ماهان شبکه ایرانیان

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی پرتغال

پرتغال کشوری در جنوب غرب اروپا با مساحت حدود ۹۱۷۲۰ کیلومتر مربع است. پایتخت این کشور لیسبون و زبان رسمی آن پرتغالی از شاخه زبان‌های رومی‌تبار است

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی پرتغال

پرتغال کشوری در جنوب غرب اروپا با مساحت حدود 91720 کیلومتر مربع است. پایتخت این کشور لیسبون و زبان رسمی آن پرتغالی از شاخه زبان‌های رومی‌تبار است. جمعیت پرتغال حدود 10 میلیون نفر و واحد پول آن یورو است. این کشور از اعضای اتحادیه اروپا، ناتو و جزء کشور‌های توسعه یافته به حساب می‌آید. شیوه حکوتی کشور پرتغال جمهوری پارلمانی است. پرتغال غربی‌ترین کشور سرزمین اصلی اروپا است. این کشور از سمت غرب به اقیانوس اطلس متصل است هم‌چنین مجمع‌الجزایر آزور و مادیرا واقع در این اقیانوس، جز خاک پرتغال به حساب می‌آیند. کشور پرتغال دارای دو منطقه کلان شهری در جنوب و شمال به نام‌های لسیبون و پورتوکاله است که نام پرتغال نیز تلفظی از پورتوکاله است. از لحاظ آب و هوایی پرتغال به دلیل نزدیکی به آفریقای شمالی، یکی از گرمترین کشور‌های اروپایی به حساب می‌آید. آب و هوای این کشور عمدتا معتدل و مدیترانه‌ای است به طوری که میانگین دمای آن در زمستان حداکثر 16 درجه سانتی‌گراد است. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با فرهنگ غذایی پرتغال آشنا کنیم.

فرهنگ غذایی پرتغال

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی پرتغال

آشپزی پرتغالی بسیار دلچسب بوده و همواره بر استفاده از مواد اولیه تازه تاکید دارد. از کوهستان‌های شمالی تا تپه‌های جنوبی خوراکی‌ها و مواد غذایی متنوعی  برای آشپزی ارائه می‌دهد. غذا‌های پرتغالی در سبک و سیاق غذا‌های مدیترانه‌ای و دارای عطر و طعم فراوانی است چون مردم این سرزمین از مقدار زیادی ادویه‌جات در پخت غذاهای خود استفاده می‌کنند. این ادویه‌جات شامل piri piri (فلفل‌های کوچک و آتشین)، دارچین، وانیل و زعفران است. جالب است بدانید استفاده ادویه‌جات در طیف وسیع، متاثر از نفوذ استعمارگران، عرب‌ها و مغول‌ها به ویژه در جنوب کشور است.

روغن زیتون نیز یکی از پایه‌های غذاهای پرتغالی است که هم برای پخت و پز و هم به عنوان یک چاشنی، بسیار استفاده می‌شود. علاوه بر روغن زیتون سبزیجاتی مثل سیر، گشنیز و جعفری در غذا‌های پرتغالی به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود.
سیب زمینی، گوجه فرنگی، انگور، زیتون و لبنیات از فرآورده‌های کشاورزی پرتغال هستند.

از غذاهای معروف این کشور می‌توان Bacalhau à minhota،Alheira de Mirandela، Arroz de Tamboril، Bacalhau  وCataplana de Marisco  است. Pastéis de Nata نیز یک تارت معروف پرتغالی است.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی پرتغال

اگر به پرتغال سفر کردید حتما به Majestic Café سر بزنید و لذت خوردن Pastéis de Nata‌ را در این کافه از دست ندهید. اگر از طرفداران غذا‌های دریایی هستید، رستوران Marisqueira A Antiga در 5 کیلومتری شمال پرتغال، لیستی از غذا‌های دریایی بی‌نظیری را در اختار شما قرار می‌دهد.

در ادامه قصد داریم طرز تهیه Bacalhau à Minhota را به شما آموزش دهیم. Bacalhau à Minhota یک غذای سنتی پرتغالی است که با Bacalhau (یک نوع ماهی پرتغالی)، سیب زمینی و پیاز کاراملیز شده سرو می‌شود.

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی پرتغال

طرز تهیه Bacalhau à Minhota

مواد لازم

  • 200 گرم ماهی Bacalhau 
  • 1 قاشق چای‌‌خوری پاپریکا
  • 1 قاشق چای‌‌خوری پودر چیلی
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • 200 گرم سیب زمینی خرد شده
  • 10 حبه سیر خرد شده
  • یک‌دوم فنجان روغن زیتون
  • یک‌چهارم فنجان زیتون سیاه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

  • از روز قبل ماهی را در آب بگذارید تا خیس بخورد سپس آب آن را 2 تا 3 بار عوض کنید.
  • بعد از گذشت 24 ساعت، تیکه‌‌های ماهی را به پودر پاپریکا آغشته کنید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و دو طرف آن را با  روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  • در همان تابه سیب زمینی‌ها را نیز سرخ کنید.
  • در ادامه داخل یک تابه دیگر مقداری روغن زیتون ریخته و پیاز‌ها را سرخ کنید تا رنگ آن حالت قهوه‌ای شود، سپس سیر را اضافه کرده و مواد را خوب تفت دهید تا پیاز حالت کاراملی شود.
  • ماهی و سیب زمینی‌ها را به ظرف فر منتقل کرده و روی آن‌ها را با سیر و پیاز بپوشانید.
  • ظرف را به مدت 6 تا 8 دقیقه با دمای 255 درجه فارنهایت داخل فر قرار دهید.
  • غذا آماده است. آن را در ظرفی مناسب به همراه روغن زیتون و سالاد سرو کرده و نوش جان کنید.

منابع: Theculturetrip, newworldencyclopedia, wikpedia

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان