ماهان شبکه ایرانیان

تشریح مصوبات مهم مجلس در برنامه ششم توسعه توسط لاریجانی؛از موسسات مالی تا تعیین سقف برای بدهی دولت/۱

رییس مجلس تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه کشور ۳۰ درصد از درآمدهای نفت و گاز به صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که این پشتوانه تولید کشور می‌شود

تشریح مصوبات مهم مجلس در برنامه ششم توسعه توسط لاریجانی؛از موسسات مالی تا تعیین سقف برای بدهی دولت/1

به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری علی لاریجانی رئیس مجلس امروز در تالار مدرس ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد.
علی لاریجانی در این نشست خبری که با حضور 200 خبرنگار، تصویربردار و عکاس داخلی و 75 خبرنگار، تصویربردار و عکاس خارجی برگزار شد، قرار است به تشریح برخی مصوبات مهم مجلس در برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه 96 پرداخت.

وی گفت: فراز و فرودهایی بین مجلس و دولت در مورد برنامه ششم بود و به همین دلیل بررسی آن در مجلس طولانی شد. لایحه دولت 35 ماده بود و در مجلس به 138 ماده تبدیل شد. تلقی مجلس این بود که در برنامه اهداف کمی و کیفی کلان کشور باید مدون شود تا در طول 5 سال قابل ارزیابی و نظارت باشد.  اکنون وقتی برنامه ششم را ورق می‌زنید در هر بخشی جداولی را می‌بینید که در طول این 5 سال باید مطابق آن حرکت کرد.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه تلاش شد 2.8 درصد از رشد 8 درصدی مورد نظر از طریق بهره وری به دست آید.

لاریجانی تاکید کرد: کاهش وابستگی بودجه به نفت یکی از محورهای مهم برنامه ششم است که در سال 1400 این وابستگی نباید بیشتر از 20 درصد باشد.

لاریجانی به اختصاص 3درصد از فروش گاز و نفت برای مناطق نفت خیز و کمتر توسعه یافته اشاره کردو گفت: ماده‌ دیگری در این ارتباط به تصویب رسید تا شرکت‌هایی فعال در این مناطق باید منابعی را برای رفع محرومیت‌‌ها در آنجا هزینه کنند. از سوی دیگر یکی از مشکلات مناطق کمتر توسه یافته این است که شرکت‌های خصوصی تمایلی ندارند به آنجا بروند از این رو قرار شد از آن شرکت‌ها حمایت قرار شود.

رییس قوه مقننه به مشکل سقف بدهی دولت اشاره کرد و گفت: از مسائلا کلان اقتصادی کشور، بدهی دولت است و در بودجه 95 به صورت اوراق مشارکت می‌خواستند این بدهی کم شود اما ما در قانون برنامه برای بدهی دولت سقف گذشتیم تا دولت‌های بعدی را با مشکل مواجه نکند.

رییس مجلس بر لزوم توجه به کشاورزی و بخش روستا در برنامه ششم توسعه اشاره کردو گفت: مهاجرت یکی از عوامل حاشیه نشینی در کشور شده است و معضلاتی بوجود آمده است. نگاه مجلس، حلی بود تا ریشه را حل کند لذا روی چرخش اقتصاد روستا فکر و قرار شد سالانه 5 هزار روستا با مشارکت بخش خصوصی ساماندهی شود.

لاریجانی با بیان اینکه مجلس در برنامه ششم توسعه اختیاراتی به بانک مرکزی داد، اظهار کرد: این اختیار داده شد تا بانک مرکزی با موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و متخلفین آن برخورد کند تا اینگونه آشفتگی در کشور بوجود نیاید.

بنا به گفته لاریجانی ده درصد از ورودی صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص یافته است تا بتوانند در بخش صنایع تبدیلی و توسعه کشاورزی هزینه کنند.

رییس مجلس گفت: یکی از معضلات در مورد آلودگی هوا موتور سیکلت‌ها بودند که 6 برابر خودروها آلودگی تولید می‌کردند لذا در برنامه ششم مقرر شد سالانه 10 درصد از موتور سیکلت‌های بنزینی به موتورسیکلت برقی تبدیل شوند.

وی افزود: در برنامه ششم یک درصد از درآمد فروش نفت و گاز به گسترش حمل و نقل ریلی اختصاص یافت همچنین مقرر شد سالانه 270 محله در شهرها احیا شوند تا شهرهای ما از ساختار مطلوب برخوردار شوند و مناطق حاشیه‌نشینی 10 درصد کاهش یابند.

ادامه دارد...

2929

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان