محبوبیتی که خورشت قورمه سبزی بین ما ایرانیها دارد، نیازمند هیچ توضیحی نیست! به ندرت پیش میآید کسی این خورشت لذیذ و اصیل را دوست نداشته باشد. محبوبیت این غذا آنقدر زیاد است که به صورت طنز معیاری برای آشپزی بلد بودن بین ما ایرانیها است؛ فکر میکنم برایتان پیش آمده که کسی از شما بپرسد آشپزیتان خوب است؟ و بلافاصله سوال کند، بلدی قرمه سبزی بپزی؟
این بار قصد داریم طرز تهیه یک خورش قورمه سبزی جا افتاده و لذیذ همراه با عطر و بویی که کل فضای خانه را بگیرد، به شما آموزش دهیم تا پاسخی قاطع برای آن سوال داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
- 1 کیلو گرم سبزی قرمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیله یکسوم مقدار آنها)
- 500 گرم گوشت خورشتی با استخوان
- دوسوم لیوان لوبیا قرمز
- 5 عدد لیمو عمانی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- آبغوره به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید.
گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد کرده و به پیازها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
بهتر است در یک قابلمه جدا لوبیاها را با آب بپزید، تا آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت نشود؛ بنابراین یک قابلمه برداشته لوبیاها را به صورت جداگانه روی شعله قرار دهید تا نیمپز شوند.
بعد از این که گوشت با پیاز کمی تفت خورد، 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در فاصلهای که گوشت نیمپز میشود، سبزیها را شسته و خرد کنید سپس آنها را داخل یک قابلمه به صورت یکنواخت سرخ کنید. اگر از سبزی فریز شده استفاده میکنید، سبزی را بدون این که یخ آن باز شود داخل روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن سبزی به صورت لاستیکی نشود.
بعد از نیمپز شدن گوشت، آب لوبیا را گرفته و همراه با سبزی به خورشت اضافه کنید.
در ادامه لیمو عمانیها را که از قبل سوراخ کردید، اضافه کرده و دوباره 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
بعد از گذشت 2 ساعت خورشت قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. حالا نوبت به اضافه کردن چاشنیهای خورش میرسد؛ به میزان لازم نمک و آبغوره اضافه کنید سپس با شعله ملایم، حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا مزهها به خورد هم بروند.
نکاتی درباره خورشت قورمه سبزی
- اگر سبزی ریز خرد شود، خورش بهتر جا میافتد؛ در غیر اینصورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمیافتد.
- بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اما اگر میخواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالمتر و خوش رنگتر شود.
- هنگام سرخ کردن سبزی نکته ای که باید رعایت کنید این است که قبل از تبخیر شدن آب سبزی، روغن را زودتر اضافه کنید تا سبزی خوش رنگتر شود.
- از زیاد سرخ کردن سبزی خودداری کنید چون باعث تیره شدن و از دست دادن خواص غذایی آن میشود.
- هر چه قورمه سبزیتان کمآب تر باشد، جا افتادهتر و خوشمزهتر است.
- در آخر هنگام خاموش کردن شعله میتوانید چند قطعه یخ به خورش اضافه کنید تا روغن خورشت به سطح قابلمه بیاید.