وبسایت آشپزباشی: این ترشی یکی از خوشمزه ترین ترشی هاست، در تبریز، هفت بیجار اصطلاحا به چیزی گفته میشود که مخلوط باشد، در آذربایجان یک غذا هم به این نام وجود دارد که غذائی شبیه تاس کباب هست.
مواد لازم:
- بادمجان 4 عدد
- سیب زمینی ترشی 2 عدد
- هویج 2 عدد
- گل کلم 1 عدد متوسط
- گوجه فرنگی 1/2 کیلوگرم
- فلفل دلمه ای 2 عدد
- کلم قرمز 1 عدد کوچک
- سیر 1 بوته
- سبزیجات 4 پیمانه
- سرکه به میزان لازم
- نمک 3 قاشق غذاخوری
- ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
- فلفل به میزان لازم
طرز تهیه: 1- صیفی جات و سبزیجات خرد شده را لایه به لایه در ظرف بریزید.
2- نمک و ادویه ترشی را به سرکه اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید.
3- بعد از اینکه ظرف را با صیفی جات و سبزیجات پر کردید، سرکه را روی آن بریزید، تا کاملا روی آن ها را بپوشاند.
4- درب ظرف را خوب ببندید تا هوا نکشد و آن را برای یک هفته در دمای محیط قرار دهید تا جا بیفتد.
نکات:1- تمامی صیفی جات را تمیز بشویید، خشک کنید. بادمجان، هویج و سیب زمینی ترشی را پوست بگیرید و سپس تمامی صیفی جات را ریز و یک اندازه خرد کنید.
2- می توانید از ترکیبی از سبزیجات مانند نعناع، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز و جعفری استفاده کنید. سبزیجات را پاک کنید، تمیز بشویید و خشک کنید. سپس آن ها را ریز خرد کنید. از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنید. مقدار سبزیجات ذکر شده در مواد، مقدار سبزیجات بعد از خرد شدن است.
3- در صورت تمایل می توانید بادمجان را در میزان مساوی از سرکه و آب بپزید. در آن صورت نیازی نیست که پوست بادمجان را بگیرید. بعد از پخت آن را آبکشی کرده و خشک کنید.
4- از گوجه فرنگی نارس استفاده کنید.
5- ظرف مورد نظر را هم تمیز بشویید و بگذارید تا کاملا خشک شود.
6- اگر مایلید ترشی طعم تندتری داشته باشید، چند عدد فلفل تند به صورت درسته در آن قرار دهید.
7- می توانید میزان سرکه را کمتر و آب جوش سرد شده را جایگزین آن کنید تا مزه ی ترشی، ملایم تر شود.
8- در فصل های گرم سال حدود 1 هفته و در فصل های سرد سال تا 1 ماه زمان میبرد تا این ترشی جا بیفتد.