ماهان شبکه ایرانیان

پرونده جام جهانی : نگاهی به فرهنگ غذایی روسیه

کشور روسیه با نام رسمی فدراسیون روسیه، از لحاظ وسعت جغرافیایی با ۱۷.۰۷۵

پرونده جام جهانی : نگاهی به فرهنگ غذایی روسیه

کشور روسیه با نام رسمی فدراسیون روسیه، از لحاظ وسعت جغرافیایی با 17.075.400 کیلومترمربع پهناورترین کشور جهان است که در شمال قاره اوراسیا (ترکیب دو قاره اروپا و آسیا)  قرار داشته و با اقیانوس آرام شمالی و اقیانوس منجمد شمالی، همین‌طور با دریای خزر، دریای سیاه و دریای بالتیک مرز آبی دارد. روسیه با حدود144/5 میلیون نفر (در سال 2017) در ردیف نهمین کشور پر جمعیت دنیا قرار می‌گیرد. واحد پول روسیه روبل است و این کشور توانسته است با تولید ناخالص داخلی هشتمین اقتصاد بزرگ جهان باشد. در این مقاله تمرکز ما بر فرهنگ غذایی روسیه ، آشنایی با خوراک و معرفی یک نوع غذای محبوب در این کشور است.

فرهنگ غذایی روسیه

پرونده جام جهانی : نگاهی به فرهنگ غذایی روسیه

شاید باور نکنید اما تنوع غذایی در روسیه شهر به شهر فرق می‌کند، کشوری که آب و هوای اغلب نامساعد آن تغییرات زیادی بر تکنیک‌ها و شیوه‌های آشپزیش گذاشته است. زمستان‌های سرد و طولانی باعث شده‌اند میوه‌ها و سبزیجات نقش کم‌رنگی در آشپزی روسیه داشته باشند. رایج‌ترین موادی که در روسیه برای درست کردن غذا استفاده می‌شوند سیب‌زمینی، نان، تخم‌مرغ، گوشت و کره هستند. سایر موادی که در آشپزخانه روسی کاربرد زیادی دارند کلم، شیر، خامه ترش، کشک، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، عسل، شکر، سیر و پیاز هستند.

با این حال روسیه فرهنگ غذایی منحصر به خودش را دارد چرا که این فرهنگ تحت تاثیر اقلیم، جامعه، عوامل زیست محیطی، اقتصادی و تاریخی متفاوت شکل گرفته است. اما ویژگی اصلی غذاهای روسی فراوانی و تنوع محصولاتی است که برای تهیه غذا استفاده می‌شوند و از آنجا که در این کشور مذهب یک رکن اساسی به شمار می‌رود و روزه گرفتن در بین افراد رایج است، در میان غذاهای روسی خوراک‌های گیاهی نیز جایگاه ویژه‌ای دارند. 

تنوع غذایی در روسیه آنقدر زیاد است که اگر غذاهای محبوب آن را در اینترنت جستجو کنید، به دو فهرست یکسان برنمی‌خورید. ما بعد از ساعتی گشتن و ورق زدن صفحات مجازی به این نتیجه رسیدیم که سوپ برش (Borsch )، بیف استروگانف (Beef Stroganoff)، پیراشکی (Pirozhki)، سالاد روسی یا همان الویه  (Olivier)، شاشلیک (Shashlik) ، خاویار (Caviar) و ... برخی از غذاهای محبوب در کشور روسیه هستند.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی : نگاهی به فرهنگ غذایی روسیه

از مهم‌ترین شهرهای روسیه می‌توان مسکو، سن‌ پترزبورگ و نووسیبیرسک را نام برد. میدان سرخ، نام میدانی مشهور در مسکو پایتخت روسیه است که کاخ کرملین، محل اقامت رسمی رییس جمهور و کلیسای جامع سنت باسیل در آن واقع شده‌‌اند و بسیاری از خیابان‌های اصلی مسکو نیز به این میدان منتهی می‌شوند.

 یکی از رستوران‌های معروف و بسیار مجلل مسکو به نام گودُنف (Godunov) در فاصله کمی از این میدان قرار گرفته است. در این رستوران غذاهای سنتی روسیه مثل پنکیک، سوپ بُرش، ماهیان خاویاری و ... سرو می‌شود.

کافه پوشکین نیز علیرغم نامش، یک رستوران/ کتابخانه بسیار خاص با سبک باروک در مسکو است. این رستوران بی‌نظیر به طور شبانه روزی باز است و منوی آن شامل غذاهای فرانسوی و روسیه‌ای می‌شود.

طرز تهیه سوپ بُرش 

پرونده جام جهانی : نگاهی به فرهنگ غذایی روسیه

سوپ بُرش از چغندر، هویج، کلم و گوجه فرنگی تشکیل می‌شود و نه تنها خوشمزه است بلکه رنگ قرمز سیر آن روی میز غذا نظر همه را به خود جلب می‌کند. در عین حال این سوپ بسیار مقوی و رژیمی محسوب می‌شود.

مواد لازم:

  • چغندر (لبو): 3 عدد متوسط
  • سیب زمینی: 2 عدد متوسط
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • لوبیا: 400 گرم (کنسرو)
  • برگ بو: 2 عدد
  • آب: 10 فنجان
  • آب مرغ یا گوشت: 6 فنجان
  • گوجه فرنگی: 1 کنسرو
  • آب لیمو: 4 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • شوید: 1 قاشق غذاخوری (خرد شده)
  • روغن: 4 قاشق غذاخوری
  • هویج: 2 عدد
  • کلم پیچ: 1 نصفه

طرز تهیه:

  • در یک قابلمه بزرگ چغندرها را بپزید و روی حرارت متوسط به مدت یک ساعت قرار دهید تا چغندرها بپزد و لبو شوند. لبوها را از آب بیرون بیاورید، کنار بگذارید و آب آن ها را نگه دارید.
  • سیب زمینی را پوست گرفته و به شکل مستطیلی خرد کنید، داخل آب لبو بریزید و بپزید تا نرم شوند.
  • هویج را پوست گرفته و رنده کنید. پیاز را هم پوست بگیرید و خرد کنید. سپس آن ها را با روغن داخل ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوجه‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
  • کلم را خرد کنید و داخل قابلمه حاوی سیب زمینی بریزید.
  • لبوها را به شکل نواری خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. 
  • آب مرغ یا گوشت، آب لیمو، برگ بو، فلفل و کنسرو لوبیا را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
  • هویج، پیاز تفت داده شده و شوید را داخل سوپ بریزید و 10 دقیقه بپزید تا جا بیفتد و تمام مواد نرم شوند.
  • سوپ را داخل ظرف مخصوص بریزید و خامه ترش را روی آن اضافه کنید.

منابع: wikipedia, foursquare, expatica, tripsavvy

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان