ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ دستورالعمل تهیه آجیل خوشمزه برای عید [قسمت دوم/ پایانی]

امسال به‌جای خرید همه‌ی آن جعبه‌های گران‌قیمت آجیل بو داده و آجیل‌های ادویه‌دار یا تفت‌داده در عسل، بیایید خودتان آن‌ها را درست کنید! درعین‌حال که کار آسانی است، خیلی هم رضایت‌بخش‌تر خواهد بود که با آجیل‌هایی پذیرایی کنید که خودتان آن‌ها را بوداده‌اید

امسال به‌جای خرید همه‌ی آن جعبه‌های گران‌قیمت آجیل بو داده و آجیل‌های ادویه‌دار یا تفت‌داده در عسل، بیایید خودتان آن‌ها را درست کنید! درعین‌حال که کار آسانی است، خیلی هم رضایت‌بخش‌تر خواهد بود که با آجیل‌هایی پذیرایی کنید که خودتان آن‌ها را بوداده‌اید. حتی می‌توانید آن‌ها را در یک شیشه یا ظرف دربسته برای یک هفته نگه‌دارید. پس آن‌ها را پیشاپیش درست کنید، و حتی به‌عنوان یک هدیه‌ی کوچک به کسی که دوست دارید کادو بدهید. با بنیتا همراه باشید.

مخلوط اسنک تند آسیایی

مخلوط اسنک تند آسیایی

Credit: familycircle

مواد لازم:

  • 6 فنجان کورن فلکس غلات (مانند گندم)
  • یک و نیم فنجان کنجد
  • یک و یک‌چهارم فنجان بادام‌زمینی خشک بوداده شده
  • یک‌چهارم فنجان کره‌ی بدون نمک
  • 3 قاشق غذاخوری سس تری‌یاکی (teriyaki)
  • دو قاشق غذاخوری روغن کنجد سیاه
  • یک قاشق چای‌خوری نمک تند یا سه‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک بعلاوه یک‌چهارم قاشق چای‌خوری فلفل قرمز
  • یک و نیم فنجان نخودفرنگی آجیلی

دستور تهیه:

فر را با دمای 250 درجه فارنهایت روشن کنید. یک ظرف مخصوص فر بردارید و با اسپری روغن آن را چرب کنید. در یک‌کاسه‌ی بزرگ مخلوط غلات، کنجد و بادام‌زمینی را باهم مخلوط‌کنید. در یک لیوان متوسط یا پیمانه‌ی مدرج اندازه‌گیری، کره، سس تری‌یاکی، روغن کنجد، شکر و نمک را باهم مخلوط‌کنید. آن‌ها را درون مایکروفر باقدرت بالا به مدت 45 ثانیه بگذارید تا کره ذوب شود. بعد آن را روی مخلوط آجیل و غلات بریزید و به هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

مخلوط حاضرشده را به ظرف مخصوص فر که از قبل آماده کرده‌اید منتقل کنید و در دمای 250 درجه فارنهایت به مدت یک ساعت بپزید. در طول این مدت هر 15 دقیقه آن‌ها را به هم بزنید. ظرف را از فر درآورده و روی یک توری فلزی بگذارید. نخودفرنگی آجیلی را به آن اضافه کرده و هم بزنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه خنک شود. حالا آن را قسمت کرده و اگر می‌خواهید بسته‌بندی کنید.

آجیل روکش شده با اسپرسو

آجیل روکش شده با اسپرسو

Credit; halfbakedharvest

مواد لازم:

  • یک فنجان بادام خام
  • یک فنجان بادام‌هندی خام
  • یک فنجان گردوی آمریکایی خام
  • یک فنجان تخمه‌کدو خام
  • دوسوم فنجان شیره‌ی افرای خالص گرم شده
  • دو و نیم قاشق غذاخوری روغن نارگیل ذوب‌شده
  • سه قاشق چای‌خوری پودر اسپرسو فوری
  • یک قاشق چای‌خوری نمک دریایی

دستور تهیه:

فر را با دمای 300 درجه از قبل گرم‌کنید، و یک سینی فر که روی آن کاغذ روغنی یا فویل انداخته‌اید را آماده کنید. شیره‌ی افرا، روغن نارگیل، پودر اسپرسو و نمک را باهم مخلوط‌کنید و هم بزنید تا وقتی‌که اسپرسو تقریباً حل شود. آجیل‌ها و تخمه‌کدو را روی سینی فر ریخته و مخلوط مایع را روی آن بریزید.

حالا همه‌ی مواد را طوری در ظرف پخش‌کنید که روی‌هم قرار نگیرند و یک‌لایه باشند. ابتدا به مدت 5 دقیقه آن را بپزید، سپس با یک کفگیر آن‌ها را به هم بزنید و بعد بگذارید دوباره 10 تا 12 دقیقه بپزد. تا زمانی که رنگ آن قهوه‌ای طلایی شود. حالا بگذارید برای 15 دقیقه خنک شود.

صفحه‌ی پخت‌وپز را به مدت 30 دقیقه درون فریزر بگذارید تا روکش آجیل‌ها کمی سفت شود. آن‌ها را تکه‌تکه کنید و درون شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید. یا درون یک ظرف بزرگ‌تر قرار دهید که بتوان روی آن را پوشید.

