ام.اس در کمین شماست!مراقب اعصابتان باشید
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا در مورد ام اس و ارتباط این بیماری با استرس بیشتر بدانید.
رابطه نزدیک ام اس(MS)با استرس و فشارهای روحی و روانی
سیستم اعصاب بدن دو قسمت است. سیستم اعصاب مرکزی و سیستم اعصاب محیطی. سیستم اعصاب مرکزی شامل مغز، مخچه و نخاع و سیستم اعصاب محیطی شامل کلیه اعصابی که عصبرسانی بدن را انجام میدهد مثل عصب سیاتیک و. . میباشد. در سیستم اعصاب، سلولهایی وجود دارد که جریان عصبی را از مغز به اندام و از اندام به مغز منتقل میکند و در درون مغز هم چنین سلولهایی وجود دارد. روی این رشتههای عصبی پوششی وجود دارد که سلول را احاطه کرده است و به نام میلین معروف است، که مانند سوسیس میباشد.
جریان عصبی حالت پرش از جاهای خالی میلین به قسمت دیگر و پوشش میلین باعث سرعت در جریان عصبی میگردد. Ms به التهاب و تخریب بافت میلین در سیستم اعصاب مرکزی گفته میشود که در MRI بصورت پلاکهای سفیدرنگ در قسمتهای مختلف نسج مغز یا نخاع نمایش داده میشود و این پلاکها میتواند کوچک یا بزرگ و تعداد آنها کم یا زیاد باشد و در قسمتهای خاصی از مغز بیشتر است که توسط پزشک تشخیص داده میشود.
عموماً دو گروه از اشخاص دچار بیماری ام.اس میشوند:
الف – گروه نخست افرادی هستند فوقالعاده حساس، زودرنج و عصبی و با کمترین
ناملایمات از حالت عادی خارج شده و تعادل خود را از دست میدهند.
یکی از عمدهترین علتهای این بیماری، عصبی شدن افراد است که مهمترین دلیل آن در واقع کمبود مواد غذایی یا مواد معدنی و ویتامینها در بدن و همچنین مواد زائد در سلولها و بافتها است. هرگاه شخص از نظر فیزیولوژی دچال اختلال شود، از نظر سیستم عصبی نیز دچار ناراحتی روحی و روانی خواهد شد و با کمترین برخوردی، عکسالعمل نشان خواهد داد.وقتی که تعادل املاح معدنی در بدن به هم میخورد، انسان با کمترین برخوردی عصبی میشود و همچنین کار غدد درونریز در بدن مختل میشود. همین امر موجب میشود که ترشحات طبیعی معده مختل و اسید معده به اندازه دوبرابر حد طبیعی شود.روزانه معده یک انسان بالغ حدود دو لیتر اسید کلریدریک ترشح میکند که در هضم غذا نقش اصلی را ایفا میکند.
وقتی فردی عصبی میشود، این مقدار اسید به دو برابر حجم واقعی و طبیعی خود میرسد که در واقع روزانه چهار لیتر اسید معده که فوقالعاده قوی است، ترشح میشود. اختلال در غدد درونریز موجب میشود که سیستم داخلی بدن به هم ریزد و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود. پس میتوان نتیجه گرفت بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام.اس نیز برای این گروه مؤثر خواهد بود، پرهیز از بروز تنش در مناسبات بینفردی و سعی در کنترل احساسات و عواطف شخصی است افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیتهای اجتماعی بهگونهای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود.
ب – گروه دوم شامل افرادی است که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از
غذاهای سرد (غذاهایی با PH اسیدی) به حد وفور استفاده میکنند و علاقه زیادی به
خوردن ترشی، سرکه، تمر هندی، ماست، قرهقروت و امثال آن دارند.
افرادی که دارای چنین طبعی هستند، اگر در مورد غذای مصرفی روزانه خود دقیق نباشند، بیشتر در معرض بیماری ام.اس قرار میگیرند.عموماً در بیماران مبتلا به ام.اس، PH خون گرایش به حالت اسیدی دارد و اگر این حالت بر اثر نوع تغذیه تکرار شود، بیمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بیمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت.
جالب توجه اینکه این نوع بیماران علاقه وافری به مصرف غذاهای دارای حالت اسیدوز نشان میدهند، مانند: ماست، بستنی، ترشی، تمر هندی، ماهی و امثال آن. اینگونه بیماران باید از مصرف غذاهای اسیدی دوری جویند تا بدین وسیله از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورند. برای پیشگیری از این بیماری در سایر افراد نیز میتوان مصرف متعادل مواد غذایی بهویژه اجتناب از مواد غذایی اسیدی را توصیه کرد.
-------------------------------------------------------------------
گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی