برترین ها: تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده میشود. روی تارتها باز است و از ماده اصلی شیرینی (خمیر) تشکیل نشده است. در تارتها خمیر شیرینی، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارتها ممکن است شیرین (مثل میوهجات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد.
تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل میآید در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینیجات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده میشود.
در این مطلب سه قسمتی انواع و اقسام تارت – غذا یا شیرنی – را برایتان آموزش داده ایم.
تارت شکلات طلایی
مواد لازم • آرد سفید: برای پاشیدن روی تارت
• خمیر نان شیرینی: 375 گرم
• نمک: به اندازه کافی
• شکلات خالص: 100×2 گرم
• خامه: 300 میلیمتر
• فندق: 50 گرم
• شکر: 2 قاشق غذاخوری
• کره: 30 گرم
• کشمش: 50 گرم
طرز تهیه1. فر را در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار دهید و میزی را که میخواهید روی آن کار کنید را کاملا تمیز کرده و اگر مایلید از تخته چوبی برای انجام این کار استفاده کنید؛ در هر صورت روی سطحی را که کار میکنید آرد سفید بپاشید تا خمیر به سطح نچسبد.
2. خمیر نان شیرینی را روی سطح خوابانده و آرد بپاشید بعد با وردنه آن را پهن کنید؛ دقت کنید که ارتفاع خمیر تقریبا یک سانتیمتر باشد. بعد خمیر را داخل سینی که میخواهید درون فر قرار دهید پهن کرده و گوشههای آن را برگردانید؛ ته سینی را ترجیحا با کره چرب کرده تا در انتها راحتتر آن را برش زده و جدا کنید.
3. با یک چنگال روی خمیر را شیار دهید تا امکان پخت کل خمیر فراهم شود. خمیر آماده شده را درون فریزر گذاشته تا کاملا سفت شود. بعد فر را داغ کرده و خمیر را به مدت 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا طلاییرنگ شود.
4. خامه را همراه شکر روی حرارت ملایم قرار داده تا داغ شود بعد شکلات را از بسته درآورده و درون خامه بیندازید تا حل شود بعد بقیه کره را به خامه اضافه کرده تا خوشمزه شود. میزان کمی نمک درون مواد در حال ذوب شدن بریزید و آن را هم بزنید تا کاملا سفت شده و کش بیاید و بریده بریده نشود. تابه را داغ کرده و فندق را همراه با کشمش درون آن تفت داده تا طلایی شود. بعد فندق و کشمش طلایی را روی خمیر ریخته و در آخر شکلات داغ را روی کل مواد بریزید و با یک قاشق، شکلات را روی کل خمیر پهن کنید.
5. قبل از اینکه آن را داخل یخچال بگذارید اجازه بدهید تا کمی سرد شود، بعد از سرد شدن میتوانید به مدت 20 دقیقه آن را در یخچال گذاشته و بعد برش بزنید.
تارت توتفرنگی
مواد لازم• آرد :250گرم
• کره:150 گرم
• پودرقند:نصف لیوانگ
• شیر:یک قاشق غذاخوری
• زرده تخممرغ:یک بسته
• ژله توتفرنگی:یک بسته
• توتفرنگی:به مقدار لازم
طرز تهیه1. آرد را کمی نمک میزنیم کره را با آرد ورز بدهیم تا مرطوب بشود، توی یک ظرف دیگر زرد تخممرغ، شیر، پودرقند را با آن مخلوط میکنیم آنقدر ورز میدهیم تا یک خمیر یک دست درست بشود ولی زیاد ورز ندهید که خمیر سفت بشود بعد خمیر را باز کرده و در قالب تارت پهن میکنیم. کف آن را چنگال میزنیم و رویش پودینگ توتفرنگی میمالیم. یک لایه توتفرنگی میچینیم و طبقه 3فری که از قبل با دمای 180درجه گرم کردیم به مدت 15دقیقه میگذاریم.
2. بعد درش میآوریم و خنک که شد لایه دیگر توتفرنگی را روی آن روی گاز: میچینیم و ژله توتفرنگی که هنوز کمی گرم و نبسته را رویش میریزیم و میگذاریم توی یخچال تا ژله کاملا ببندد.
اکلر تارت
مواد لازم • آرد: 300 گرم
• کره: 200 گرم
• پودربادام: 150 گرم
• تخممرغ: یک عدد
• آب سرد: 100 میلیلیتر
• پودرشکر: 3 قاشق سوپخوری
• وانیل: نصف قاشق چایخوری
روش تهیه1. ابتدا آرد، پودربادام، وانیل و پودر شکر را با یکدیگر مخلوط کرده، کره نرم شده را میان آن میگذاریم و با نوک انگشتان با مواد خشک مخلوط میکنیم. تخممرغ و آب سرد را با یکدیگر مخلوط کرده با چنگال به هم میزنیم تا یکدست شوند سپس مایه را به مواد ماسهای شکل قبل اضافه کرده همه را با هم مخلوط میکنیم تا خمیر یکدستی حاصل شود.
2. خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت داده سپس از یخچال خارج کرده و یک ساعت دوباره در دمای محیط استراحت میدهیم تا نرم شود سپس آن را داخل بشقاب تارت به قطر 30 سانتیمتر پهن کرده و روی سطح آن را با چنگال یا وسیله مخصوص حفرههایی ایجاد میکنیم تا پف نکند.
3. قالب را به مدت 40 دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای 180درجه سانتیگراد گرم کردهایم میپزیم.
مواد لازم برای داخل تارت• اکلرهای کوچک پر شده با خامه: حدود 20 عدد
• کرم پاتیسیر: 2 لیوان
• موز: 3 عدد
• گردو خرد شده: نصف لیوان
روش تهیه1. ابتدا 2 تا 3 قاشق از کرم پاتیسیر را روی بیسکویت پخته شده پهن میکنیم، موز را حلقه کرده با گردوی خرد شده روی سطح کرم پخش کرده بقیه کرم را روی مواد میریزیم و با اکلرها روی سطح تارت را میپوشانیم.
2. بهتر است این تارت یک شب در یخچال بماند.
تارت برنج ایستر
مواد لازم برای خمیر:• آرد: 300 گرم
• کره: 200 گرم
• پودرشکر: 100 گرم
• زرده تخممرغ: یک عدد
• رنده پوست لیموترش یک عدد متوسط
مواد لازم برای داخل تارت:• برنج: 2 فنجان کوچک
• شیر: یک لیتر
• شکر: 175 گرم
• کره: 50 گرم
• تخممرغ: 4 عدد
• پنیر لبنه: 125 گرم
• تکههای ریز مربای پوست لیمو: 75 گرم
• رنده پوست یک لیموترش بزرگ، برای تزئین
• پودرهل: یک قاشق چایخوری
روش تهیه1. ابتدا آرد را الک کرده و شکر، کره و زرده تخممرغ را به همراه رنده پوست لیموترش میان آرد ریخته و همه را با هم چنگ میزنیم تا خمیر نرمی به دست آید.
2. سپس روی خمیر را پوشانده و 2 ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم. برنج را باید از چند ساعت قبل خیس و سپس آبکش کرده باشیم، شیر و شکر را میجوشانیم. برنج و کره را به مخلوط شیر و شکر اضافه میکنیم و آنقدر میجوشانیم تا برنج پخته و مایه غلیظ شود.
3. تخممرغها را با پنیر، هل و رنده پوست لیمو هم میزنیم تا یکدست شوند، سپس به شیر و برنج اضافه کرده و کنار میگذاریم. دوسوم از خمیر را طوری داخل قالب تارت موردنظر پهن میکنیم که کف و دیوارهای آن را بپوشاند. مایه را داخل خمیر ریخته و پهن میکنیم و یکسوم از خمیر را که باقی مانده باز میکنیم، رشتهای برش زده و به شکل مشبک روی تارت فرم میدهیم.
4. تارت را در طبقه وسط فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کردهایم، میپزیم. پس از پخت روی تارت را با خامه تزئین میکنیم.