مخلوط نشان‌های پاییزی

مخلوط نشان‌های پاییزی

Credit: bhgمواد لازم:

  • دو فنجان آجیل مخلوط
  • دو فنجان بیسکوییت کراکر کوچک یا چوب‌شور
  • یک فنجان شکر قهوه‌ای
  • یک‌چهارم فنجان آب
  • نصف تا یک قاشق چای‌خوری جوز هندی
  • دو فنجان کوچک کوکی شکلات چیپسی یا بیسکوییت کرم‌دار با کرم کره بادام‌زمینی

دستور تهیه:

فر را از قبل با دمای 300 درجه فارنهایت گرم‌کنید و روی سینی فر فویل بکشید. فویل را با کره چرب کنید و سینی فر را کنار بگذارید. در یک‌کاسه‌ی بزرگ آجیل‌ها و بیسکوییت‌ها را باهم مخلوط‌کنید. در یک ظرف شیرجوش سایز متوسط، آب، جوز هندی و شکر قهوه‌ای را باهم مخلوط‌کنید. شیرجوش را روی حرارت متوسط بگذارید تا زمانی که شکر حل شود. بعد شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید.

دوباره شعله را به حد متوسط کم کنید و بگذارید بجوشد تا زمانی که شربت غلیظ شده و قوام بیاید. شربت قوام آمده را کم‌کم به مخلوط آجیل و بیسکوییت اضافه کنید و به هم بزنید تا همه‌ی آن‌ها را آغشته کند. سپس آن‌ها را روی سینی فر بریزید. ده دقیقه آن را داخل فر قرار بدهید. بعد آن‌ها را زیر و رو کنید بعد روی یک فویل تمیز دیگر پخش‌کنید و بگذارید خنک شود.

مخلوط آجیلی را به تکه‌های کوچک قطعه‌قطعه کنید. کوکی‌ها یا بیسکوییت‌های کرم‌دار را نیز داخل آن‌ها بریزید و باهم مخلوط‌کنید و بعد آن‌ها را داخل یک شیشه یا ظرف دردار بریزید و تا حداکثر 4 روز نگهداری کنید. این مقیاس‌ها برای پذیرایی از 16 نفر (هرکدام به‌اندازه نصف فنجان) کافی است.

مخلوط آجیلی شیرین و دودی

مخلوط آجیلی شیرین و دودی

Credit: bhg

مواد لازم:

  • یک عدد سفیده‌ی تخم‌مرغ
  • یک‌ونیم فنجان بادام‌زمینی خشک بوداده شده
  • پنج و نیم فنجان گردوی دو نیم شده
  • یک‌سوم فنجان شکر قهوه‌ای
  • دو قاشق چای‌خوری پاپریکای دودی
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • یک قاشق چای‌خوری رز ماری تازه برش خورده
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر دارچین
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر فلفل شیرین

دستور تهیه:

فر را با دمای 300 درجه فارنهایت از قبل گرم‌کنید. یک سینی فر برداشته، روی آن فویل یا کاغذ روغنی بکشید و آن را کنار بگذارید. در یک‌کاسه بزرگ سفیده تخم‌مرغ را آن‌قدر هم بزنید تا کاملاً پف کند. بادام‌زمینی و گردو را به آن اضافه کنید و خیلی آرام آن‌ها را مخلوط‌کنید. شکر قهوه‌ای، پاپریکا، نمک، رز ماری، دارچین و فلفل شیرین را با آن مخلوط‌کنید. بعد آجیل‌ها را روی سینی فر آماده‌شده بریزید.

برای مدت 25 تا 30 دقیقه درون فر قرار دهید تا آجیل‌ها خشک‌شده و کاملاً بوداده شوند. در طول این مدت دو بار آن‌ها را به هم بزنید. بعد سینی را از فر بیرون آورده و دوباره همه را به هم بزنید و زیر و رو کنید. بگذارید در همان سینی فر کاملاً خنک شوند. آن‌ها را در یک ظرف دربسته و در دمای اتاق تا دو هفته می‌توانید نگهداری کنید.

بادام‌سوخته ( بادام بوداده شده در شکر)

بادام بوداده شده در شکر

Credit: strongertogether

مواد لازم:

  • 4 فنجان بادام یا آجیل مخلوط
  • یک عدد سفیده تخم‌مرغ
  • یک‌سوم فنجان شکر دانه‌ریز
  • یک‌سوم فنجان شکر قهوه‌ای
  • 2 قاشق چای‌خوری پودر دارچین
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری نمک

طرز تهیه:

بادام‌ها یا آجیل مخلوط را در یک ردیف در یک ظرف کم‌عمق بریزید. برای 10 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت بگذارید. از فر بیرون بیاورید و برای مدت 30 دقیقه بگذارید خنک شود.

در یک‌کاسه بزرگ آب و سفیده‌ی تخم‌مرغ را با یک همزن سیمی فلزی هم بزنید تا وقتی‌که خوب کف کند. بعد شکر دانه‌ریز، شکر قهوه‌ای، پودر دارچین، و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. آن‌ها را روی آجیل‌های خنک شده بریزید و هم بزنید. بعد آجیل‌ها را روی یک سینی که روی آن کاغذ روغنی انداخته‌اید پخش‌کنید.

سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 325 درجه فارنهایت بگذارید تا وقتی‌که آجیل‌ها خشک شوند. در نیمه‌های زمان پخت یک‌بار آن‌ها را به هم بزنید. بعد آن‌ها را روی یک کاغذ روغنی دیگر ریخته و آن‌ها را تکه‌تکه کرده از هم جدا کنید. و بگذارید خنک شود. آن‌ها را درون ظرفی بریزید که حتماً در آن محکم بسته شود. برای مدت یک هفته در یخچال می‌توانید آن را نگهداری کنید. این مقادیر به شما حدود پنج و نیم فنجان آجیل بوداده شده‌ی شیرین می‌دهد.

در آخر پیشنهاد می‌کنیم «10 دستورالعمل تهیه آجیل خوشمزه برای عید [قسمت اول]» را نیز بخوانید.

منبع: bhg, strongertogether, halfbakedharvest, familycircle, diabeticlivingonline, babble

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان