ایران کشوری در جنوب غربی آسیا است و در منطقه خاورمیانه قرار دارد. ایران از شمال با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایگی دارد و همچنین از شمال با دریای خزر و از جنوب با دریای عمان محدود میشود. پایتخت، بزرگترین شهر و مرکز فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اداری ایران، شهر تهران است. فرهنگ غذایی ایران در طی دورانهای مختلف و نحوه زندگی مردم کاملا تغییر کرد. جمعیت ایران حدود 80 میلیون نفر است و زبان رسمی آنها فارسی است. واحد پول ایران ریال و تقویم کشورمان هجری شمسی است.
فرهنگ غذایی ایران
فرهنگ غذایی ایران در گذشته متفاوت بوده و بعد از گذشت زمان کمرنگ شد. برای مثال زود شام خوردن از ویژگیهای خوب فرهنگ غذایی ایرانیان بود. در گذشته مردم بعد از غروب آفتاب شام میخوردند و تا زمانی که به رختخواب بروند بدن فرصت کافی داشت تا غذا را هضم کند و این عمل به خوبی انجام میگرفت. اما امروزه به دلیل رعایت نکردن این قضیه خیلی از افراد دچار مشکلات گوارشی شدهاند.
در گذشته علاقه به غذاهای چرب و شور به وفور در خانوادههای ایرانی دیده میشد اما با گذشت زمان و بالا رفتن سطح اطلاعات افراد این مساله کاهش چشمگیری پیدا کرد.
مدرنیزه شدن باعث شد که مردم به غذاهای صنعتی روی آورند و جهانی شدن باعث شد که دسترسی به مواد اولیه در هر فصلی و در همه جا امکان پذیر باشد و کم کم غذاهای صنعتی جای غذاهای خانگی را گرفت. شهرنشینی و مهاجرت جمعیت زیادی از روستا نشینان به شهرها و حومه شهرها باعث شد که تولید کنندگان نیز به مصرف کننده تبدیل شوند و تغییرات اساسی در ساختار فرهنگ غذایی ایران به وجود آورد.
فاکتورهای اجتماعی بر شیوه زندگی و فرهنگ غذایی تاثیر میگذارد و همین طور تبلیغات باعث میشود مردم به دنبال اسم و نوع بسته بندی مواد غذایی نیز باشند و با توجه به آنها غذای خود را انتخاب میکنند. طبیعتا تمام این مواردی که ذکر کردیم تحت تاثیر زندگی هر شخص میزان درآمدش، محل زندگیاش و بسیاری عوامل دیگر است. اما همواره و تحت هر شرایطی این موضوع که سلامت بدن ما مهم است را نباید فراموش کرد و با توجه به ویژگیهای بدنی و نیازها و کمبودهای بدن لازم است فرهنگ غذایی یا در واقع رژیم غذایی تغییر کند.
یکی از اشتباهاتی که والدین درباره فرزندانشان میکنند این است که فرزندانشان هرچی بیشتر غذا بخورند سالمتر و قویترند و در نهایت زیباتر خواهند بود. اما این یک باور کاملا اشتباه است که در بین ایرانیان رواج دارد . بسیاری از والدین احساس نمیکنند که این موضوع دلسوزی آنها را نشان نمیدهد بلکه با این طرز تغذیه، آینده نامناسبی برای کودکان خود رقم میزنند و فرد در بزرگسالی دچار چاقی، فشار خون، سوء تغذیه، کبد چرب و ... میشود. اکثر این بیماریها ریشه در کودکی فرد دارد و بهتر است که باورهای خود را درباره تغذیه کودکانمان تغییر دهیم.
کافه و رستوران
ایران مانند هر کشور دیگری هر شهرش غذاهای خاص خود را دارد و رستورانهای محلی عالیای که به بهترین نحو غذای محلی آن شهر را در اختیار شما قرار دهید. اگر تهران هستید و به دنبال رستوران خوب و غذای خوش طعم میگردید میتوانید در بازار بزرگ تهران به خواسته دلتان برسید.
یکی از خیابانهای تهران که قدم به قدم کافه دارد خیابان انقلاب است که پر از شور و رفت و آمد است و میتوانید کافههای با کیفیتی در آن پیدا کنید.
طرز تهیه قرمه سبزی
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
• 1 کیلو گرم سبزی قرمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیله یکسوم مقدار آنها)
• 500 گرم گوشت خورشتی با استخوان
• دوسوم لیوان لوبیا قرمز
• 5 عدد لیمو عمانی
• 1 عدد پیاز بزرگ
• آبغوره به میزان لازم
• نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نکاتی برای تهیه قرمه سبزی
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید.
گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد کرده و به پیازها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
بهتر است در یک قابلمه جدا لوبیاها را با آب بپزید، تا آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت نشود؛ بنابراین یک قابلمه برداشته لوبیاها را به صورت جداگانه روی شعله قرار دهید تا نیمپز شوند.
بعد از این که گوشت با پیاز کمی تفت خورد، 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در فاصلهای که گوشت نیمپز میشود، سبزیها را شسته و خرد کنید سپس آنها را داخل یک قابلمه به صورت یکنواخت سرخ کنید. اگر از سبزی فریز شده استفاده میکنید، سبزی را بدون این که یخ آن باز شود داخل روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن سبزی به صورت لاستیکی نشود.
بعد از نیمپز شدن گوشت، آب لوبیا را گرفته و همراه با سبزی به خورشت اضافه کنید.
در ادامه لیمو عمانیها را که از قبل سوراخ کردید، اضافه کرده و دوباره 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
بعد از گذشت 2 ساعت خورشت قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. حالا نوبت به اضافه کردن چاشنیهای خورش میرسد؛ به میزان لازم نمک و آبغوره اضافه کنید سپس با شعله ملایم، حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا مزهها به خورد هم بروند.