کمکم با نزدیک شدن به نوروز 93 و سال نو، خانمهای خانهدار به فکر طبخ غذاهای مخصوص عید نوروز و شیرینی عید نوروز و پخت سمنو برای سفره هفت سین و همینطور تهیه شیرینی و شکلات میافتند. آنهایی هم که فرصت کافی دارند و اندکی سلیقه، خودشان دست به کار شده و شیرینیهای خانگی خوشمزه را برای نوروز آماده میکنند.
شیرینی عید و آموزش طبخ شیرینی های نوروز 93
اما چند نکته برای تهیه شیرینیهای لذیذ برای نوروز :
1- برای تهیه شیرینی و شکلات، باید مواد اولیه را از بهترین نوع تهیه کرده و دقیقا به اندازه مورد نیاز استفاده کنیم.
2- آردهایی که برای شیرینی استفاده میشوند، باید نرم و تازه باشند.
3- برای پخت شیرینی باید به درجه حرارت فر و زمان مورد نیاز برای پخت توجه داشت. همچنین بهتر است از قبل فر را در درجه حرارت مشخص شده، گرم و آماده کنیم.
4- در مورد شیرینیهایی که روی آنها باید طلایی رنگ باشد، زرده تخممرغ را با کمی شیر مخلوط کرده و با قلممو روی شیرینی بکشید.
5- چنانچه میخواهید شیرینیهای خشک را برای مدت زمانی به نسبت طولانی نگهداری کنید، باید آنها را در ظرفهای در بسته قرار دهید تا خشک نشوند.
6- در نهایت نیز به خاطر داشته باشید که برای پخت شیرینی و شکلات باید تجربه کافی داشت. در حقیقت بدون تجربه لازم و در دفعات اول و دوم نمیشود شیرینی را خوب و بدون عیب آماده کرد.
نان برنجی برای عید نوروز
مواد لازم برای 4 نفر:
• آرد برنج 500 گرم
• پودر شکر 200 گرم
• روغن 250 گرم
• گلاب 1٫2 پیمانه
• تخم مرغ کوچک 2 عدد
روش تهیه نان برنجی برای عید نوروز:
شکر و روغن و زرده های تخم مرغ را با هم خوب مخلوط می کنیم تا زمانیکه یکدست شوند. سفیده های آنرا جدا در ظرفی می زنیم تا سفت شوند. سپس گلاب و آرد و سفیده های زده شده را هم به مایه اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم.
این مایه را در ظرفی پلاستیکی می ریزیم و برای 24 ساعت در یخچال قرار می دهیم. سپس خمیر را در یک ظرف مسطح نچسب به قطر نیم سانتی متر پهن می کنیم و با چاقوی شیرینی پزی آنرا به تکه های کوچک می بریم و می گذاریم در فر با دمای 300 درجه فارنهایت برای 5 تا 20 دقیقه بپزد. رنگ آن نباید زیاد تغییر کند.
قطاب برای عید نوروز
طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز
مواد لازم برای تهیه خمیر :
• ماست چکیده 1٫2 پیمانه
• روغن مایع 1٫2 پیمانه
• آردسفید 2٫5 پیمانه
• پودرخمیرترش 1٫2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای 4 نفر:
• بادام خام 100 گرم
• گلاب 4 قاشق غذاخوری
• هل 1 قاشق چایخوری
• شکر2 قاشق غذاخوری
• پودرقند به میزان لازم برای غلطاندن قطاب
• پودرپسته برای تزئین
• روغن مایع برای سرخ کردن
روش تهیه قطاب برای عید نوروز:
ابتدا خمیر آرد را الک کرده همراه ماست چکیده و روغن مایع ترکیب می کنیم و با دست شروع به هم زدن می کنیم و به تدریج آرد را اضافه می کنیم و خمیرترش را با مقداری آب گرم مخلوط می کنیم و میگذاریم 5 دقیقه بماند و بعد به مواد اضافه می کنیم و سپس ورز می دهیم به طوریکه خمیر به دست نچسبد و همچنین لطیف باشد.
حدود نیم ساعت خمیر را ورز می دهیم و در نایلون پیچیده و حدود 20 ساعت در یخچال نگهداری می کنیم که خوب به عمل بیاید. خمیر به عمل آمده را برروی صفحه ای می گذاریم و کمی آرد می پاشیم و بعد با وردنه خمیر را صاف می کنیم. سپس با دهانه استکان قالب می زنیم مواد داخل قطاب را آماده می کنیم که ابتدا پوست مغزبادام را گرفته و بعد آسیاب می کنیم و گلاب و پودرهل را اضافه می کنیم که بصورت خمیر در می آید.
و با یک قاشق مرباخوری از مواد به داخل خمیر می ریزیم و با دست دورآن را می پیچیم (به صورت کروی) سپس در روغن مایع فراوان سرخ می کنیم و در توری گذاشته و بعد از خنک شدن در پودرقند می غلطانیم و بعد با پودرپسته تزئین می کنیم.
نان نخودچی برای عید نوروز
مواد لازم برای 4 نفر:
• آرد نخود چی خیلی نرم 500 گرم
• پودر شکر 250 گرم
• روغن 300 گرم
روش تهیه نان نخودچی برای عید نوروز:
خاکه قند و روغن را مخلوط می کنیم و میزنیم تا مایه کاملا نرم و لطیف شود. آرد را در مایه میریزیم و خوب مالش می دهیم تا خمیر نرم شود و چسبندگی پیدا کند بطوریکه اگر با دست گلوله ای درست کنیم آن گلوله باز نشود. بهتر است خمیر را در یک کیسه نایلون چند ساعت بگذاریم بماند و در صورت امکان اگر خمیر یکی دو روز بماند شیرینی بهتر و راحتتر تهیه می شود.
خمیر را روی میز بقطر یک سانتی متر باز می کنیم و با قالبهای کوچک مخصوص نان نخود چی قالب می زنیم و نانهای قالب زده را در سینی می چینیم و در فر با حرارت 300 درجه بمدت 20 دقیقه تا نیم ساعت می پزیم نانها باید کمی طلایی شوند ولی رنگ آنها نباید زیادی برگردد ممکن است گلوله های کوچکی باندازه یک فندق از خمیر را در دست گرد کنیم و با دندانه ریز شانه روی آنرا تزیین کنیم و نصف خلال پسته وسط آن فرو نماییم.
باقلوا برای عید نوروز
مواد لازم برای 6 نفر:
• مغز بادام 500 گرم
• شکر 250 گرم
• پودر هل یک قاشق پر
• زرده تخم مرغ 2 عدد
• شیر نصف فنجان
• روغن 2 قاشق پر
• آرد 150 تا 200 گرم
• بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
• گلاب نصف فنجان
• قالب های کوچک فلزی
روش تهیه باقلوا برای عید نوروز :
شیر، بیکینگ پودر، روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می کنیم و کم کم آرد می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه خمیرشده به دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود بعد خمیر را خوب مالش می دهیم و می گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام و قند وهل کوبیده را مخلوط می کنیم آنگاه روی میز را کمی آرد می پاشیم در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله ای به اندازه یک گردو بر می داریم روی میز را کمی آرد می پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدیکه ممکن است باز می کنیم ودقت می کنیم به آن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی روی لواش را پاک می نماییم.
جعبه را روی لواش قرار می دهیم لواش را بحدیکه تقریبا اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگتر شود میبریم و این لواش را در جعبه می اندازیم و بهمین طریق داخل جعبه را می توان 2 تا 3 ورقه لواش انداخت بعد جعبه را با مایه بادام وقند آماده شده پر می کنیم وبا پشت قاشق مایه را فشار می دهیم تا کاملا سفت و صاف شود کمی گلاب با دست روی بادام و قند می پاشیم ودو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می اندازیم .
باقلوا را با کارد بصورت لوزی یا چهار گوش می بریم بعد 150 گرم روغن آب کرده را داغ می کنیم. و به تناسب روی جعبه ها می دهیم و جعبه ها را داخل سینی فر می چینیم وسینی را روی پنجره اول فر بطرف پاﺌﻳﻦ با حرارت 300 درجه می گذاریم تا یک ربع بماند وروی باقلوا کمی طلایی رنگ شود سینی را بیرون می آوریم کمی که سرد شد روی جعبه ها را به تناسب از شربت آماده شده می ریزیم.
سوهان عسلی برای عید نوروز
مواد لازم برای 4 نفر:
• خلال بادام 150گرم
• شکر150گرم
• عسل سفت 150گرم
• روغن آب کرده یک قاشق چایخوری
• زعفران کوبیده 100گرم
روش تهیه سوهان عسلی برای عید نوروز:
خلال بادام را میشوییم درصافی میریزیم وته سینی راخوب چرب می کنیم. بعد شکر وعسل وروغن را درظرف کوچکی میریزیم وروی آتش می گذاریم، حرارت باید تند و یکنواخت باشد گاهی بهم می زنیم تا شکرو آب طلایی شود (سوهان عسلی رانباید زیاد بهم زد زیرا روغن آن جدا میشود) وقتی مایه کاملا طلایی شد زعفران رادر کمی آبجوش حل می کنیم و داخل مایه می ریزیم .
برای امتحان از مایه کمی گوشه سینی می ریزیم وقتی فورا" بسته شد سوهان عسلی آماده است حرارت راخیلی ملایم می کنیم تا حردی که سوهان عسلی فقط گرم بماند بعد از مایه باقاشق کوچک بفاصله روی سینی می ریزیم و فوری دوسه عدد خلال پسته روی آن قرار میدهیم،بعد از سرد شدن با کارد سوهانهارااز سینی جدا میکنیم ودرظرف درداری محفوظ نگه می داریم.
نان گردوئی برای عید نوروز
مواد لازم برای 4 نفر:
• زرده تخم مرغ 2 عدد
• وانیل 1 قاشق مربا خودی
• شکر 2 قاشق سوپخوری
• مغز گردوی خرد شده 300 گرم
روش تهیه نان گردوئی برای عید نوروز:
داخل سینی فر را یک ورق کاغذ نازک میاندازیم زرده های تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط می کنیم و آنرا می زنیم بقدری که کاملا سفت و سفید شود سپس گردوی خرد شده را داخل زرده تخم مرغ میریزیم و بهم می زنیم بعد از مایه با قاشق کوچک گلوله های کوچکی با اشکال دلخواه و بفاصله داخل سینی می چینیم و می گذاریم روی پنجره وسط فر با حرارت 300 درجه 20 دقیقه بماند نانها را از کاغذ جدا می کنیم و در ظرف می چینیم.