A است که برای سالم نگه داشتن غشاهای مخاطی مورد نیاز است و برای بینایی طبیعی ضروری است.
  10. حفظ سلامت استخوان‌ها:
    این سبزی سرشار از ویتامین K است، ویتامینی که برای حفظ سلامت استخوان حیاتی است. یک فنجان اسفناج پخته حدود 1000 درصد از میزان توصیه‌شده‌ی روزانه از ویتامین K را که باعث کاهش و کنترل فعالیت بیش از اندازه‌ی استئوکلاست‌ها (استخوان‌کاه) می‌شود، فراهم می‌کند.
    این‌ها سلول‌هایی هستند که به تخریب ساختار استخوان در طی یک دوره‌ی کوتاه زمانی کمک می‌کنند. ویتامین K همچنین سنتز استئوکلسین را بهبود می‌دهد، پروتئینی که برای حفظ قدرت و تراکم استخوان ضروری است.
    این سبزی یک جایگزین خوب برای محصولات لبنی است چرا که برای فراهم کردن کلسیم مناسب است، و در نتیجه از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
    این گیاه خوراکی یک منبع غذایی مهم پروتئینی برای گیاه‌خواران است چرا که به ساخت بافت‌های عضلانی و همچنین حمایت از رشد کلاژن کمک می‌کند.
    خواص باور نکردنی اسفناج
    اسفناج سرشار از مواد معدنی مقوی و درمانی دارد
  11. کاهش فشار خون بالا:
    فشار خون بالا یا هایپرتنشن مسئول ایجاد بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی است. مصرف اسفناج برای کاهش فشار خون مفید است چرا که برخی از اجزای آن به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کنند. مواد مغذی موجود در اسفناج با کاهش K (پتاسیم) در بدن شما نقش مهمی را در حفظ تعادل پمپ سدیم ایفا می‌کنند. ویتامین C نیز نقش مهمی را در کاهش فشار خون دارد.
  12. ریلکس کردن بدن:
    اسفناج سبزی بدن را آرام و به طور کامل دور از استرس نگه می‌دارد. این گیاه خوراکی شامل مقدار زیادی روی و منیزیم است که کمک می‌کنند خواب شبانه‌ی بهتری داشته باشید، و در نتیجه راه را برای بهبودی موثرتر هموار می‌کند. منیزیم کمک می‌کند تا انرژی از دست رفته خود را در عرض چند ثانیه دوباره به‌دست بیاورید.
    خواب با کیفیت، چشمان خسته‌ی شما را استراحت می‌دهد، و در نتیجه به طور کلی بدن‌تان را آرام می‌کند.خواص اسفناج برای آرامش بدن واقعا عالی است.
  13. بهبود سلامت دستگاه گوارش:
    مصرف مقدار بیش‌تری از اسفناج، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد. بتا کاروتن و ویتامین C موجود در آن از سلول‌های روده‌ی بزرگ در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. علاوه بر این، فولات مانع از آسیب دیدن DNA و جهش در سلول‌های روده می‌شود.
  14. تاثیر مثبت بر مغز و عملکرد سیستم عصب:
    این سبزی عملکرد مناسب مغز را به ویژه در دوره‌ی سالمندی حفظ می‌کند. مصرف اسفناج به صورت روزانه باعث می‌شود که مغزتان جوان و فعال بماند و در نتیجه شما را قادر می‌سازد که به طور هوشمندانه‌ای فکر کنید. اسفناج حاوی فولات و ویتامین K است و ویتامین C موجود در آن به تعدیل تولید هورمون از سیستم عصبی ما کمک می‌کند.
    ویتامین K سلامت سیستم عصبی و عملکرد مغز را با تسهیل سنتز اسفنگولیپید بهبود می‌دهد. اسفنگولیپید چربی بسیار مهمی است که غلاف میلین را در اطراف اعصاب ما تشکیل می‌دهد. بنابراین، اسفناج قطعا می‌تواند برای اصلاح مسائل رفتاری و شناختی مفید باشد.
  15. پیشگیری از آترواسکلروز و حمله‌ی قلبی:
    رسوب بیش از حد چربی می‌تواند باعث ضخیم شدن دیواره‌ی عروق انسان و در نتیجه بروز آترواسکلروزیس (تصلب شرائین) شود. حملات قلبی به علت سخت شدن دیواره‌های سرخرگ رخ می‌دهند. اسفناج سرشار از لوتئین است، ترکیبی که مانع از ضخیم شدن دیواره‌ی شریان‌ها می‌شود، و در نتیجه خطر حمله‌ی قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیتریت با کیفیتی است که نه تنها به جلوگیری از بروز حمله‌ی قلبی کمک می‌کند بلکه بیماری‌های قلبی مرتبط با رسوب چربی را درمان می‌کند.
  16. کاهش فشار خون:
    پپتیدهای موجود در اسفناج در کاهش فشار خون موثر هستند چرا که آنها آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به این ترتیب خواص اسفناج برای کاهش فشار خون بسیار عالی است.
  17. خواص ضد التهابی
    اسفناج حاوی نئوکسانتین و ویولاکسانتین و دو اپوکسی گزانتوفیلِ ضد التهابی است که کار تنظیم التهاب را بر عهده دارند. بنابراین، اسفناج در جلوگیری از بیماری‌های التهابی مانند آرتروز، پوکی استخوان، سردرد میگرنی و آسم مفید است.
  18. کمک به جلوگیری از کلسیفیکاسیون
    اسفناج که غنی از ویتامین K است، به جلوگیری از کلسیفیکاسیون کمک می‌کند، چرا که این ویتامین یک جزء حیاتی از فرآیندی به نام کربوکسیل‌دار کردن است که ماتریس پروتئین GLA را تولید می‌کند. این امر به طور مستقیم مانع از از تشکیل کلسیم در بافت می‌شود، در نتیجه با تصلب شرائین، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌ی مغزی مبارزه می‌کند.
  19. افزایش قدرت ایمنی بدن
    ویتامین A موجود در اسفناج به محافظت از نقاط ورود به بدن انسان، مانند غشاهای مخاطی، تنفسی، ادراری و دستگاه رودگانی و تقویت آنها کمک می‌‌کند، علاوه بر این‌که یک جزء کلیدی از لنفوسیت‌ها (گلبول‌های سفید خون) است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فنجان اسفناج به میزان 337 درصد از میزان توصیه‌ی شده‌ی روزانه از ویتامین A را برای‌تان فراهم می‌کند.
    29 خواص اسفناج
    اسفناج بخورید تا بدن شما ایمن شود.
  20. جلوگیری از کم خونی
    مصرف منظم اسفناج می‌تواند از کم‌خونی جلوگیری کند چرا که یک منبع عالی از آهن است. این ماده‌ی معدنی به ویژه برای زنانی که عادت ماهانه دارند و کودکان و نوجوانان در حال رشد مهم است. علاوه بر این، اسفناج بسیار بهتر از گوشت قرمز است چرا که هم کالری بسیار کم‌تری دارد و هم کلسترول و چربی ندارد.
    آهن برای تولید انرژی مورد نیاز بدن مفید است چرا که بخشی از هموگلوبین است که به همه‌ی سلول‌های بدن اکسیژن می‌رساند.
  21. درمان آکنه
    اسفناج در پاکسازی آکنه، و در نتیجه حفظ سلامت پوست موثر است. برای خلاص شدن از شر آکنه، می‌توانید با ترکیب کردن این سبزی و کمی آب یک ماسک صورت آماده کنید و آن را به مدت 20 دقیقه روی صورت‌تان بگذارید
    این ماسک آلودگی، چربی و التهاب را از پوست شما حذف می‌کند، و در نتیجه آن را از درون پرطراوت و جوان می‌کند. شما همچنین می‌توانید آب اسفناج مخلوط شده با آب سبزیجات دیگر را به نسبت‌های زیر بنوشید:
    1/2 گوجه‌فرنگی، 1/4 خیار، 1 هویج، 1 کرفس، 1/2 فلفل قرمز، 1/2 فنجان کلم، 1 پیاز سبز و یک مشت اسفناج.
    این مواد را با هم مخلوط کنید و آب‌شان را بگیرید و هر روز آن را بنوشید. این نوشیدنی برای درمان پوست موثر است و مانع از آکنه می‌شود.
  22. محافظت از پوست در مقابل نور آفتاب
    اسفناج سرشار از ویتامین B است که پوست‌تان را از اشعه‌ی مضر ماوراء بنفش که باعث بروز آسیب‌های نور خورشید است، سرطان پوست و پیری زودهنگام پوست محافظت می‌کند. خواص اسفناج برای پوست فوق العاده است.
  23. خواص ضد پیری
    اسفناج سرشار است از آنتی‌اکسیدان‌هایی که رادیکال‌های آزاد را در بدن شما از بین می‌برند. این رادیکال‌های آزاد به پوست شما آسیب می‌زنند، و در نتیجه باعث پیری قبل از موعد می‌شوند. بنابراین، خوردن اسفناج به طور منظم جوانی پوست شما را حفظ می‌کند، سرعت تخریب پوست وابسته به سن را کم می‌کند، و باعث می‌شود که پوست‌تان جوان‌تر و پرطراوت‌تر به نظر برسد.
  24. بهبود رنگ پوست
    اسفناج غنی از ویتامین K و فولات است، و به این ترتیب با به حداقل رساندن آکنه، کبودی روی پوست و حلقه‌های تیره، به پوست‌تان رنگ روشنی می‌دهد. فراوانی ویتامین و مواد معدنی در این سبزی به سرعت خارش پوست ناشی از خشکی را رفع می‌کند، و بنابراین رنگ درخشانی به پوست شما می‌دهد.
  25. اصلاح ظاهر پوست‌تان
    همان‌طور که قبلا گفتیم، این سبزی یک منبع غنی از ویتامین A و ویتامین C است. ویتامین A رنگ پوست را بهبود می‌بخشد، در حالی که ویتامین C نقش مهمی در اصلاح و همچنین رشد سلول‌های پوست ایفا می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های شگفت‌انگیز و موادمغذی موجود در اسفناج حتی رنگ چهره‌ی شما را باز می‌کند، و به پوست‌تان ظاهر درخشانی می‌دهد.
  26. افزایش سرعت رشد مو:
    این سبزی یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده‌ است متشکل از ویتامین‌های B، C و E، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3؛ و همه‌ی این‌ها برای رشد مو لازم هستند. آهن کمک می‌کند که گلبول‌های قرمز خون اکسیژن را به فولیکول‌های مو برسانند. این امر برای رشد مو و داشتن تارهای محکم ضروری است.
  27. جلوگیری از ریزش مو:
    ریزش مو اغلب به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود. این ماده‌ی معدنی، با قادر ساختن سلول‌های خونی برای حمل اکسیژن به فولیکول‌های مو باعث تقویت تارهای مو می‌شود. کمبود آهن باعث کم‌خونی می‌شود و کم‌خونی به نوبه‌ی خود منجر به ریزش مو و برخی از عوارض جانبی دیگر می‌شود.
    اسفناج غنی از فولات و آهن است. در حالی که فولات به تولید سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند، آهن باعث می‌شود که سلول‌های خونی اکسیژن را حمل کنند. و اسفناج به این ترتیب با ریزش مو مبارزه می‌کند
  28. اسفناج برای پوست
    پوست بزرگ‌ترین و حساس‌ترین ارگان بدن ما است. همه‌ی ما علاقه‌ی زیادی به داشتن پوست سالم و درخشان داریم چرا که تا حد زیادی ظاهر ما را بهتر می‌کند. بنابراین، حتی پوست ما هم نیاز به مواد مغذی خاصی برای حفظ سلامت خود دارد. سبزیجات برگ سبز برای پوست عالی هستند و اسفناج هم از این قاعده مستثنا نیست.
    اسفناج که سرشار است از ویتامین‌های مفیدی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K و همچنین مواد معدنی حیاتی، نقش مهمی در مراقبت از پوست ایفا می‌کند.
  29. یبوست دارید؟
    خوردن اسفناج به تنهایی یا تهیه سالاد با کمک برگ‌های سبز آن در درمان یبوست و کندی عملکرد روده‌ها موثر است.

بیشتر بخوانید:

43 تا از بهترین مواد غذایی پر فیبری که تا کنون نمی دانستید!

مواد غذایی مفید برای تقویت ناخن

گیاهان و مواد غذایی سرشار از آهن

سبزی اسفناج چه زمانی مضر است:

  1. اسهال گرفته‌اید؟
    افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج به‌دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می‌شود.
  2. دوای کبد و معده
    درمانگران طب سنتی اسفناج را مفیدترین سبزی برای درمان بیماری‌های کبد و معده می‌شناسند اما معتقدند بیماران کلیه نباید زیاد سراغ این سبزی بروند.
  3. مثـانه‌تان ملتهب است؟
    افرادی که مبتلا به التهاب مثانه یا التهاب مجاری کلیه هستند هم بهتر است از مصرف اسفناج پرهیز کنند و تا زمانی که مشکل‌شان درمان شده به جای اسفناج دیگر سبزیجات را مصرف کنند.
  4. جوش‌جوشی هستید؟
    زیاده‌روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد می‌شود‌بنابراین همواره باید نه‌تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را در نظر داشت. اگر احساس کردید با خوردن اسفناج ، جوش‌های پوست‌تان یکی‌یکی بیرون می‌ریزد به خوردنش ادامه ندهید.

100 گرم اسفناج حاوی مواد معدنی زیر است:

  1. 23 کالری
  2. 3 گرم پروتئین
  3. 0 گرم چربی
  4. 4 گرم کربوهیدرات
  5. 2 گرم فیبر

غذای اسفناج کره ای با پنیر

مواد لازم

  1. 400 گرم برگ جوان اسفناج
  2. 25 گرم کره
  3. 1 قاشق چایخوری جوزهندی رنده شده
  4. 100 گرم پنیر فتا خرد شده

طرز تهیه اسفناج کره ای با پنیر

درون یک تابه متوسط، کره را آب کرده و اسفناج ها را چند دقیقه تفت دهید.

پس از آب آنداختن سبزی، پودر جوزهندی و پنیر فتا را اضافه کرده و هم بزنید.

آن را درون طرف ریخته و گرم سرو کنید.

 غذای اسفناج کره ای با پنیر ، دلگرم
غذای اسفناج کره ای با پنیر

غذای بورانی اسفناج

برای تهیه این بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.

اسفناج‌ ها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت کم بپزد و آب آن گرفته شود.

در آخر اسفناج‌ ها را له کنید و با مقداری نمک و یک حبه سیر له‌ شده درون ماست بریزید و میل نمایید.

البته می‌ توانید اسفناج را بعد از شستن و خشک‌ کردن با چاقو ریزکرده و به‌صورت خام درون ماست بریزید.

غذای بورانی اسفناج،دلگرم
غذای بورانی اسفناج

غذای نرگسی اسفناج

مواد مورد نیاز

500 گرم اسفناج تازه

2 عدد پیاز

4 عدد تخم مرغ

4 حبه سیر

طرز تهیه نرگسی اسفناج

اسفناج ها را تمیز کنید و بشویید. سپس داخل قابلمه ریخته و به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.

در این فاصله، پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس سیرهای رنده شده را اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا سیرها نیز نرم شوند.

پس از سرخ شدن پیاز و سیر، اسفناج پخته را اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت دهید.

پس از تفت دادن نمک و فلفل را افزوده و در انتها نیز تخم مرغ ها را روی اسفناج ها بشکنید و با حرارت کم اجازه دهید تخم مرغ ها بسته شوند.

غذای نرگسی اصفهان
غذای نرگسی اسفناج

سالاد رژیمی گوجه فرنگی و اسفناج

مواد مورد نیاز:

  1. گوجه فرنگی کوچک 5 عدد
  2. خیار 2 عدد
  3. برگ های اسفناج تازه مقداری
  4. هویج پخته 1 عدد
  5. سفیده تخم مرغ 1 عدد
  6. سرکه بالزامیک و روغن زیتون هر کدام 2 قاشق غذاخوری
  7. نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه :

برگ های اسفناج را بشویید و خشک کنید سپس با دست مقداری برگ ها را خرد کنید و بهمراه خیار خرد شده ، گوجه فرنگی و هویج پخته حلقه ای خرد شده داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید.

سالاد رژیمی گوجه فرنگی و اسفناج،دلگرم
سالاد رژیمی گوجه فرنگی و اسفناج

کاربر گرامی چنانچه درمورد این سبزی معجزه گر " اسفناج " سوالی داشتید در پائین همین صفحه در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان